LG najavio organizacione i kadrovske promene

Beograd, 29. novembar 2019. godine – Kompanija LG Electronics (LG) objavila je da je Brajan Kvon (Brian Kwon), direktor LG-jevih kompanija Mobile Communications i Home Entertainment, imenovan za CEO kompanije od 1. decembra 2019. godine. Ostale promene najavljene za 2020. godinu uključuju: Park Hjung-sei (Park Hyoung-sei) imenovan je za predsednika kompanije Home Entertainment Company; Moris Li (Morris Lee) postaje predsednik kompanije Mobile Communications Company; Vilijam Čo (William Cho) preuzima novoformiranu funkciju glavnog direktora za strategiju, dok je Bae Do-jong (Bae Doo-yong) imenovan za glavnog finansijskog direktora.

Brajan Kvon igra važnu ulogu u kompaniji LG više od tri decenije. Gospodin Kvon (56) se pridružio kompaniji Goldstar 1987. godine i obavljao je različite funkcije. Bio je upravnik divizije za monitore pre nego što je 2014. godine unapređen da nadgleda kompaniju Home Entertainment Company. Gospodin Kvon je poreklom iz grada Busan, diplomirao je na Nacionalnom univerzitetu u Seulu, a MBA je završio na Univerzitetu Alto u Finskoj.

Izvršni potpredsednik Park Hjung-se preuzima kormilo nad kompanijom Home Entertainment Company, nakon što je proveo 25 godina u poslovnoj diviziji za televizore, računare i monitore. Gospodin Park je diplomirao na Univerzitetu Mičigen, a magistrirao je na Univerzitetu Indijana u SAD.

Viši potpredsednik Moris Li pridružio se kompaniji Goldstar 1988. godine i bio je na različitim pozicijama u LG-jevim divizijama za mobilne telefone, televizore i IT, a proveo je i pet godina kao potpredsednik u matičnoj kompaniji LG Corp. Poreklom je iz Seula, a diplomirao je poslovnu administraciju na Univerzitetu Korea.

Izvršni potpredsednik Bae Do-jong preuzeo je funkciju glavnog finansijskog direktora nakon što je sedam godina proveo kao rukovodilac LG-jevog odseka za poreze i trgovinu. Uz 30 godina iskustva u industriji, gospodin Bae se pridružio kompaniji LG 2005. godine. Diplomirao je na Nacionalnom univerzitetu u Seulu, a studirao je i na Univerzitetu Džordž Vašington u SAD.

Novo vođstvo kompanije u narednim godinama će ulagati napor da LG-jevu „digitalnu transformaciju“ bazira na podacima u svim područjima poslovanja. Zbog toga, ponovo je uspostavljena Glavna kancelarija za strategiju koja će delovati u svim poslovnim jedinicama, kao i sestrinskim LG-jevim kompanijama.

LG će u narednom periodu proširiti svoj fokus na buduće osnovne i zajedničke tehnologije uspostavljanjem Centra za buduće tehnologije (Future Technology Center) koji će podržavati postojeću laboratoriju Artificial Intelligence Lab, Advanced Robotics Lab i kancelariju Software Business Project Management Office pod nadzorom glavnog tehnološkog direktora. Očekuje se da će biti pojačana i proširena buduća područja poslovanja sa jakim potencijalom, kao što su pametni dom, partnerstva na razvoju sadržaja, kao i nege i lepote. Ostale organizacione promene za ubrzavanje donošenja odluka u kritičnim područjima poput odgovornosti za istraživanje i razvoj, proizvodnju, kupovinu, nabavku i dizajn će biti prebačene iz inostranstva u sedište kompanije.

Sva unapređenja stupaju na snagu od 1. januara 2020. godine.