LC Power RC1000MCE

Pomalo ružnjikav ali vrlo praktičan daljinski upravljač za Windows Media Center softver. Ono što su glavne prednosti ovog daljinca je radio veza sa USB adapterom (ne zahteva optičku vidljivost), kao i trackball koji efikasno zamenjuje miš.

Sa rastom popularnosti HTPC (Home Theater PC) računara, sve je više korisnika koji traže najlakši način za kontrolu svog multimedijalnog centra iz fotelje. Rešenja ima raznih, a daljinski upravljači i dalje predstavljaju najzastupljenije. Za one koji traže što povoljniju varijantu, kompanija LC Power ima vrlo dobru ponudu. Ovog proizvođača znamo najpre po kućištima i napajanjima koji spadaju u kategoriju odličnog odnosa cene i performansi, no kako smo videli ima i dosta interesantnih periferija koje će najviše odgovarati onima koji ne žele puno novca da izdvoje za to. Ovaj daljinski upravljač je kompatibilan sa Windows Media Center aplikacijama, što čini verovatno i najčešći sofver za multimedijalne konfiguracije.

Ključne karakteristike

  • Jednostavna instalacija
  • Optički miš

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Dimenzije: 35 x 50 x 175mm
  • Težina: 345g
  • Interfejs: 2.4GHz radio veza, USB adapter

LC Power RC1000MCE

Pakovanje je uobičajeno za ovakve uređaje, dobija se kratko korisničko uputstvo, daljinski upravljač i USB adapter za računar. Sam daljinski je nešto većih dimenzija (35 x 50 x 175mm) i deluje pomalo kabasto sa svojih 350g. Srećom, sa donje strane je ergonomski oblikovan i lepo leži u ruci. Za napajanje koristi sve AAA baterije (dobijaju se u pakovanju), a autonomija je dovoljno dobra da će korisnici moći slobodno da zaborave na menjanje baterija. Što se kvaliteta izrade tiče, nema nekih posebnih zamerki ali ni oduševljenja, mat plastika prosečnog kvaliteta i gumeni tasteri, bez ikakvog pozadinskog osvetljenja ili fluorescentnih oznaka koje svetle u mraku, generalno, ovaj daljinac se gotovo ne razlikuje mnogo od velikog broja sličnih modela.

Ipak, ono što nam privlači pažnju jeste trackball kuglica koja koristi optički senzor rezolucije 800DPI, što vrlo efikasno zamenjuje miša (imamo i dva tastera koji zamenjuju levi i desni klik) i čini da se daljinac veoma lako koristi za kontrolisanje celog računara, a ne samo multimedijalnih funkcija. Na daljincu se nalazi veliki broj tastera za čije funkcije će trebati ipak malo vremena za navikavanje. Pošto se koristi radio veza sa računarom (odnosno adapterom), nema potrebe da postoji linija vidljivosti, a uz domet od 10m, moći će slobodno da se upravlja sistemom iz fotelje, bez obzira na prepreke. Instalacija zahteva priključivanje na slobodan USB port računara, kao i automatsku instalaciju odgovarajućiih drajvare. Ukoliko se koristi Media Center softver, neće biti potrebe za bilo kakvih podešavanjem, već daljinski može odmah da počne da se koristi, no ukoliko se koristi neki drugi softver, korisnici će morati malo da se pomuče oko podešavanja.

Rezime

Ovaj LC Power daljinski upravljač nam deluje kao odličan izbor za one koji koriste Windows Media Center softver za svoj multimedijalni centar pošto sve radi odmah iz kutije, bez ikakvih posebnih podešavanja. Iako daljinski nije nešto previše atraktivnog dizajna, no ima sve potrebne fulncije, plus trackball koji će dosta olakšati korišćenje računara van multimedijalnog softvera. Cena je očekivano vrlo povoljna, tako da ostaje samo da RC1000MCE preporučimo svima koji traže baš ovakav daljinac.

Conclusion

This LC Power remote control seems to be an excellent choice for those who use Windows Media Center software for its multimedia center as it works immediately out of the box, without any special settings. Although the remote is not characterized by attractive design, it has all the necessary functions, plus a trackball that will facilitate the usage of a computer out of multimedia software. The price is affordable, as expected, so it remains only to recommend RC1000MCE to everyone searching for remote control like this.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2012.): 20€

LC Power ustupio: LC Power RC1000MCE
zvanični sajt: mid9.rs