Lenovo predstavlja modularni ThinkPad X1 tablet

X1 Tablet sa Intel® Core™ m7 procesorom može da izdrži do 10 sati bez punjenja i odlikuje ga jedinstvena funkcionlanost

Zvanično press saopštenje

Kompanija Lenovo (HKSE:992) predstavila je proširen i inovativan portfolio X1 proizvoda. Kreirana za korisnike koji razmišljaju unapred, ova serija sadrži nove uređaje kao što su neverovatno prilagodljivi ThinkPad X1 tablet sa jedinstvenim modularnim dizajnom, impresivni ThinkPad X1 Yoga sa OLED ekranom, kao i nagrađivani ThinkPad X1 Carbon koji je sada znatno tanji i lakši, i ojačaće položaj kompanije na tržištu ultrabook računara. Pored toga, korisnici desktop računara će biti prezadovoljni novim ThinkCentre X1 „all-in-one“ računarom, neizostavnim delom svake kancelarije koji pruža vrhunske performanse.

Kreiran za korisnike koji razmišljaju unapred

Modularni dizajn ThinkPad X1 tableta pruža korisnicima nešto što nijedan drugi tablet ne može – dodatnu funkcionalnost jednostavnim dodavanjem opcionih modula:

  • Treba vam jača baterija? Productivity modul povećava kapacitet baterije i do 15 sati
  • Želite da prezentujete nešto? Prezenter modul sadrži projektor i HDMI ulaz
  • Kreirate 3D projekte? Dodajte 3D Imaging modul koji sadrži Intel RealSense kameru

ThinkPad tastatura sa numeričkim delom sa čuvenom funkcijom TrackPoint ima tri podesiva ugla za kucanje i podseća na klasičnu ThinkPad tastaturu. Tastatura i tablet zajedno su teški samo 1,1 kg što čini ovaj uređaj izuzetno laganim. Pored toga, ovo je prvi Windows tablet sa LTE naprednom podrškom koja omogućuje brzu povezanost na praktično svakom mestu. ThinkPad X1 tablet takođe ima i zadnji panel koji može biti uklonjen radi lakšeg servisiranja ili nadogradnje.

ThinkPad X1 Yoga je neverovatno tanak sa samo 1,68 cm a težak je tek 1,27 kg. To je takođe prvi konvertiblni laptop na svetu koji ima opcioni Samsung OLED ekran koji prikazuje izuzetno čiste i intenzivne boje, kao i dublje nijanse crne boje. Sa patentiranom tehnologijom tastature čiji dugmići se uvlače kada je uređaj u tablet režimu, X1 Yoga takođe sadrži i olovku koja je idealna za pisanje beležaka direktno na veb stranici pomoću Microsoft Edge pretraživača. Olovka takođe ima svoje mesto na računaru kako je korisnici ne bi izgubili.

ThinkPad X1 Carbon nastavlja da se ističe od konkurencije kao najlakši 14-inčni poslovni ultrabook računar na svetu. Kao jedan od najprefinjenijih i elegantnijih notebook računara na tržištu, X1 Carbon je tanji, lakši i snažniji od svih prethodnih modela. Sa fokusom na realne želje i potrebe korisnika, promenili smo dizajn uređaja i uneli značajne promene, kao što je veći izbor ekrana, povećana memorija, skladišni kapacitet, i bolja povezanost, i učinili smo X1 Carbon znatno lakšim, pa je sada težak samo 1,17 kg.