LG predstavio nove UHD televizore sa nanotehnologijom

Koristeći najnapredniju LCD panel tehnologiju boja i nanoćelijsku tehnologiju, novi SUPER UHD modeli televizora kompanije LG, SJ9500, SJ8500 i SJ8000, podići će iskustvo gledanja televizije na potpuno novi nivo. Predstavljeni na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 20 7, ovi uređaji čine treću generaciju SUPER UHD televizora koji poseduju nanotehnologiju, zahvaljujući kojoj se dobijaju slika izuzetnog kvaliteta, precizne boje i širok ugao gledanja.

Samsung

Svi modeli SUPER UHD televizora omogućavaju Active HDR sliku sa Dolby Vision tehnologijom prikaza za višestruke HDR formate, garantujući korisniku pristup celokupnom spektru visoko-kvalitetnog HDR sadržaja. Uz pomoć poslednje verzije webOS Smart platforme, moćnih audio mogućnosti i vrhunskog dizajna, korisnici neće imati dileme prilikom izbora savršenog modela televizora koji će odgovarati svim njihovim potrebama.

Samsung

Nanoćelijski LCD ekrani, sačinjeni od čestica istih dimenzija veličine jednog nanometra u prečniku, omogućavaju jasniju sliku, koja može da se gleda iz širih uglova nego kod drugih televizora, uključujući i Quantum Dot ekrane. Idealni za visoku rezoluciju, ovi televizori omogućavaju postojanu boju bez obzira na ugao gledanja. Nanoćelije pružaju poboljšanu boju slike na ekranu, jer apsorbuju višak svetlosti, te LCD ekrani kompanije LG preciznije razlikuju boje i zadržavaju njihovu izvornu nijansu. Nanoćelijska tehnologija značajno smanjuje mogućnosti pogoršanja kvaliteta slike, kao što su opasnost da boja izbledi ili da slika bude nepostojana. Smanjujući odsjaj, nanoćelijska tehnologija omogućava visoko kvalitetnu sliku čak i u izrazito osvetljenim prostorijama.

Samsung

Nakon što su prepoznali odličan kvalitet slike nanoćelijskih LG SUPER UHD televizora, holivudski eksperti za sliku i zvuk započeli su saradnju sa ovom kompanijom, kako bi televizijska slika u potpunosti odgovarala umetničkim zamislima filmskih producenata. Oni koji, pak, preferiraju gledanje filmova kod kuće, uživaće u slici jasnih boja, čiji je kvalitet posledica stogodišnjeg iskustva kompanije Technicolor, koja je implementirala svoju naprednu tehnologiju Tehnicolor Expert Mode u nove modele SUPER UHD televizora kompanije LG.

Novi nanoćelijski televizori koriste i unapređenu ULTRA Luminance tehnologiju osvetljenja i tako omogućavaju oštriju sliku. Pored HDR i Dolby Vision tehnologije prikaza, novi modeli podržavaju i Hybrid Log Gamma (HLG) tehnologiju. Nova HDR Effect funkcija poboljšaće kvalitet slike i za SDR sadržaj, zahvaljujući mogućnosti obrade slika frejm po frejm. Svetle scene i detalji biće takođe savršeno prikazani.

Savremena webOS Smart platforma unapređena je opcijama za jednostavnije upravljanje i brži pristup prilikom upotrebe Magic Remote i nove Magic Link funkcije. Korisnici mogu pristupiti omiljenim Netflix i Amazon uslugama, nakon samo jednog pritiska na dugme daljinskog upravljača. Novo Magic Link dugme omogućiće i jednostavan i brz pronalazak omiljenog sadržaja, kao i informacija o glumcima i likovima u filmu koji se trenutno emituje, dok će uz unapređenu Magic Zoom opciju korisnici moći da uvećaju i snime željeni deo ekrana. Magic Remote opcija služi za pomeranje scena u određenom pravcu, kao i za zumiranje, te će biti veoma korisna gledaocima koji posvećuju posebnu pažnju detaljima. Pored toga, svi novi modeli pružaju mogućnost povezivanja sa PC računarima i smart telefonima, te korisnici mogu uživati i u VR sadržaju u formatu od 360 stepeni.

Kada je reč o dizajnu, sve nove SUPER UHD televizore odlikuje Ultra Slim dizajn sa jedinstvenim postoljem u obliku polumeseca, te model SJ9500 sa dijagonalom ekrana od 55 inča izgleda kao da lebdi u vazduhu. Bez obzira na poziciju u prostoriji koju mu korisnici odrede, ovi prelepi televizori učiniće svaki dom posebnim i dati mu lični pečat. „Novi SUPER UHD televizori naše kompanije koji koriste nanoćelijsku tehnologiju unaprediće iskustvo gledanja televizije i podići ga na do sada neviđeni nivo. Ovi modeli predstavljaju još jedan dokaz posvećenosti naših zaposlenih, koji se danonoćno trude da korisnicima pruže inovativne proizvode, kako bi ispunili sve njihove zahteve“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.