Alcatel
OneTouch Pixi 3 8079
Napomena: Tačnost cene, dobavljivosti, kao i same specifikacije nije moguće garantovati 100%. Proverite sve detaljno u prodavnici gde kupujete da bi potvrdili tačnost podataka.
SPECIFIKACIJA PROIZVODA
 Identifikacija Proizvođač Alcatel
  Model OneTouch Pixi 3 8079
 Gabariti Dimenzije 255.5x155x9.5
  Masa 495
 Komponente Dijagonala ekrana 10.1
  Rezolucija ekrana 1280x800
  Tip ekrana IPS
  RAM memorija 1024
  Interna memorija 8192
  Operativni sistem Android 5.0
  Procesor MediaTek MT8127 1.3GHz
  Grafička kartica ARM Mali-450
  Broj boja ekrana (24-bit) 16.777.216
  Podržane kartice MicroSD
  Maksimalan kapacitet kartice 64
  Kamera 2.0
  Kamera sekundarna 0.3
  Audio Mikrofon
Zvučnik
  Tastatura Virtuelna
  Baterija Li-Ion 4060mAh
  Ostalo Akcelerometar
Kamera
 Komunikacija Povezivanje 3.5mm audio izlaz
Bluetooth 4.0
GPS
USB
WLan
 

RECENZIJE, KOMENTARI, PITANJA I ODGOVORI
MORATE BITI REGISTROVANI DA BI POSTAVLJALI TEME!
napravite klasičan nalog ili se uloguj na postojeći
NAPOMENA: posle logovanja bićete automatski vraćeni na ovu stranicu
ili
 

100
Salence
ip adresa: 130.18.. - vreme: 26-Feb-2017 11:02:22 - #202001

Imam ovaj tablet oko godinu dana i u startu skoro da nisam imao ikakve zamerke. Možda malo više bloatware aplikacija, malo teže rutovanje tada ali to je bilo to. Godinu dana kasnije je to sve postalo malo kristalnije, pa da navedem:

ZA:

  • Cena, za ovu veličinu, kvalitet i da je neki normalan brend, kod nas bolje trenutno nema.

  • Ok ekran i gustina piksela kao i rezolucija

  • WiFi i sve tog tipa radi lepo

  • Quad Core procesor

  • 1GB RAM-a, obično je u ovoj klasi i rangu cena ispod 1GB ili nešto drugo ispašta, najverovatnije rezolucija

  • Igre, internet, video, sve radi jako lepo

PROTIV:

  • Android 5.0, iako je tada kada se pojavio bio ok, posle nekog vremena je stvarno počeo da jede sve, od memorije do baterije. Najbolje rešenje je da možda promenite ROM za neki Android 6 ako umete i možete.

  • Većina ljudi koja je kupila ovaj model, uključujući i mene, je ostala razočarana time što default Android koji dobijate uz tablet ne podržava APP2SD. Tako da još jedan razlog da instalirate custom ROM.

  • Ovaj model za naše tržište ima 8GB interne memorije, što na papiru zvuči lepo, ali kada skapirate da operativni sistem pojede pola toga, pa još neke bloatware aplikacije i vaše aplikacije, vama na raspolaganju ostaju oko 2GB u najboljem slučaju. A pošto nema APP2SD funkcije, to sve posle nekog vremena dovodi do toga da ne možete smisleno instalirati nešto veće.

  • Baterija je oko 4000mAh i u startu je držala lepo ali u poslednje vreme moram sve češće da ga punim, pa čak i kad ga uopšte ne koristim između punjenja. Pretpostavljam da je delimično odgovoran Android 5.0 za to, mada moguće da postoji i neki drugi razlog kome još nisam ušao u trag.

  • Zaštita preko displeja je plastika, nije staklo, tako da morate biti pažljiviji sa tabletom.

Suštinski, tablet radi lepo i ima sasvim dobre specifikacije za cenovni rang u kojem se nalazi. Realno najveći problem na kraju dođe Android 5, koji i zauzima puno prostora, resursa i ima neka ograničenja. Tako da pretpostavljam da bi instalacijom nekog novijeg ROM-a, bila rešena većina problema nevedenih iznad. Pišem "pretpostavljam" jer nisam uspeo da nađem ni jedan smislen ROM za ovaj tablet trenutno, mada iskreno, nisam se ni nešto cimao.

U zaključku - da li bih ga kupio ponovo? Ne, gledao bih neke malo bolje i skuplje modele ako mi nije baš hitno. Da li žalim što sam ga kupio? Ne, radi on i dalje sasvim lepo, a ovo navedeno su neke stvari koje prosto primetite na bilo kom uređaju posle dužeg korišćenja. Odličan je za medije, čitanje, knjige, stripove, internet, video, YT i slično. Radi posao i za neke manje igre, a rade i veće, samo ako nađete dovoljno prostora da hi instalirate i da još imate malo lufta da vam sve radi kako treba.

Ako ga nađete za što manje pare, isplati se kupiti ali imajte u vidu da je 14 hiljada neka plafon cena za ovaj tablet, preko koje ne treba ići.


100
redakcija itsvet.com
ip adresa: - vreme: 01-Aug-2016 07:08:30 - #199694

U okviru ponude tableta ekrana dijagonale 10 inča svakako pažnju treba posvetiti modelu kompanije Alcatel pod nazivom One Touch Pixi 3 (10). Reč je o WiFi omogućenom modelu izuzetnog stila, odlične forme i pristupačne cene.

Alcatel One Touch Pixi 3

Ovaj model omogućava da sve svoje zabavne sadržaje, bilo da je reč o fotografijama, muzici, video klipovima nosite sa sobom i uživate u svojim omiljenim aplikacijama bilo kod kuće ili dok ste u pokretu.

Alcatel One Touch Pixi 3

Alcatel OneTouch Pixi 3 (10) je opremljen ekranom dijagonale 10.1 inča rezolucije 1280x800 piksela, koji koristi kapacitivnu tehnologiju i koji karakterišu uske ivice koje omogućavaju maksimalnu vidljivost za čitanje, gledanje videa i igre.

Alcatel One Touch Pixi 3

Tablet omogućava da pretražujete Web, preuzimate igre ili uploadujete video sadržaje koristeći 2.4GHz WLAN 802.11 b/g/m konekciju. Uz malu masu i kompaktnu formu ovaj model je dizajniran sa naglaskom na portabilnosti što ga čini savršenim modelom za upotrebu bilo u vašem domu ili u pokretu.

Alcatel One Touch Pixi 3

Opremljen je baterijom kapaciteta 4060mAh koja omogućava da manje vremena provodite dok je tablet povezan sa punjačem a više u pokretu. Pokreće ga Quad Core Mediatek procesor radnog takta 1.3GHz koji obezbeđuje dovoljno snage za svakodnevne zadatke.

Specifikacije:

  • Proizvođač: Alcatel
  • Model: OneTouch Pixi 3 810)
  • Masa: 495 grama
  • Dijagonala ekrana: 10.1 inč
  • Rezolucija ekrana: 1280x800 piskela
  • RAM memorija: 1GB
  • Interna memorija: 8GB
  • Operativni sistem: Android 5.0
  • Procesor: MediaTek MT8127 1.3GHz

Zaključak

Alcatel OneTouch Pixi 3 (10) je odličan tablet za novac koji je potrebno izdvojiti za njega ako se u obzir uzme 10.1 inčni ekran, kompaktne dimenzije, pristojne performanse za svakodnevne zadatke u vidu surfovanje internetom, posećivanja društvenih mreža, gledanja video klipova i fotografija.

Conclusion

Alcatel OneTouch Pixi 3 (10) is a good value for money offering 10.1" screen, compact size, decent performance for everyday tasks including surfing the net, social networks, watching video clips and photos.

Zahvaljujemo se:

WinWin

Preporučena maloprodajna cena (jul 2016): oko 130€

winwin.rs


100
redakcija itsvet.com
ip adresa: - vreme: 30-Jun-2016 06:06:22 - #199094

Uživajte u preotimanja umreženosti uz visoku brzinu rada koristeći novi Alcatel OneTouch Pixi 3 (8) WiFi tablet koji je dizajniran da bude dopadljiv, sjajne forme i pristupačne cene.

Alcatel OneTouch Pixi 3 (8) Ovaj model je dizajniran da vam obezbedi zabavu – gledanje filmova, TV serija ili muzičkih klipova bez obzira gde se nalazite. Uživajte u svojim omiljenim aplikacijama sa lakoćom bilo da ste kod kuće ili u pokretu.

Alcatel OneTouch Pixi 3 (8)

Zahvaljujući novom ekranu dijagonale 8 inča rezolucije 1280x800 piksela kapacitivnog tipa sa užim okvirom možete da uživate u omiljenim sadržajima, bilo da je reč o video sadržajima, čitanju e-knjiga ili igrama. WiFi konektivnost + podrška za miracast standard omogućavaju da preuzimate aplikacije, igre ili vršite upload koristeći brzu 2.4Ghz WiFi konekciju.

Sa svojim tankim dizajnom i formom Alcatel OneTouch Pixi 3 (8) je dizajniran da bude male mase i visoke portabilnosti što ga čini savršenim tabletom za kućnu upotrebu ili kada ste u pokretu. Uređaj je opremljen baterijom kapaciteta 4096mAh koja obezbeđuje zavidan nivo autonomije.

Tablet je bazirtan na 1.3GHz Quad Core procesoru kompanije Mediatek koji je dovoljno snažan da obezbedi procesorsku obranu moć za svakodnevne zadatke bez imao muke. Tablet poseduje 1GB sistemske memorije kao i 16GB skladištenog kapaciteta.

Specifikacije:

  • Proizvođač: Alcatel
  • Model: OneTouch Pixi 3 8070X
  • Masa: 340 grama
  • Dijagonala ekrana: 8 inča
  • Rezolucija ekrana 1280x800 piksela
  • Tip ekrana: IPS
  • RAM: 1024MB
  • Interna memorija: 16GB
  • OS: Android 5.0

Zaključak

Alcatel OneTouch Pixi 3 (8) je pre svega dizajniran za zabavu korisnika. Karakteriše ga veoma dobar ekran rezolucije 1280x800 piksela. Ovaj tablet je odličan za gledanje video sadržaja, slušanje muzike, igranje igara ili korišćenje Android aplikacija. Njegova snažna baterija obezbeđuje pristojan nivo autonomije.

Conclusion

Alcatel OneTouch Pixi 3 (8) is designed for entertainment. It is characterized by good 1280x800 resolution screen. This tablet is great for watching videos, listening to music, playing games or using Android applications. Its powerful battery provides a decent level of autonomy.

Zahvaljujemo se:

WinWin

Preporučena maloprodajna cena (avg 2016): oko 130€

winwin.rs

© 2024 CEDENS COMPANY d.o.o.
coded with by Kalinić Milan