Lenovo Yoga Book model 2-u-1 dostupan u Srbiji

Kompanija Lenovo danas je objavila da je Yoga Book dostupan u Srbiji. Yoga Book je najtanji i najlakši 2-u-1 tablet uređaj, kreiran sa ciljem da poveća produktivnost kod korisnika koji su uvek u pokretu i obezbedi optimalno iskustvo prilikom korišćenja tableta, pomoću novih hardverskih i softversikh rešenja, među kojima su:

  • Halo tastatura
  • olovka za pisanje sa dve funkcije (može da piše po ekranu i papiru)
  • novi korisnički interfejs za poboljšanu produktivnost.

Lenovo Yoga Book

„Veoma sam srećan što smo u prilici da predstavimo Yoga Book na tržištu Srbije. Ovo je uređaj koji nudi nove mogućnosti kada je u pitanju unos podataka putem tastature i olovke, a sve to je upakovano u jednostavan, elegantan i tanak dizajn koji krasi ovaj tablet. Verujemo da će njegov jedinstven dizajn privući korisnike kako tableta tako i klasičnih laptop računara i „2 u 1“ uređaja.”, izjavio je Jovan Glamočanin, regionalni menadžer za jugoistočnu Evropu kompanije Lenovo.

Lenovo Yoga Book

Ultra tanak i lagan

Uz dva panela koji se otvaraju kao kod ultratankih laptop računara, Yoga Book je neočekivano lagan i tanak i značajno se razlikuje od klasičnih tablet uređaja koje korisnici obično poseduju. Okarakterisan je kao najtanji 2-u-1 uređaj na svetu tanak samo 9.6mm kada je zatvoren, a najtanja ivica je samo 4.05mm.

Takođe, Yoga Book nosi i titulu najlakšeg „2 u 1“ uređaja – težak je samo 690 grama. Baterija koja traje i do 15 sati, karakteristične šarke koje se savijaju pod uglom od 360 stepeni, 10,1-inčni IPS FHD ekran, Dolby Atmos audio sistem i 64GB memorije doprinose da Yoga Book bude prepoznat kao vrhunski sistem za zabavu.

Lenovo Yoga Book

Instant Halo Tastatura

Jedno od novih rešenja koje omogućuje Yoga Book tabletu da bude toliko tanak i lagan jeste halo tastatura. U pitanju je touchscreen tastatura koja je u potpunosti osvetljena i koja spaja softver i hardver u kompaktan interfejs. Ekran osetljiv na dodir napravljen je od stakla koje je pažljivo odabrano kako bi stvorilo prirodan osećaj prilikom kucanja, a takođe je obloženo i posebnim zaštitnim slojem koji sprečava odsjaj svetlosti.

Tastatura ne poseduje fizičke tastere, i pojavljuje se na drugom panelu Yoga Book tableta samo onda kada je neophodna. Halo tastatura konstantno „uči“ i „prilagođava“ se navikama korisnika prilikom kucanja, što joj omogućuje ugrađeni softver za kompjutersko učenje i prepoznavanje. Pored ove osetljive tehnologije, koja prima informacije od korisnika i smanjuje greške prilikom kucanja, halo keyboard daleko nadmašuje iskustvo kucanja na tradicionalnim tablet uređajima i može da se poredi sa fizičkim tastaturama.

Lenovo Yoga Book

Olovka sa dvostrukom upotrebom

Jedinstvena površina na kojoj se nalazi halo tastatura omogućuje korisnicima i dodatnu primenu u kombinaciji sa olovkom koja dolazi uz Yoga Book. Inspirisan elegancijom i jednostavnošću tradicionalnih laptop računara, Yoga Book najbolje oslikava želju korisnika da pišu i crtaju na pravom papiru. Korisnici mogu da pišu pomoću olovke koja sadrži pravo mastilo, i to na papiru koji postave preko višenamenske tastature, ili direktnim dodirom na ekran.

Sve što korisnici stvore, od crteža do beležaka, istog trenutka se čuva u digitalnom obliku pomoću specijalne Lenovo aplikacije. Slična je po veličini običnim olovkama sa mastilom, a Wacom feel IT tehnologija joj omogućuje da uz pomoć najmodernijeg EMR sloja koji se nalazi u sklopu tastature sve informacije prebaci u digitalni oblik u realnom vremenu.

Lenovo Yoga Book

Višenamenska tastatura i olovka stvaraju prirodan osećaj pisanja i crtanja po pravom papiru umesto na ekranu računara. Korisnici takođe mogu da crtaju i direktno na ekranu, u zavisnosti od toga šta preferiraju. Olovka na Yoga Book tabletu može da crta sa preciznošću obične olovke ili četkice, uz 2.048 nivoa pritiska i detekciju ugla do 100 stepeni.

Pored toga, korisnici nikada neće morati da dopunjavaju ili menjaju olovku, budući da joj nisu neophodne baterije i da se mastilo može zameniti pomoću standardnih vrhova, kao i kod tradicionalnih olovaka.

Lenovo Yoga Book

Korisnički interfejs tableta i karakteristične šarke

Yoga Book zaista spaja posao i zabavu u jedan uređaj pomoću korisničkog interfejsa, specijalno adaptiranog Android 6.0 operativnog sistema koji izvlači najbolje karakteristike korisničkih interfejsa sa laptop i tablet uređaja. Korisnički interfejs na Yoga Book tabletu omogućuje da nekoliko aplikacija bude pokrenuto u istom trenutku u različitim prozorima, koji mogu biti fiksirani, minimizirani ili maksimizirani, a prisustvo taskbar-a omogućuje korisnicima da prate rad pokrenutih aplikacija.

Ova dodatna radna opterećenje ne predstavljaju problem za Yoga Book, s obzirom na činjenicu da ga pokreće snažni Intel® Atom™ X5 procesor, kao i 4GB memorije. Windows korisnici takođe imaju mogućnost da rade na toj platformi, budući da je Yoga Book dostupan i sa Windows 10 operativnim sistemom.

Lenovo Yoga Book

Yoga Book je napravljen od materijala koji predstavlja kombinaciju magnezijuma i legura aluminijuma. Kao i svi drugi članovi Yoga porodice, i ovaj tablet ima karakteristične šarke nalik kaišu ručnog sata. Ovog puta, šarka je dizajnirana tako da bude manja, a takođe sadrži i ručno pravljenu šarku koja se pomera u 3 ose, a koju čini 130 različitih mehaničkih delova napravljenih od 5 različitih materijala.

Lenovo Yoga Book

Šarka je testirana u laboratorijskim uslovima više od 25.000 puta, kako bi korisnicima Yoga Book tableta obezbedila jednostavnu i glatku tranziciju između različitih režima rada – surfovanje, gledanje, kreiranje i kucanje. Yoga Book sa Android operativnim sistemom dostupan je u zlatnoj ili metalnosivoj boji, dok je Yoga Book sa Windows operativnim sistemom dostupan u karbon crnoj boji.