LC Power LC-Pro-525B-SL

Vrlo jednostavno eksterno kućište za 5.25" slim optičke uređaje. Pošto na tržištu nema puno ovakvih modela, biće odličan izbor za sve kojima tako nešto treba ili koji imaju slim optiku koja negde skuplja prašinu. Pošto cena nije visoka, definitivno sledi preporuka.

LC Power najčešće imamo prilike da vidimo kroz odlična kućišta i napajanja, no ima i raznih eksternih kućišta za hard diskove ali i optiku. Upravo tako nešto ćemo i ovoga puta videti, LC-Pro-5235B-SL, koji predstavlja eksterno kućište za optički uređaj slim tipa. Ovi uređaji se najčešće instaliraju u laptopove, ali i kućišta manjih dimenzija (na primer HTPC formata), pa verovatno nema baš mnogo onih koji imaju rezervnu slim optiku koja im stoji sa strane, no opet, dobro je znati da i oni mogu da nabave ovako nešto i dobiju mogućnost da optiku koriste kao eksternu (koja naravno, više i košta od klasične interne). Dobra stvar je što je cena ovog uređaja vrlo dobra, i neće biti prepreka za kupovinu, čak i onih plićim džepom.

Ključne karakteristike

  • Jednostavna instalacija optike
  • Plug and Play
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 2.0
  • Kompatibilnost: SATA
  • Dimenzije: 14.5 x 14.5 x 2.5 cm
  • Težina: 440g

LC Power LC-Pro-525B-SL

Rack je dimenzija 145x145x25 mm, što odgovara 5.25" slim eksternom optičkom uređaju. U pitanju je vrlo jednostavna konstrukcija od plastike, crnog mat finiša, i kvalitet završne obrade nas nije nešto mnogo oduševio. Ipak, kućište deluje kompaktno, čvrsto i postojano. U pratećoj opremi se dobija samo CD sa drajverima (mada na većini sistema to definitivno neće biti potrebno), dok će za USB kabl korisnici morati da se snađu sami. Primećujemo da nema nikakvih šrafova, što je dobro pošto će instalacija i zamena optike biti vrlo jednostavna i u par koraka. Generalno, samo plastične žabice drže gornji poklopac, i to vrlo čvrsto tako da će biti čvrsto fiksiran u mestu.

Sa gornje strane, vidimo samo jednu Power diodu koja će istovremeno signalizirati i transfer podataka. Sa zadnje strane možemo videti jedan USB 2.0 konektor i pored njega i naponski konektor. To je za slučaj da se ne isporučuje dovoljno struje preko USB-a, no kako se ne dobija adapter za napajanje ne verujemo da će ga iko zasebno tražiti, pogotovo što se još nije desilo da nekome konkretno i zatreba. Instalacija optike je krajnje jednostavna i uključuje da se otvori rack i samo konektuje na konektore koji su iza metalnog štitnika unutra. Da odmah napomenemo da su podržani samo SATA modeli, bez mogućnosti da se nekim kabl adapterom "natera" da radi i malo starija PATA varijanta.

Rezime

Zaključak je dosta jednostavan, ova periferija nije nešto što će puno ljudi koristiti, no onima koji iz nekog razloga imaju rezervnu slim optiku, može biti izuzetno korisno. Cena nije visoka, a dobija se praktično eksterna optika koja je uvek korisna, pogotovo kod onih koji recimo imaju neki netbook ili ultrabook koji nemaju ugrađeni optički uređaj. Na tržištu i nema puno ovakvih dodataka, tako da LC Power LC-Pro-525B-SL predstavlja odličan izbor.

Conclusion

The conclusion is quite simple, this periphery is not something that many people will use, but for those who have a spare slim optics can be extremely useful. Price is not high, and practically you will get the external optics, which is always useful, especially for those who have a netbook or ultrabook without built-in optical drive. There aren’t many things like this on the market so LC Power LC -Pro-525B-SL is an excellent choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, januar 2012.): 20€

LC Power ustupio: LC Power LC-Pro-525B-SL
zvanični sajt: mid9.rs