LC Power LC-25U3B-Elektra

Jednostavno eksterno kućište za 2.5" SATA hard diskove. Koristi tool-free dizajn tako da neće morati da se koristi šrafciger za otvaranje. Kvalitetne je izrade, sa aluminijumskim okvirom, ali i dalje odlične cene. Koristi USB 3.0 interfejs koji je u praksi oko 3 puta brži od USB 2.0.

Rack-ovi su prilično popularni pošto ima uvek dosta onih koji imaju pri ruci neki 2.5" hard disk, ili jednostavno žele da sami odaberu koji će disk koristiti za transfer veće količine podataka, umesto da kupe već gotovo rešenje. U svakom slučaju, videli smo da LC Power u svojoj ponudi (pored napajanja, kućišta i drugih periferija) ima i solidan broj raznih rackova koji su namenjenii baš za eksterne hard diskove, i koji se najviše razlikuju po dizajnu. U 2.5" kategoriji stižemo do modela Elektra, koji je možda i najatraktivniji u ponudi. I dalje imamo prilično dobru cenu koja je karakteristična za modele ovog proizvođača, tako da neće morati da se potroši previše novca.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetno kućište
  • Jednostavna instalacija diska
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Hard disk: 2.5" SATA I/II
  • Dimenzije: 14 x 76 x 123 mm

LC Power LC-25U3B-Elektra

Model Elektra postoji u dve verzije, u crnoj i beloj boji, i u oba slučaja izgleda prilično atraktivno. Kvalitet izrade i plastika koja je upotrebljena u izradi su odlični, a posebno pažnju privlači aluminijumski okvir koji kućištu daje potrebnu čvrstinu, ali i izgleda veoma atraktivno. U slučaju ovog modela, prateće pakovanje je prilično oskudno i uključuje samo kratko korisničko uputstvo i jedan USB 3.0 kabl. Za razliku od mnogih drugih modela, Elektra koristi USB 3.0 interfejs za koji znamo da u praksi postiže rezultate i do tri puta veće od klasičnih USB 2.0 varijanti. Jedna stvar koja nam je zafalila jeste neka futrola za nošenje, pošto se glossy plastika, posebno kod modela u crnoj boji, dosta brzo i lako grebe i haba.

Otvaranje kućišta diska neće zahtevati dodatni alat, već se gornji poklopac pomeri ka zadnjem delu, tako da se odmah stiže do unutrašnjosti. Bitno je samo da ide pravolinijski, tako da se slučajno ne slome plastične žabice sa strane. Unutra je priča prilično jednostavna, pozadi je SATA konektor kompatibilan sa svim aktuelnim SATA hard diskovima, stim što debljina diska ne bi trebala da pređe 9.5mm. Kada se priključi disk, poklopac se obrnutim postupkom vraća na svoje mesto. Sa zadnje strane imamo samo prepoznatljivi USB 3.0 konektor, pošto svo napajanje ide preko njega, nema potrebe za dodatnim konektorom.

Rezime

Iako većina ovakvih rack-ova izgleda veoma slično, stiče se utisak da je u slučaju modela Elektra proizvođač ipak uspeo da sa dizajnerske tačke gledišta uradi sjajan posao. Aluminijumski okvir i vrlo kvalitetna izrada će biti zaštitni znak, uz vrlo jednostavnu i tool free instalaciju hard diska ali i cenu koja ostaje u domenu povoljnijih modela. Sve ovo zajedno govori da će ovo biti više nego odličan izbor za sve koji traže malo kvalitetnije eksterno kućište za 2.5" hard diskove.

Conclusion

Although most of these racks look similar, in the case of Elektra model, the manufacturer did a great job from a design point of view. The aluminum frame and high quality production will distinguish this model among others along with a simple tool free hard drive installation and an affordable price. This will be an excellent choice for those looking for a high quality external case for 2.5" hard drives.

Testirani proizvod je uzorak.

LC Power ustupio: LC Power LC-25U3B-Elektra
zvanični sajt: mid9.rs