LC Power LC-25U3-Becrux

Aluminijumsko kućište za SATA hard disk 2.5" formata. Kvalitetne izrade i dopadljivog dizajna, koristi USB 3.0 interfejs za vezu sa računarom, a samim tim postiže i sjajne rezultate, osetno bolje od svih USB 2.0 modela do sada.

Već smo videli dosta raznih eksternih kućišta za hard diskove i svakako da LC Power LC-25U3-Becrux nije ništa posebno egzotično po tom pitanju, ali u svakom slučaju nema baš previše USB 3.0 modela, te će sigurno biti zainteresovanih za ovaj model. LC Power uglavnom znamo po dobrim napajanjima, kućištima i drugim periferijama, pa nas ne čudi da ima i ovakvih rackova. Ono što je bitno kod ovog modela je da ima kućište od aluminijuma koje pruža odličnu zaštitu hard disku, ali ima odlične rashladne sposobnosti. U svakom slučaju, ukoliko imate matičnu ploču sa podrškom za USB 3.0 i neki 2.5" hard disk na raspolaganju, ovaj rack je savršen izbor.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetno aluminijumsko kućište
  • Jednostavna instalacija diska
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Hard disk: 2.5" SATA I/II/III
  • Dimenzije: 12 x 78 x 125 mm

LC Power LC-25U3-Becrux

Rack je dimenzija 12 x 78 x 125 mm, što odgovara kompaktnom 2.5" formatu, i veoma je minimalističkog dizajna. Celo je od brušenog aluminijuma u crnoj boji i izgleda vrlo atraktivno, sa diskretnom LC Power oznakom sa gornje strane. Vidimo i da su ćoškovi blago zaobljeni, a kako u pakovanju je dolazi futrola za nošenje, samo možemo da konstatujemo da ipak neće cepati džep ako se hard disk tako bude nosio. Kvalitet izrade je sjajan i rack je veoma čvrst i deluje robusno, tako da verujemo da će i disk biti maksimalno zaštićen. U pakovanju se dobija poseban USB kabl za napajanje (sa mini USB konektorom i dva regularna USB priključka, za slučaj da jedan port ne daje dovoljno struje), kao i mali šrafciger koji će dobro doći kod otvaranja rack-a.

Naime, da bi se rack otvorio zbog instalacije hard diska, potrebno je odvrnuti dva šrafa sa zadnje strane, posle čega se poklopac skida zajedno sa štampanom pločom i konektorima za disk. Pošto se disk priključi na SATA konektore, vrati se pažnjivo u kućište i ponovo zavrnu šrafovi. Unutra bez problema staju 2.5" hard diskovi standardnih dimenzija, i nema nikakvih bojazni da će biti problema sa nekompatibilnošću. Sa zadnje strane rack-a vidimo Mini USB 3.0 konektor za vezu sa računarom i napajanjem, ali i poseban priključak za napajanje ukoliko to bude potrebno, mada se taj adapter ne dobija u pakovanju. Tu je još i LED lampica koja će signalizirati da je disk uključen kao i transfer podataka.

Rezime

Ovaj rack je svakako jedan od kvalitetnijih koje smo videli, sa čvrstim aluminijumskim kućištem, elegantnim dizajnom i jednostavan za instalaciju i korišćenje. Cena je takođe odlična, tako da nema puno toga da se doda osim preporuke. LC Power polako ali sigurno postaje prepoznatljivo ime, a ukoliko tražite kvalitetno kućište za 2.5" hard disk, a bitno vam je da dobijete što bolje performanse, ovaj model će biti veoma dobra kupovina.

Conclusion

This rack is certainly one of the best we've seen, with a solid aluminum casing, sleek design and it is easy to install and use. The price is also excellent, so there is not much more to add other than a recommendation. LC Power is becoming a recognizable name slowly but surely, and if you are looking for a high quality case for 2.5" hard drive, and the performance is important to you, this model is a good choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2013.): 14€

LC Power ustupio: LC Power LC-25U3-Becrux
zvanični sajt: mid9.rs