LC Power Cosmo Cool LC-CC-85

Odličan kuler osnovne kategorije sa karakterističnim ORB dizajnom i niskim profilom. Koristi 80mm ventilator sa PWM kontrolom obrtaja, i kompatibilan je sa Intel i AMD platformama i procesorima do TDP-a od 70W.

LC-Power u svojoj Cosmo Cool seriji periferija ima par veoma interesantnih modela, od kojih je LC-CC-85 i najmanji, pa će odgovarati manje zahtevnim korisnicima koji koriste neki od Intel ili AMD procesora do TDP-a od 70W. Proizvođač se lepo dosetio da svaki model kulera dobije oznaku za koji TDP procesora odgovara, tako da neće biti zabune prilikom odabira. Već smo navikli da vidimo LC-Power odlična napajanja i kućišta, međutim i postoje i zaista sjajni kuleri koji iako imaju poprilično jaku konkurenciju, donose cenu i performanse koje će lako skrenuti pažnju na sebe.

Ključne karakteristike

  • Vrlo jednostavna instalacija
  • Podrška za procesore do TDP-a od 70W
  • Dosta dobre performanse hlađenja za ovu kategoriju
  • Tih rad
  • Sjajna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Procesor: Intel LGA 775/1150/1155/1156 CPU (Core i3 / i5 / i7), AMD FM1/FM2/AM2/AM2+/AM3/AM3+, Max TDP 70W
  • Dimenzije: 45 x 104 x 100 mm (hladnjak), 25 x 80 x 80 mm (ventilator)
  • Materijal: aluminijumska rebra hladnjaka
  • Ventilator: 1x 80mm, Hydraulic Bearing, 800~2200 RPM (PWM kontrola), 12 - 32 CFM
  • Težina: 147 g (samo hladnjak)

LC Power Cosmo Cool LC-CC-85

Ovo je kuler koji spada u takozvane Orb modele, sa hladnjakom koji je kružnog oblika i centralno postavljenog ventilatora. Ovakav dizajn za rezultat ima prilično kompaktne dimenzije, sa niskim profilom, visine od samo 45mm. Odmah je jasno da ovakav kuler ne može imati neke ozbiljne performanse, zašto i treba poštovati preporuku proizvođača da se koristi za procesore do TDP-a od 70W. Hladnjak je napravljen od aluminijuma, sa integrisanom aluminijumskom osnovom na koju je već aplicirana termalna pasta, koja je u transportu zaštićena plastičnim poklopcem.

Montaža neće biti problematična, pošto se dobija sve što je potrebno za instalaciju na Intel ili AMD sistem, u čemu će sasvim dobro ilustrovano uputstvo. Dobra stvar je da su podržana praktično sva aktuelna podnožja za obe platforme, tako da je jedini parametar na koji treba obratiti pažnju TDP procesora. Sa 70W koliko je deklarisano, znači da neće ni biti mnogo zagrevanja, pa ni kuler neće imati problema da održi temperaturu na željenom nivou. Ventilator koji se koristi je prečnika 80mm i koristi Hydraulic bearing ležaj koji je dosta tih i koji ima duži radni vek u odnosu na standardna rešenja. Za napajanje se koristi 4-pinski PWM konektor koji omogućava i kontrolu obrtaja.

Rezime

Ovaj kuler je jednostavne konstrukcije i pruža solidne performanse, taman koliko je dovoljno za manje zahtevan sistem. Kada se pogleda cena ovog kulera koja je stvarno sjajna, jasno je da se radi o savršenom rešenju za one koji ne traže glomazan kuler, već im treba niskoprofilno rešenje za sistem manje potrošnje. Ovo će biti sjajno i za one koji imaju nešto manja kućišta gde nema prostora za regularne tower kulere. U svakom slučaju, u entry level segmentu osnovnih kulera, Cosmo Cool LC-CC-85 sigurno predstavlja jedno od boljih rešenja.

Conclusion

This cooler has a simple design and offers a solid performance, enough for less demanding systems. At this price, this is the perfect solution for those who are not looking for a bulky cooler, but they need a low profile solution to decrease consumption. This will be great for those who have smaller cases where there is no space for regular tower coolers. In the entry-level segment of the mainstream coolers, Cosmo Cool LC-CC-85 is one of the better solutions.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2014.): 5€

MID9 ustupio: LC Power Cosmo Cool LC-CC-85
zvanični sajt: mid9.rs