LC-Power LC120NB-Multi laptop adapter

Dešava se da se adapter za napajanje laptopa pokvari, ili jednostavno da je zgodno imati jedan dodatni koji stoji na primer na poslu, a u tom slučaju ovakvi univerzalni modeli predstavljaju sjajan izbor. LC-Power model dolazi i sa adapterom za auto i USB portom za dopunjavanje drugih uređaja.

Adapteri za napajanje za laptopove se ne kvare baš toliko često, ali se dešava sa vremena na vreme, tako da nije loše imati neku alternativu. Već smo videli par različitih modela zamenskih adaptera, a iz LC-Powera nam stiže model snage 120W, što znači da je namenjen onim najsnažnijim laptopovima. Samo da odmah napomenemo, ovaj model automatsku regulaciju izlaznog napona, pa samo treba voditi računa da se odabere odgovarajući konektor za laptop. LC-Power je dobro poznat po odličnim napajanjima i kućištima, kao i raznim drugim gadgetima, tako da adapter za napajanje i nije tako neočekivana stvar. Kako smo već imali priliku da vidimo razne adaptere za napajanje (uključujući i par LC-Power modela), ne očekujemo bilo kakva iznenađenja.

Ključne karakteristike

  • Automatska regulacija izlaznog napona
  • Dolazi sa 8 adaptera za različite laptopove, kao i adapterom za kola
  • Active PFC, dodatni USB port za punjenje periferija

Utisak kvare

  • Nešto kraći kabl sa adapterom za kola

Specifikacija

  • Ulaz: 110 - 240 V, 2A / 11,3 - 13,6 V, 15A
  • Izlazni napon i jačina struje: 15/16/18/18,5/19/19,5/20 V, 5,25 A / 4 A
  • Dimenzije: 42 x 70 x 172 mm
  • Težina: 833g
  • Snaga: 120W
  • Zaštita: OCP, OPP, OTP, SCP

LC-Power LC120NB

Za razliku od brojnih Slim modela, ovaj više liči na one koje su svi zvali cigla, što težina od skoro 850g i dokazuje. Što se tiče dizajna, nema šta posebno da se kaže, osim da sa gornje strane imamo oznaku maksimalne snage ovog adaptera od 120W, kao i LCD displej na kome će se videti izlazni napon, što naravno treba da je u skladu sa podržanim naponom laptopa, a što treba proveriti na starom adapteru za napajanje. Postoji samo jedan fiksirani kabl, sa posebnim 3-pinskim konektorom na koji se priključuje odgovarajući konektor. U pakovanju ih stiže 8, i treba samo proveriti na sajtu proizvođača koji će tačno odgovarati vašem laptopu. U pakovanju stižu još i strujni kabl (2-pinski) i adapter za kola, što je sjajno pošto će laptop moći da se koristi i u kolima, bez ograničenja koju baterija nameće.

Za razliku od malo skupljih modela, u ovom slučaju se ne dobija neka torbica za nošenje u koju bi stali kablovi i adapteri, tako da nije loše i o tome razmisliti na vreme. Ipak, daleko od toga da je ovo napajanje lošijeg kvaliteta, čak naprotiv, uz efikasnost od čak 87% i ugrađene zaštite od raznih nepravilnosti u radu mreže, pa čak i pregrevanja, kao i Active PFC, dobijamo uređaj koji se može porediti sa onim najkvalitetnijim. Kao poseban dodatak, tu je i USB port koji će sjajno poslužiti za dopunu periferija i drugih uređaja, kao što su mobilni telefoni ili neki drugi gadgeti. Jedina zamerka se odnosi na dužinu kabla adaptera za kola, pošto je dosta kratak, tako da će recimo, ukoliko mora da se priključi na konektor u kolima koji je napred, a laptop koristi pozadi, biti malo nezgodno držati "ciglu" između sedišta.

Rezime

Ovaj model ima mogućnost da automatski reguliše izlazni napon i to u rasponu od 15V pa sve do 20V, što bi trebalo da pokriva zaista veliki broj laptopova. Korišćenje je jednostavno i jedino što korisnici treba da urade je da pronađu odgovarajući adapter među onih 8 koji stižu u pakovanju, i priključi ga na kabl, dok sve ostalo ide automatski. Performanse su odlične i stvarno nema šta da se zameri, a u poređenju sa sličnim adapterima poznatijih proizvođača, ni malo ne zaostaje po kvalitetu, dok je naravno povoljnije cene.

Conclusion

Model automatically regulates the output voltage in the range from 15V up to 20V, which covers a large number of laptops. Usage is simple and users should seek an appropriate adapter among the eight adapters that come in the package and connect it to the cable, while the rest goes automatically. Performance is excellent, everything is beyond reproach, and it is not inferior in terms of quality in comparison with similar adapters of well-known manufacturers while it is available at an affordable price.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2014.): 33€

LC-Power ustupio: LC-Power LC120NB
zvanični sajt: mid9.rs