Kompanije Ericsson i Cisco otpočinju sa virtualizacijom mreže Vodafone Hutchison Australia operatora

Kompanije Ericsson i Cisco Systems će transformisati i virtualizovati mrežu operatora Vodafone Hutchison Australija (VHA) sa ciljem da se VHA što bolje pripremi za nove servise koji su u razvoju i da unapredi svoju osnovnu mrežu kako bi se povećala njena agilnost. Ovaj proces će pojednostaviti VHA mrežu i njenu infrastrukturu, a takođe će doprineti uvođenju alata koji će je učiniti agilnijom, inovativnijom i povećati njenu proaktivnost u pogledu uvođenja servisa na tržište, što će za krajnji rezultat imati poboljšano korisničko iskustvo i smanjenje operativnih i kapitalnih troškova. Ovaj dogovor predstavlja prvu veliku saradnje između kompanija Ericsson i Cisco na Telekom Cloud infrastrukturi.

Rima Kureši, direktor za tržište Severne Amerike u kompaniji Ericsson, koji je zadužen za strateško partnerstvo sa kompanijom Cisco, kaže: „Ovaj veliki transformacioni projekat jasno demonstrira kompletnu globalnu transformaciju kompanije Ericsson i njene operativne sposobnosti. Kao prvi primer saradnje kompanija Ericsson i Cisco na Telekom Cloud infrastrukturi, ovaj projekat takođe pokazuje kako naše globalno partnerstvo ubrzava digitalnu transformaciju klijenata u različitim industrijama.“

Kompanije Ericsson i Cisco, lideri u razvoju i isporuci rešenja za umrežavanje, mobilnosti i cloud tehnologije, otpočele su globalno poslovno i tehnološko partnerstvo u novembru 2015. godine sa ciljem da kreiraju mreže budućnosti. Ovo partnerstvo korisnicima nudi najbolje od obe kompanije: rutiranje, baze podataka, umrežavanje, cloud tehnologiju, mobilnost, upravljanje i kontrolu. U narednim fazama, ovo strateško partnerstvo će unaprediti rast, ubrzati inovacije i ubrzati digitalnu transformaciju koju zahtevaju kupci u svim industrijama. Trenutno je aktivno više od 250 projekata sa korisnicima, a od tog broja, 60 globalnih projekata je u oblasti IP mreža i servisa.