LC Power LC-25U3-Capella

Još jedno od eksternih hard disk kućišta u ponudi, napravljeno od kombinacije plastike i aluminijuma. Dobrog je kvaliteta izrade i podržava sve SATA modele 2.5" formata do debljine od 9.5mm. Jednostavno je za otvaranje i instaliranje diska i ne košta mnogo, što je sasvim dovoljno za preporuku.

LC Power najbolje znamo po napajanjima i kućištima, međutim znamo i da ima dosta dodatne opreme od kojih verovatno jedno od najbitnijih pozicija zauzimaju i eksterna kućišta za hard diskove. Već smo par modela i mogli da vidimo, a kako USB 3.0 standard sve više dolazi do izražaja, tako imamo na raspolaganju sve više modela sa upravo to konekcijom. LC-25U3-Capella je kućište za eksterne 2.5" hard diskove, sa USB 3.0 interfejsom, tako da će biti zgodna za one kojima treba eksterni storage, u klasičnoj ili SSD varijanti. Cena je i dalje vrlo povoljna i to je ono što će svima sigurno odgovarati i zbog čega verujemo da će USB 2.0 varijante polako i sigurno već jednom u penziju.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetno kućište
  • Jednostavna instalacija diska
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Hard disk: 2.5" SATA I/II/III
  • Dimenzije: 12 x 75 x 122 mm

LC Power LC-25U3-Capella

Već znamo da na tržištu postoji veliki broj eksternih kućišta za hard diskove koji su sa aluminijumskim kućištima, a ovaj model koristi interesantnu kombinaciju aluminijuma i plastike, tako da je gornji deo crna mat plastika, a donji tanak aluminijum u osnovnoj boji. Dimenzije ovog modela su kompaktne, kao što se očekuje od 2.5" varijante, a kućište od 12x75x122 mm bez problema staje u zadnji džep pantalona. Prazno teži ispod 200g, tako da neće predstavljati neki veliki dodatni teret, posebno ako se recimo odlučite za SSD disk. Kvalitet izrade je dobar, a kućište dovoljno čvrsto da će pružati odličnu zaštitu diska od slučajnih padova.

Dopalo nam se što se ovo kućište otvara bez ikakvog alata (obično je potrebno odvrnuti dva šrafa sa zadnje strane), jednostavnim pomeranjem gornjeg i donjeg dela u suprotnim smerovima, pa će instalacija diska biti i dodatno olakšana. Unutra vidimo SATA i naponske konektore na koje se disk jednostavno priključuje, i to je jedino što ga drži na mestu. Za one koje zanima, dimenzije uređaja dozvoljavaju instalaciju hard diska od maksimalno 9.5mm, što odgovara najvećem broju 2.5" hard diskova. Podržani su inače SATA I/II/III modeli do 6Gbps, a kako je u pitanju Plug and Play uređaj, nema nikakve instalacije softvera, već samo treba sačekati par sekundi po prvom priključivanju na sistem da se automatski instaliraju potrebni drajveri, što je zadatak operativnog sistema.

Rezime

U pakovanju stiže i USB kabl (micro USB sa jedne strane, dva standardna USB sa druge strane, za slučaj da jedan port ne isporučuje dovoljno struje). Ovo eksterno kućište spada u jednostavnije modele, dobrog je kvaliteta izrade i deluje nam da će biti odličan izbor i zbog vrlo povoljne cene, što je itekako bitan faktor. Konkurencije ima sasvim dovoljno, no ovo definitivno predstavlja jedan od boljih izbora.

Conclusion

Package includes an USB cable (micro USB on one side, two standard USBs on the other side, in case that one port does not supply enough power). This external case is one of the simpler models; build quality is very good, and it looks like an excellent choice because of the price, which is an important factor. There are many concurrent models, but this is one of the better choices.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2013.): 13€

LC Power ustupio: LC Power LC-25U3-Capella
zvanični sajt: mid9.rs