Kompanija Lenovo predstavila Lenovo DX8200D, novi softverski definisan skladišni sistem

Kompanija Lenovo je predstavila novi softverski definisan skladišni sistem (SDS) koji koristi svoju snažnu serversku platformu, u kombinaciji sa naprednim softverom za virtualizaciju skladišnih sistema i i multi-core I/O SANsimphony iz kompanije DataCore Sotware. Ovo predstavlja inicijativu kompanije Lenovo za usvajanje tehnologije softverski definisanih data centara, koja klijentima nudi značajne prednosti, kao što su veća prilagodljivost i jednostavnost, kao i manji troškovi.

Kompanija Lenovo predstavlja DX8200D kao uređaj koji ima potencijal da značajno pojednostavi upravljanje i smanjiti troškove, uz obezbeđivanje jedinstvene tačke za podršku. Najnovija ponuda u Lenovo SDS portfoliju omogućuje data centarima da brzo instaliraju finalno rešenje koje koristi prednosti postojećih SAN nizova. Ona može da optimizuje heterogene infrastrukture skladišnih sistema, omogućujući skaliranje sistema usled rasta potreba, kao i jednostavnu zamenu starijih skladišnih nizova. Preko centralizovanog interfejsa, DX8200D obezbeđuje zaštitu podataka, umnožavanje, uklanjanje duplikata, kompresiju i druge mogućnosti korporativnih skladišnih sistema po znatno nižoj ceni od tradicionalnih SAN nizova.

Izgrađen na Lenovo System x3650 M5 serveru, koji nudi vrhunsku pouzdanost i performanse, DXS200D je kreiran da pruži najbrži mogući nivo odgovora na zadatke, kao i najveći stepen dostupnosti i korišćenja. Lenovo će probno testirati rad uređaja sa DataCore-om kao bi se smanjio rizik pri instalaciji i povećala vrednost u odnosu na utrošeno vreme. Uz prediktivnu analizu neuspeha i dijagnostički panel nove generacije, x3650 m5 server pomaže u smanjenju zastoja i troškova. Lenovo Trusted Platform Assurance, ugrađen set bezbednosnih alata i tehnologija, zadužen je za zaštitu hardvera i firmvera.

Lenovo DX8200D objedinjuje izolovane uređaje za skladištenje, ponekad raspoređene na različitim lokacijama, i stavlja ih pod jedan zajednički skup poslovnih usluga. On spaja njihove kolektivne resurse, upravlja njima centralno i ravnomerno, uprkos razlikama i nekompatibilnostima između proizvođača, modela i generacija opreme.

Uz ove uređaje, data centri mogu da generišu niže ukupne troškove vlasništva, sa smanjenjem do 90 odsto kada je u pitanju vreme utrošeno na upravljanje i podršku skladišnim sistemima, smanjenjem troškova skladištenja do 75 odsto, kao i smanjenjem zastoja u radu skladišnih sistema do 100 odsto. Sa 10 puta boljim performansama, data centri mogu generisati veću dostupnost kritičnih podataka.

Takođe, Lenovo DX8200D može centralno da automatizuje detekciju, praćenje inventara, praćenje u realnom vremenu, konfiguraciju, detekciju greške i upravljanje upozorenjima, uz pomoć Lenovo XClarity softvera, koji je u svojoj klasi ocenjen kao najbolji korporativni alat za upravljanje.

Uz DX8200D dostupna je 24-časovna podrška, sedam dana u nedelji, koji karakteriše jedinstvena tačka kontakta sa Lenovo timom za podršku, kako za hardverska tako i za softverska pitanja. Tim za podršku kompanije Lenovo u kontinuitetu se nalazi na prvom mestu kada je u pitanju zadovoljstvo korisnika x86 servera.