LG G8X ThinQ i novi LG Dual Screen unapređuju uživanje korisnika

Beograd, 6. septembar 2019. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je LG G8X ThinQ , svoj najnoviji pametni telefon serije G, kao i napredniji LG Dual Screen na sajmu IFA 2019 u Berlinu. I LG G8X ThinQ i LG Dual Screen osmišljeni su tako da stvore sasvim novi način multitaskinga, uživanja u sadržajima i društvenog života na mobilnom.

LG

Prvi LG Dual Screen, koji je prvi put predstavljen na kongresu MWC 2019 u Barseloni, uspostavio je inovativan faktor oblika i novi nivo izuzetnosti na polju multitaskinga u pokretu. Za novu verziju, LG je tražio povratne informacije od potrošača i implementirao određeni broj poboljšanja uključujući dodatni prednji displej od 2,1 inča. Ovaj korisni dodatni displej korisnicima omogućava da pogledaju koliko je sati, koji je datum, napunjenost baterije, notifikacije i druge korisne informacije, a da pritom ne moraju da otvore displej. Štaviše, dok je prvi Dual Screen omogućio gledanje iz dva različita ugla, novi Dual Screen ima novu 360 Freestop šarku koja omogućava gledanje iz bilo kog ugla, poput laptopa.

LG

Najnoviji pametni telefon serije G kompanije LG takođe ima isti displej od 6,4 inča kao i LG Dual Screen zarad dvostruke produktivnosti i zabave. Senzor otiska prsta koji se nalazi unutar displeja zaključavanje i otključavanje smartfona LG G8X ThinQ čini lakšim nego ikad, čak i kada je dupli ekran preklopljen. Mada automatsko podešavanje osvetljenja displeja pametnog telefona pomoću senzora ne predstavlja novitet, kod pametnog telefona G8X ThinQ senzor ambijentalnog osvetljenja takođe podešava kontrast kako bi maksimizovao detalje slike i smanjio zamor očiju. Pritom se prednja kamera telefona nalazi unutar neupadljivog Waterdrop lens cutout, omogućujući korisnicima da maksimalno uživaju u FullVision displeju od 6,4 inča.

LG

Kada je reč o kameri, LG G8X ThinQ predstavlja realizaciju snova svakog foto- amatera, uz prednju kameru od 32MP sa senzorom od 1,6μm koji parira impresivnim kamerama sa zadnje strane pružajući vrhunske fotografije bez obzira na to na koju je stranu okrenut telefon. Takođe, zarad savršenog selfija, režim Reflector obezbeđuje jasnije, oštrije portrete čak i u mračnim ambijentima, omogućujući korisnicima da podese boju osvetljenja prema svom raspoloženju ili ukusu. Funkcija Action Shot na bazi veštačke inteligencije u novom pametnom telefonu LG G8X ThinQ prepoznaje i vrši kompenzaciju kretanja brzinom slikanja od 1/480 sekunde kako bi subjekte u potpunosti zadržao u fokusu, što ga čini idealnim za pravljenje upečatljivih fotografija dece ili ljubimaca koji se igraju. 4K Time Lapse korisnicima omogućava da prave usporene umetničke video klipove zapanjujuće rezolucije 4K, dok LG Steady Cam pruža poboljšanu stabilnost slike i snimke koji deluju kvalitetnije i profesionalnije.

LG

Svojim pametnim telefonom G8X ThinQ , LG je opravdao reputaciju dokazanog lidera na polju zvuka smartfona. Dva zvučnika od 1,2W pružaju odvažan, savršeno uravnotežen stereo zvuk, dok Hi-Fi Quad DAC od 32 bita podešen od strane kompanije Meridian Audio omogućava kompaniji LG da i dalje bude reper po pitanju izuzetnog zvuk smartfona. Kada se radio o snimanju, LG G8X ThinQ sadrži mikrofon koji se automatski pojačava pri video snimanju kako bi se obezbedilo da se zvukovi snimaju sa živopisnim detaljima da bi se dobili najzanimljiviji ASMR snimci.

Kada je reč o izgledu, LG G8X ThinQ deli značajan deo DNK prethodnih LG telefona, dok u isto vreme stvara sopstveni identitet. Povezivanje telefona sa Dual Screen sada se ostvaruje pomoću USB-a umesto Pogo Pins kako bi se dobio telefon prefinjenijeg, čistijeg izgleda kada se koristi bez maske. LG G8X ThinQ sadrži poboljšan interfejs sa tabovima kao što su Dial, Call logs i Kontakti koji se premeštaju u podnožje displeja kako bi korisnici mogli još više toga da urade samo jednom rukom.

„LG Dual Screen sada je dokazani faktor forme, visoko cenjen zbog svoje praktičnosti i svih mogućnosti multitaskinga koje otvara”, izjavio je Brajan Kvon, predsednik LG kompanija Mobile Communications and Home Entertainment. „Nastavićemo da proširujemo LG Dual Screen ekosistem kroz strateška partnerstva i bitno unapređujemo inovacije kako bismo potrošačima pružili diferencirano korisničko iskustvo”.

LG G8X ThinQ i poboljšani LG Dual Screen biće dostupni na ključnim tržištima do kraja ove godine. Od 6. do 11. septembra, posetioci sajma IFA 2019 imaće priliku da prvi vide nove pametne telefone LG G8X ThinQ i LG Dual Screen u Hali 18 sajma Messe Berlin.

Ključne specifikacije:*

LG G8X ThinQ

  • Čipset: Qualcomm® Snapdragon 855 mobilna platforma
  • Displej: 19.5:9 FHD od 6,4 inča + OLED FullVision (2.340 x 1.080 / 403ppi)
  • Memorija: 6GB RAM / 128GB / microSD (do 2TB)
  • Kamera:
  • Zadnja: 12MP standardna (F1.8 / 1,4μm / 78˚) / 13MP super široka (F2.4 / 1,0μm / 136˚)
  • Prednja: 32MP standardna (F1.9 / 0,8μm / 79˚)
  • Baterija: 4.000mAh
  • Operativni sistem: Android 9.0 Pie
  • Veličina: 159,3 x 75,8 x 8,4mm
  • Težina: 192g
  • Mreža: 3G / 4G LTE-A
  • Konektivnost: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5 / NFC / USB tip C (kompatibilan sa USB 3.1)
  • Biometrija: senzor otiska prsta unutar displeja
  • Boja: Aurora Black
  • Drugo: Stereo zvučnik / Kamera sa veštačkom inteligencijom / Google Lens / Google Asistent / Hi-Fi Quad DAC od 32 bita / DTS:X 3D Surround zvuk / IP68 otpornost na vodu i prašinu / HDR10 / Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologija / usklađenost sa MIL-STD 810G / FM Radio

LG Dual Screen

  • Displej: 19.5:9 FHD od 6,4 inča + OLED FullVision (2.340 x 1.080 / 403ppi)
  • Prednji displej: Mono od 2,1 inča
  • Veličina: 165,96 x 84,63 x 14,99mm
  • Težina: 134g
  • Vrsta kontakta: USB
  • Vrsta preklapanja: šarka 360 Freestop
  • Boja: Aurora Black