Kompanija Tesla predstavila je Smartphone 6.4 Lite

Porodica uređaja Tesla postala je bogatija za još jednog člana, a javnosti je prestavljen novi model Tesla Smartphone 6.4 Lite:

  • Kristalna slika na pristupačnom telefonu

  • Štedljivi procesor za dužu autonomiju

  • Android 8.1 Oreo optimizacija

  • Sertifikovana Google™ podrška

  • Zadnja Dual i prednja selfi kamera, za Full HD video i dobro osvetljene fotografije

  • Hybrid slot

  • GPS pokrivenost i za najdalja putovanja

  • Pametno trošenje snage

  • Ušteda već na prvom koraku

12.12.2018. Beograd – Kompanija Comtrade predstavila je novog člana svoje porodice pametnih telefona – Tesla Smartphone 6.4 Lite, uređaj kreiran po meri korisnika koji su u potrazi za pouzdanim i dugotrajnim telefonom iz srednjeg cenovnog ranga, a uz to su im na raspolaganju i napredne funkcije, uz jednostavnu i laku upotrebu. Kristalna slika na pristupačnom telefonu Jednoslojni In-Cell HD+ ekran dijagonale 5,5 inča postavljen je direktno na matičnu ploču telefona, za kristalno jasan i živopisan prikaz, primetno brže reagovanje na komande i višu rezoluciju u odnosu na klasične LCD ekrane.

Tesla 6.4 Lite

Štedljivi procesor za dužu autonomiju

Kako bi se uspešno nosio sa svakodnevnim operacijama, zahtevnim aplikacijama i modernim video-igrama, Tesla Smartphone 6.4 Lite opremljen je MediaTek MTK 6739 čipom unutar kojeg se nalaze četiri procesorska jezgra i PowerVR grafička jedinica. Optimizovan rad, štedljivi procesor i baterija od 2.700 mAh garantuju da se Tesla Smartphone 6.4 Lite neće umoriti pre vas.

Android 8.1 Oreo optimizacija

Android 8.1 Oreo donosi bolje performanse na pristupačnijim uređajima, što znači da će aplikacije raditi brže, a upravljanje podacima biti efikasnije, uz više interne memorije, stalnu bezbedonosnu zaštitu i ostale pogodnosti. Svaka karakteristika Android 8.1 Oreo sistema dolazi do izražaja u Tesla Smartphone-u 6.4 Lite zahvaljujući optimizovanom procesoru i radnoj memoriji od 3GB.

Sertifikovana Google podrška

Tesla Smartphone 6.4 Lite nosilac je Google sertifikata, što znači da ćete imati potpunu Google podršku i neometan pristup najboljim aplikacijama.

Dvostruka kamera za svetlije fotografije

Na poleđini telefona Tesla Smartphone 6.4 Lite nalazi se dvostruka kamera koju čine glavni senzor od 8 i pomoćni senzor od 0,3 megapiksela. Glavni senzor koristi BSI (BackSide-Illuminated) tehnologiju koja omogućava efikasnije prikupljanje svetlosti, dok pomoćni senzor unosi još više svetlosti i omogućava kreiranje tkzv. bokeh efekta, tj. zamućenje pozadine iza subjekta fotografije. O selfi fotografijama stara se prednja kamera rezolucije 5 megapiksela, a kada je reč o video-zapisu, možete ga zabeležiti kako zadnjom tako i prednjom kamerom, u Full HD rezoluciji, pri čemu će kamere beležiti 60 sličica u sekundi (FPS).

Hybrid slot

I posao i privatnost u jednim uređaju, jer Hybrid SIM slot vam omogućava da istovremeno koristite:

  • Dve Nano SIM kartice (obe sa 4G tehnologijom)

  • Kombinaciju Nano SIM i Micro SD memorijske kartice

GPS pokrivenost i za najdalja putovanja

Uz četvorojezgarni procesor i PowerVR grafičku jedinicu, u sastavu MTK 6739 čipa nalazi se i prijemnik satelitskog signala za navigaciju, zahvaljujući kojem je Tesla Smartphone 6.4 Lite u stanju da se poveže sa GPS, GLONASS i Baidou satelitskim sistemima istovremeno, što omogućava preciznije pozicioniranje i stabilniji prijem satelitskog signala.

Pametno trošenje snage

Aplikacije koje ste nedavno koristili često ostaju aktivne i nakon što ste iz njih „izašli” i tako bespotrebno troše hardverske resurse. Takve aplikacije sada možete lako da isključite samo jednim pritiskom na DuraSpeed taster koji se nalazi u vrhu desne bočne stranice uređaja. Pritiskom na ovaj taster, na ekranu se prikazuju dve opcije, od kojih prva služi za isključivanje svih aplikacija koje su zaostale u radnoj memoriji telefona, dok druga služi za aktiviranje štedljivog režima rada.

Tesla Smartphone 6.4 Lite je zaokružen i dobro izbalansiran uređaj koji će lako zadovoljiti potrebe korisnika koji su u potrazi za modernim, pouzdanim i pristupačnim telefonom. Nadamo se da ćete uskoro biti u prilici da ga isprobate i uverite se u mogućnosti ovog uređaja. Potražite ga u maloprodajnim objektima naših poslovnih partnera, a detaljnu specifikaciju pronađite na našem web sajtu: www.tesla.info.