Kompanije Ericsson i Bombardier testiraju LTE mreže na brzinama do 200 km/h

Testovi su sprovedeni da se potvrdi mogućnost LTE mreže da podrži kontrolu vozova zasnovanu na komunikaciji i multi-servis rešenja

Zvanično press saopštenje

Kompanije Ericsson i Bombardier završile su sa testiranjem LTE mreže za železnička rešenja pri simuliranim brzinama do 200 km/h. Obavljeno je ukupno 11 testova u laboratorijskom okruženju kako bi se utvrdila mogućnost LTE mreže da podrži kontrolu vozova zasnovanu na komunikaciji (CBTC) i multi-servis rešenja, kao što su su televizija zatvorenog kruga (CCTV), razne forme oglašavanja i WiFi pristup za putnike.

CBTC koristi određivanje lokacije visoke rezolucije i data komunikaciju visokog kapaciteta – kao što su opcije omogućene kroz LTE mreže - kako bi se podržale automatske funkcije za zaštitu, upravljanje i nadgledanje vozova. Uz više tačnih informacija o tačnoj poziciji vozova, operateri mogu da upravljaju saobraćajem na efikasniji i sigurniji način. CBTC sistemi su pouzdaniji od starih sistema za kontrolu vozova, zahtevaju manje opreme postavljene pored šina i omogućavaju operaterima da maksimalno koriste šine i vozove zahvaljujući bržim i efikasnijim reakcijama. Na CBTC testovima LTE mreže su postigle kašnjenja prilikom uspostavljanja uzlazne i silazne veze koja su mnogo manja od 100 milisekundi i ukupne gubitke koji su približni vrednosti nula (sve manje od 0,5% smatra se prolaznom ocenom). Kvalitet sposobnosti servisa ugrađenih u opremu kompanije Ericsson takođe dozvoljava pred-pražnjenje i prioritizaciju železničkih servisa koji su od ključne važnosti za misiju.

Šarlota Sand, direktorka sektora rada sa klijentima za industriju i društvo u kompaniji Ericsson, rekla je: „Rezultati testova koji su do sada izvršeni su prilično obećavajući i mi nastavljamo da testiramo različite modeme kako bismo bili sigurni da podržavamo robusne LTE mreže za primenu u železnici. Imamo za cilj da razvijemo rešenja koja osiguravaju unapređenu železničku sigurnost putem kontrole vozova zasnovane na komunikaciji i CCTV, kao i unapređene opcije za zabavu putnika putem servisa kao što su glas, različite forme oglašavanja i WiFi pristup.“

Za više informacija o rešenjima koja kompanija Ericsson nudi u industriji prevoza, pridružite nam se na InnoTrans 2016 u Berlinu od 20. do 23. septembra.