LG NB2540 Soundbar

LG Soundbar koji se može koristiti sa bilo kojim TV-om gde fali malo konkretnijeg i bogatijeg zvuka. Tu je i zaseban subwoofer, tako da će sigurno biti najzadovoljniji oni koji vole da gledaju filmove.

Mogli smo da primetimo da su u poslednje vreme Soundbar-ovi prilično popularni. Vrlo je jednostavno u suštini, radi se o kompaktnim zvučnicima koji će pomoći da sa TV-a dobijete osetno bolji kvalitet zvuka. Bez obzira koliko je koštao TV koji ste kupili, jednostavno u sve kompaktnija odnosno tanja kućišta ne mogu stati neki mnogo veliki niti snažni zvučnici, pa se pre ili kasnije svi opredeljuju za neko dodatno rešenje, kao što su uostalom i Soundbar eksterni zvučnici. Ovo je interesantna Bluetooth varijanta koja stiže iz LG-ja, sa posebnim subwooferom, što znači da se može očekivati još bolji bas u odnosu na standardne Soundbar-ove.

Ključne karakteristike

  • Vrlo jednostavna instalacija
  • Zaseban subwoofer
  • Podrška za Bluetooth streaming i kontrolu

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.1, 120W
  • Interfejs: analogni, optički, Bluetooth, Smartphone control

LG NB2540 Soundbar

Odmah treba reći da ovo nije baš tako mali sistem zvučnika, pošto je centralna jedinica dimenzija 882 x 65 x 88 mm, dok je subwoofer 155 x 300 x 250 mm, a zajedno teže čak 4Kg. Soundbar je tanak i instalira se, najčešće, ispod TV-a, a u pakovanju se dobijaju bracket adapter za kačenje na zid i šrafovi, tako da ne bi trebalo da bude nekih problema oko montaže. Što se subwoofera tiče, on se klasičnim zvučnim kablovima priključuje na Soundbar, i treba malo eksperimentisati sa pozicioniranjem da bi se dobio što bolji bas zvuk, što neće biti uopšte teško, pogotovo pošto se otvor za vazduh subwoofera nalazi sa prednje strane, tako da se može praktično i nasloniti na zid ako treba.

Na Soundbar-u su jedine konekcije priključci za subwoofer, analogni 3.5mm konektor za dodatni izvor zvuka (recimo neki media player) i optički S/PDIF konektor za povezivanje sa TV-om. Kabl za napajanje je fiksiran. Kako je integrisan Bluetooth adapter, na Soundbar se može priključiti smartphone ili tablet i strimovati muzika direktno sa njega. Uređaj podržava Dolby Digital, DTS 2.0, LPCM audio standarde, a tu su i predefinisani zvučni profili: Standard (By pass), CINEMA (Movie), MUSIC (Natural), Loudness, Dynamic Range Control, Auto Volume Leveler. Sa prednje strane Soundbar-a se nalaze statusne diode i par tastera, a sve je dosta lakše za kontrolu direktno sa daljinskog uprabljača koji se dobija u pakovanju, a koji može poslužiti i za kontrolu TV-a ukoliko je u pitanju takođe LG.

Rezime

Zvuk je dosta konkretniji i bolji od onoga što se dobija na većini TV-a, sa dosta bogatijim basom koji će se dopasti onima koji vole da gledaju filmove. Instalacija je prilično jednostavna i zahteva jedino da nabavite optički kabl odgovarajuće dužine i fiksirate Soundbar za zid (ukoliko neće stajati na nekom ravnom postolju ispod TV-a. Sve u svemu, ovako nešto je povoljan dodatak TV-u koji će vam pružiti još bolji zvuk, bez opterećivanja Home Theater surround sistemom.

Conclusion

The sound is more concrete and better than what most TV sets are offering, along with rich bass that is going to suite those who prefer watching movies. Installation is simple and requires only to have an optical cable of suitable length and to fix the Soundbar against the wall (if you do not want to put it on a flat stand below the TV. This handy addition to a TV set will provide an even better sound, without worrying about Home Theater Surround system.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 170€

Pin Computers ustupio: LG NB2540 Soundbar
maloprodaja: Pin Computers partneri, spisak prodavnica na ovom linku.