LC-Power Hot Swap fioka

Ovo je jedna od Hot Swap fioka iz LC-Power ponude, sa podrškom za 3.5" SATA hard diskove. Prilično je kvalitetne izrade, sa metalnim kućištem, jednostavnom instalacijom i prilično dobrom cenom.

LC-Power pored kućišta i napajanja ima i drugih interesantnih periferija, a tu su verovatno najzapaženije one koje su dodatna oprema za kućišta. Pod oznakom LC-ADA-525-35-SWAP se krije rack uređaj koji ima prilično jednostavnu funkciju: da klasičnom 3.5" hard disku omogući Hot Swap funkciju. Jednostavna ideja i još jednostavnija realizacija, no kako uvek ima onih kojima je vrlo praktično da imaju pri ruci hard disk za čije vađenje ne moraju svaki put otvarati kućište, samim tim će i biti interesenata za ovaj model. Može se koristiti bilo koji 3.5" hard disk pošto upotreba nije ograničena kapacitetom, a instalacija je stvarno veoma jednostavna, da praktično neće ni biti potrebno uputstvo.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetno metalno kućište
  • Jednostavna instalacija diska
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Hard disk: 3.5" SATA I/II Hot Swap
  • Dimenzije: 41 x 146 x 185 mm

LC-Power LC-ADA-525-35-SWAP

Dimenzije Hot Swap fioke od 41x146x185 mm odgovaraju 5.25" uređaju, i to nije slučajno naravno, pošto je predviđena instalacija u slobodno 5.25" ležište kućišta. Za razliku od mnogih drugih modela koje smo mogli ranije da vidimo, kod ovoga je cela šasija od dosta kvalitetnog lima, stim što naravno ima plastičnu prednju masku. Sam proces instalacije će zavisiti od kućišta, tako da se može desiti i da je potpuno tool-free, ali i da će zahtevati fiksiranje pomoću šrafova. U svakom slučaju, za to nije potrebno nikakvo posebno uputstvo. Sa prednje strane vidimo kvačicu za otvaranje fioke, otvor za ključ (može se zaključati da disk ne može da se izvadi) kao i Power taster i dve statusne diode (Power i HDD).

Da bi sve radilo kako treba, potrebno je sa zadnje strane fioke, u kućištu, priključiti standardni SATA kabl i SATA priključak za napajanje. Posle toga, sa prednje strane se otvara fioka, hard disk konektorima naprad ubacuje unutra i zatim zatvara fioka. Vrata fioke funkcionišu kao poluga koja hard disk gura unutra kada se zatvaraju, i tako priključuje na SATA i naponski konektor, a takođe i skida sa konektora kada se otvara. Nema ograničenja po pitanju kapaciteta diska kada je u pitanju ovaj model, i može se koristiti bilo koji 3.5" SATA model. Hot Swap funkcija znači da se disk može skidati i vraćati bez gašenja računara, što naravno pored ovakve fioke zahteva i podršku od strane operativnog sistema.

Rezime

Ova fioka je odličnog kvaliteta izrade i konstruisana tako da se vrlo lako instalira u bilo koje kućište sa slobodnim 5.25" slotom. Instalacija i vađenje hard diska je takođe vrlo jednostavna, tako da možemo samo dati preporuku. Ukoliko je potrebno naći elegantno rešenje za Hot Swap hard disk, ovaj LC-Power model se sigurno kandiduje. Videli smo u prošlosti solidan broj različitih Hot Swap fioka, međutim uvek je bilo nečega što je umelo da pokvari utisak. U ovom slučaju, toga nema: imamo čvrstu metalnu konstrukciju koja deluje dovoljno izdržljivo za intenzivnu upotrebu, tako da LC-Power LC-ADA-525-35-SWAP zaslužuje toplu preporuku.

Conclusion

This is a high build quality bay designed to be easily installed in any case with the free 5.25" slot. Installing and removing the hard drive is also simple, so we do recommend it. If you need to find an elegant solution for Hot Swap hard disk, the LC-Power model is certainly a candidate. We have seen a solid number of Hot Swap bays, but there was always something to spoil the impression. In this case, there is nothing like that; a solid metal construction that seems durable enough for intensive use is provided so LC-Power LC-ADA-525-35- SWAP deserves a warm recommendation.

Testirani proizvod je uzorak.

LC-Power ustupio: LC-Power LC-ADA-525-35-SWAP
zvanični sajt: mid9.rs