Lenovo predstavlja svoje najbolje tablet uređaje za zabavu

Zvanično press saopštenje

Lenovo je danas predstavio najnovije modele svojih nagrađivanih YOGA tablet uređaja, YOGA Tab 3 Pro i YOGA Tab 3. Kreirani kao najbolji tablet uređaji za vizuelni doživljaj, nova serija nudi najbolje multimedijalno iskustvo u svojoj klasi pri čemu je i dalje zadržala svoj prepoznatljiv višenamenski dizajn.

Najbolji uređaj iz ove serije - YOGA Tab 3 Pro – dolazi sa ugrađenim projektorom koji može da projektuje sliku veličine do 70 inča i koji je optimizovan za Netflix. Opremljen je sa 4 prednja JBL zvučnika koji reprodukuju visoko-oktanski zvuk, i, po prvi put do sada, sa Dolby Atmos® sistemom na zvučnicima koji kod korisnika stvara osećaj kao da se zvuk kreće oko njega kroz sve tri dimenzije. Tablet je takođe opremljen Netflix aplikacijama koje korisnicima pružaju personalizovan sadržaj i preporuke, i to odmah na početnoj stranici ekrana koji reprodukuje sliku HD kvaliteta. YOGA Tab 3 Pro je takođe prvi android tablet koji je optimizovan za Dolby Digital Plus, koji Netflix emituje uz svoj HD sadržaj, i na taj način omogućuje impresivan višekanalni okružujući zvuk na Netflix-u.

Pored toga, YOGA Tab 3 modeli od 8 i 10 inča poseduju i novu rotirajuću kameru koja se može kontrolisati pokretom, i savršena je za pravljenje fotografija i video snimaka pod praktično svakim uglom. Sa jednim od najvećih kapaciteta baterije na tržištu, korisnici mogu dugo da gledaju svoje omiljene emisije i budu povezani sa stvarima koje vole da gledaju pomoću LTE podrške.

„Današnjim tržištem tablet uređaja pretežno dominiraju proizvodi koji ispunjavaju zahteve prosečnog korisnika. Mi u kompaniji Lenovo želimo korisnicima da pružimo tablet uređaje koji više odgovaraju njihovim potrebama kako bismo im poboljšali iskustvo prilikom korišćenja; istraživanjem smo ustanovili da se tablet uređaji danas koriste najviše za gledanje video snimaka, bilo da su u pitanju kratki video snimci na Youtube-u, filmovi ili kompletne sezone omiljenih serija. Glavna karakteristika najnovije YOGA Tab 3 serije jeste upravo zabava i ona je namenjena podjednako korisnicima koji su u pokretu i kod kuće, i pruža im sasvim novi nivo vizuelnog i audio iskustva koje do sada nije bilo moguće na tablet uređajima. Mi korisnicima pružamo fleksibilnost da pristupe svom zahtevanom sadržaju bilo kada i na bilo kom mestu, a da pri tome nisu vezani za svoj kauč”, izjavio je Džef Meridit (Jeff Meredith), generalni menadžer i potpredsednik jedinice za tablet uređaje u kompaniji Lenovo.

„Uzbuđeni smo zbog neverovatno vizuelnog iskustva koje će Netflix članovi iskusiti na YOGA Tab 3 Pro uređaju", izjavio je Nil Hant (Neil Hunt), glavni menadžer za proizvode u kompaniji Netflix. „Lenovo je podigao granicu gledanja video snimaka na tablet uređajima, pružajući korisnicima kvalitet slike od 1080p i audio doživljaj koji se može porediti sa sistemom za kućnu zabavu zahvaljujući Dolby Digital Plus sistemu. Takođe smo uzbuđeni što će Netflix aplikacija biti instalirana na ovim tablet uređajima tako da će korisnici brzo i lagano moći da pristupe svojim omiljenim serijama i filmovima."

„Kvalitetan zvuk je od velikog značaja za svako multimedijalno iskustvo, bez obzira na koji način publika doživljava sadržaj. Uz Lenovo Tab 3 Pro, Dolby i Netflix korisnicima omogućuju visokokvalitetan Dolby Audio okružujući zvuk uz HD video snimak, na bilo kom mestu i kada god to korisnici požele”, izjavio je Džon Kouling (John Couling), viši potpredsednik jedinice za multimedijalnu zabavu u kompaniji Dolby Laboratories. „Jako smo srećni što ćemo nastaviti da sarađujemo sa kompanijama Lenovo i Netflix kako bismo korisnicima Android tablet uređaja po prvi put omogućili gledanje filmova i serija uz superioran Dolby Audio zvuk. Kompanija Netflix već dugo podržava Dolby i mi smo ponosni što ćemo fanovima širom sveta obezbediti novo i poboljšano multimedijalno iskustvo.”

YOGA Tab 3 Pro: Najbolji tablet za vizuelni doživljaj

Gledanje holivudskih filmova, igranje igrica ili surfovanje internetom na YOGA Tab 3 Pro uređaju je sada značajno bolje uz novi ekran od 70 inča. Ovaj tablet ima poboljšan i optimizovan projektor koji se sada može rotirati za 180 stepeni i projektovati snimke na zid ili plafon, a takođe je poboljšan i kvalitet snimaka koji se projektuju. Uz 299 piksela po inču, 10.1-inčni QHD monitor (2560x1600) prikazuje značajno oštrije slike i prirodnije boje uz Smart Display tehnologiju.

Korisnici ovog tableta mogu bez dodatnih slušalica da uživaju u zvuku bioskopskog kvaliteta zahvaljujući ugrađenim JBL zvučnicima i Dolby Atmos® tehnologiji koja se prvi put koristi na tablet uređajima. Kako bi se obezbedila još veća čistoća i jačina zvuka prisutna su i 4 prednja zvučnika, dok je za fina podešavanja zadužena Wolfson Master Hi-Fi tehnologija.

Lep i izuzetno kvalitetan, YOGA Tab 3 Pro je pažljivo napravljen od najboljih materijala kao što je aluminijum i imitacija kože koja se nalazi na zadnjoj strani uređaja, pri čemu je zadržao svoj izuzetno tanak dizajn. Otporan na prskanje vode i savršeno izbalansiran za savršeno iskustvo prilikom držanja, ovaj tablet se znatno ističe u moru sličnih uređaja uzimajući u obzir njegovu višestruku namenu i izdržljivu bateriju koja korisnicima omogućuje da bez ikakvih problema koriste ovaj tablet tokom celog dana.

S obzirom da poseduje Smart Window 2.0 opciju za bolji multitasking, korisnici sada mogu da rade svoje zadatke mnogo brže. YOGA Tab 3 Pro omogućuje korisnicima da imaju 3 aktivne aplikacije na jednom prozoru, uz raspored aplikacija kao na ekranima mobilnih telefona, za lakši pregled. I-mejl poruke, vesti, youtube snimci – uživajte u svemu odjednom!

Lenovo YOGA Tab 3 Pro će biti dostupan u puma crnoj boji, dok će 8-inčni I 10-inčni YOGA Tab 3 biti dostupan u bledo crnoj boji.

YOGA Tab 3: Odlične fotografije, jak zvuk i baterija

Dostupan sa ekranom od 8 i 10 inča, YOGA Tab 3 je najbolji tablet kreiran za video sadržaj koji ima izdržljivu bateriju i LTE podršku i omogućuje korisnicima da budu povezanu uvek i svuda. Oba modela su prevashodno namenjena za korišćenje video i multimedijalnih aplikacija i neprevaziđenu prenosivost, opremljeni FHD (1,280 x 800) ekranom, stereo zvučnicima okrenutim ka napred i Dolby Atmos® sistemom, a opet su teški samo 466g.

Korisnici takođe mogu da uhvate sebe pod najboljim uglom uz rotirajuću kameru do 180 stepeni koja pravi kreativne selfije i intenzivne fotografije pod uglovima i iz perspektiva koje su do sada bile nezamislive. Pored ugrađene opcije za upravljanje računarom pokretom ruke, pronalaženje savršenih kadrova je lakše nego ikada do sad. Korisnici samo treba da zauzmu pozu i pokretom otvaranja i zatvaranja dlana naprave fotografiju. Pored toga, uređaj karakteriše izuzetno izdržljiva baterija koja ima najveći kapacitet u svojoj klasi i može trajati ceo dan.

Lenovo YOGA Tab 3 Pro će biti dostupan u puma crnoj boji, dok će YOGA Tab 3 tablet od 8 i 10 inča biti dostupan u svetlo crnoj boji.