Lenovo i Nutanix uvode hiperpovezanu infrastrukturu u globalno poslovanje

ova serija Lenovo proizvoda sa Nutanix softverom biće dostupna preko prodajnih Lenovo timova i globalne mreže Lenovo partnera.

Zvanično press saopštenje

Kompanije Lenovo i Nutanix juče su objavile strateško partnerstvo sa ciljem da razviju, plasiraju na tržište i prodaju nove Lenovo povezane proizvode koje pokreće Nutanix softver. Spajajući skladišne sisteme, servere i virtuelizaciju usluga u integrisane scale-out proizvode, upravljanje data centrima može biti pojednostavljeno što može doprineti smanjenju IT troškova. Obe kompanije su posvećene tome da obezbede nevidljivu infrastrukturu koja omogućava IT organizacijama da se usredsrede na aplikacije i usluge koje će njihovom poslovanju doneti veću fleksibilnost tako što će im ponuditi primamljivu alternativu javnim cloud uslugama.

Hiperpovezanost predstavlja kombinaciju izuzetno pouzdane server platforme i najsavremenijeg softvera koji zajedno kreiraju privatni cloud data centar koji je podjednako fleksibilan i skalabilan kao javna cloud usluga a iziskuje samo delimičnu potrošnju. Ovo partnerstvo omogućuje kompaniji Lenovo da nastavi sa inovacijama, razvijanjem najbolje tehnologije, kao i sprovođenjem svoje vizije o razvoju IT sektora u narednim decenijama. Uticaj kompanije Lenovo na globalna tržišta koja se brzo razvijaju, kao što je Kina, omogućuju ovom partnerstvu da se ubrzanim tempom pozicionira u kritičnim segmentima idustrije.

Dve kompanije će predstaviti nove hiperpovezane uređaje koji su zasnovani na vodećim Lenovo sistemima, proglašenim za najbolje sisteme kada je u pitanju zadovoljstvo potrošača1 i pouzdanost2, a pokretaće ih Nutanix softver. Zajedničko rešenje će sa poboljšanom efikasnošću i skalabilnošću moći da izdrži prektično sva opterećenja, uključujući poslovne aplikacije, baze podataka, virtuelne desktop infrastrukture i analitiku velikih podataka.

„Lenovo može da uvede novu perspektivu u globalni korporativni svet. Ne moramo striktno da se pridržavamo starih načina razmišljanja i opšteprihvaćenih ideja. Umesto toga, možemo da zasnivamo poslovanje na inovacijama i da sarađujemo sa najinovativnijim i vodećim kompanijama na svetu kako bismo osmislili nova rešenja”, izjaio je Jang Juanging (Yang Yuanqing), generalni direktor kompanije Lenovo. „Prepoznatljivo Nutanix tehnološko liderstvo kombinovano sa našim globalnim pristupom omogućiće napredovanje za obe kompanije time što će pomoći korisnicima da dramatično smanje složenost data centra svih veličina. ”

„Kompanija Lenovo predstavlja apsolutnog lidera na mnogobrojnim tehnološkim tržištima, a njeni inovativni i kvalitetni proizvodi su joj obezbedili poverenje hiljada preduzeća širom sveta”, izjavio je Diraj Pandej (Dheeraj Pandey), osnivač i generalni direktor kompanije Nutanix. „Partnerstvo sa kompanijom Lenovo predstavlja veliki korak ka našem cilju da u preduzeća svih veličina uvedemo nevidljivu infrastrukturu koja poseduje efikasnost web-scale tehnologije i snagu koju donosi potrošački dizajn.

Podrška industrije

„Kompanije zahtevaju jednostavnije proizvode koji će rešiti njihove probleme sa skladištenje, a Intel je izuzetno posvećen saradnji sa liderima u oblasti data centara kako bi ova rešenja plasirao na tržište. Mi sarađujemo sa kompanijama Lenovo i Nutanix kako bismo podstakli korporativnu optimizaciju serverskih i skladišnih rešenja zasnovanih na Intel arhitekturi. Proizvodi koji nastanu kao rezultat ove saradnje imaće sve prednosti koje donose brojne Intel tehnologije pri čemu će predstavljati neka od najjednostavnijih rešenja na tržištu“, izjavila je Dajen Brajant (Diane Bryant), viši potpredsednik i generalni menadžer grupacije za data centre u okviru Intel korporacije.

„Kompanija Nutanix predstavlja jednog od glavnih igrača na tržištu hiperpovezanih uređaja i jedna je od prvih koja je ukazala na potrebu ove tehnologije“, izjavio je Met Istvud (Matt Eastwood), viši potpredsednik IDC Enterprise Infrastructure and Datacenter group. „Ovo partnerstvo kompanija Lenovo i Nutanix nije samo obična saradnja, i podrazumeva zajednički rad u oblasti inženjerstva, marketinga i prodaje. U kombinaciji sa glabalnom reputacijom koju ima kompanija Lenovo, partnerstvo sa kompanijom Nutanix će ubrzati proboj hiperpovezane infrastrukture na nova tržišta“.