LC Power LC6650GP2 V2.3

Ovo je napajanje srednje kategorije koje odlikuju odlične peformanse i više nego dobra cena. Radi stabilno i pri većim opterećenjima, a dolazi sa 80 Plus sertifikatom o efikasnosti.

Za LC Power domaći korisnici uvek imaju šta lepo da kažu, što i nije slučajno pošto se radi o proizvođaču koji je već duže vreme dostupan na našem tržištu sa odličnim rezultatima. Imali smo priliku da vidimo već solidan broj napajanja, i na red stiže i model iz Silent Giant serije, model LC6650GP2 V2.3 Green Power. Iz oznake odmah vidimo dve stvari, a to je da se radi o modelu snage 650W i da je podržan ATX 2.3 standard. Ovo napajanje nudi dobar balans između dobrih performansi, visoke efikasnosti (koja logično donosi i uštedu energije) kao i na kraju uvek bitne cene. Dodajmo i to da se radi o prilično tihom napajanju, što je takođe postalo prilično bitno.

Ključne karakteristike

  • Odlična cena
  • Tih rad zahvaljujući 140mm ventilatoru
  • Dizajn sa dve 12V grane
  • Odlična cena
  • 80 Plus Bronze sertifikat

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Snaga: 650W
  • Prekidač za napajanje: ima
  • Ventilator: 140mm
  • Dimenzije: 87 x 150 x 160 mm
  • Priključci: 20+4 pin ATX, 2x4-pin CPU, 1x PCI Express 6 pin, 1x PCI Express 6+2 pin, 4x Molex, 4x SATA
  • Dodatno: ATX V2.3, OCP, OVP, UVP, SCP zaštita, 80 PLUS BRONZE, Active PFC

LC Power LC6650GP2 V2.3

Napajanje je očekivanih dimenzija za ovu kategoriju i sa 87x150x160 mm neće biti problema da stane u bilo koje regularno ATX kućište. Kao i ostala kućišta iz Silent Giant serije, i ovo je kompletno crne boje, u mat finišu zbog koga neće biti problema sa otiscima prstiju niti (vidljivom) prašinom. Samo kućište napajanja deluje sasvim solidno napravljeno, pedantnog finiša, sa grill-om ventilatora našrafljenim sa gornje strane i perforiranom zadnjom stranicom koja će propuštati maksimalnu količinu vazduha zbog toga. Pozadi je inače prekidač za napajanje i konektor za napajanje (nije auto-sensing).

Kod ovog modela, svi kablovi su fiksirani, a na žalost, samo oni koji se završavaju sa 20+4 pinskim konektorom za matičnu ploču. Svi ostali kablovi su nezaštićeni, što je obično nešto što viđamo na jeftinijim napajanjima, pa kako ovaj LC Power model ne spada baš u tu kategoriju, bilo bi lepo videti uredno sleeve-ovane sve kablove. Na raspolaganju je jedan 4-4 pinski konektor za napajanje procesora, po jedan 6-pinski i 6+2 pinski konektor za grafičke kartice, kao i po četiri Molex i SATA konektora, dok je Floppy priključak izostao. Dizajn napajanja je sa dve 12V grane od po 27A, sa maksimalno 648W opterećenja. 3.3V i 5V grane mogu izdržati po 25A odnosno 120W maksimalno, što je i više nego dovoljno.

Rezime

Ovo napajanje spada u srednju klasu, sa cenom koja je prilagođena širem krugu kupaca. Performanse su odlične i nismo imali nikakvih problema sa stabilnoću čak ni pri većem opterećenju. Pošto se koristi poveći 140mm ventilator sa automatskom kontrolom obrtaja, ni tu nije bilo problema pošto napajanje ostaje skoro nećujno do nekih 70% opterećenja, a ni tada neće biti toliko bučno da bilo kome zasmeta. Sve zajedno, ukoliko imate konfiguraciju sa jednom zahtevnijom grafikom, ovakvo napajanje može biti odličan izbor. Na kraju, vredi pomenuti i 80 Plus Brozne sertifikat o efikasnosti, kao i to da napajanje poseduje ugrađene Over Current, Over Voltage, Under Voltage i Short Circuit zaštite.

Conclusion

This power belongs to the middle class, and the price is adapted to a wider range of customers. Performance is excellent, and stability is very good even at high loads. As sizable 140mm fan with automatic speed control is used, and there were no problems because power supply remains almost silent up to about 70% of load, and even then, it is not going to be too noisy. If you have a configuration with a demanding graphics, this power is an excellent choice. There is also an 80 Plus Bronze efficiency certificate and the power supply has built Over Current, Over Voltage, Under Voltage and Short Circuit protection systems.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 60€

LC-Power ustupio: LC Power LC6650GP2 V2.3
zvanični sajt: mid9.rs