Kompanija Kaspersky lider kada je reč o bezbednosnim rešenjima za zaštitu endpoint uređaja

Kompaniji Kaspersky je dodeljen status lidera kada je reč o bezbednosnim rešenjima za zaštitu endpoint uređaja, navodi se u Forrester Wave Endpoint Security Suites evaluaciji 2019 1 . Kaspersky Endpoint Security for Business nalazi se među top pet mesta kako u kategoriji trenutne ponude tako i u kategoriji prisustva na tržištu.

Forrester Wave je vodič za preduzeća koja razmatraju opcije kupovine sajberbeybednosnih rešenja. Procenjujući vendore i njihove proizvode po jasnom setu kriterijuma, Forrester objektivno rangira tehnološke kompanije i njihova rešenja kako bi demonstrirao performanse njihovih ponuda, strategije i prisustva na tržištu. Potencijalni kupci na taj način mogu uporediti različite vendore nezavisno, kroz određene faktore.

Kompanija Forrester je izvršila evaluaciju najprepoznatljivijeg bezbednosnog proizvoda kompanije Kaspersky – Kaspersky Endpoint Security for Business. Kompaniji Kaspersky je dodeljen status lidera nakon postizanja najvećih mogućih ocena u 14 od 25 kriterijuma, koji uključuju prevenciju malvera, prevenciju eksploatisanja, zaštitu od malicioznih aktivnosti, obaveštajne podatke o pretnjama i sanaciju ranjivosti.

„Proizvod [kompanije Kaspersky] ima najbolje performanse u prevenciji pretnji, zaštiti od malicioznog ponašanja i sanaciji napada. Dodatno, njegovi PEs (policy engines) su ekstremno granularni i osetljivi na rizik, sa značajnim brojem funkcija upravljanja endpoint uređajem dostupnih administratoru kada je to potrebno”, prema Forrester izveštaju, The Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q3 2019

Takođe, u Forrester izveštaju se navodi i da: „je kompanija Kaspersky vredno radila da dokaže da joj možete poveriti svoje podatke” kao i da je „kompanija tokom prethodne godine napravila seriju poteza da uspostavi poverenje korisnika, tako što je svoj kod učinila dostupnim trećim stranama za reviziju’. Tokom 2017.godine, kompanija Kaspersky je uspešno pokrenula svoju Inicijativu za globalnu transparentnost (GTI), koja je uključivala premeštanje skladištenja i obrade korisničkih podataka evropskih korisnika u Švajcarsku. Transparency centri su takođe otvoreni u različitim državama, poput Švajcarske, Španije i Malezije, kako bi služili kao ustanove u kojima pouzdani partneri mogu da pregledaju kod kompanije i kao informacioni centri u kojima partneri mogu saznati nešto više o inženjerskim praksama i praksama obrađivanja podataka.

„Izuzetno smo uzbuđeni što smo imenovani liderima u svojoj oblasti u Forrester Wave evaluaciji. Forrester je visoko poštovano nezavisno telo i mi cenimo ovo priznanje našeg rada u proteklih 12 meseci. I dok nastavljamo da usavršavamo naše proizvode kako bismo kompanijama pružili sveobuhvatna sajber bezbednosna rešenja, mi takođe preduzimamo proaktivne korake da demonstriramo transparentnost i pouzdanost naših usluga. Naša Inicijativa za globalnu transparentnosti će nastavaiti da se razvija”, izjavio je Dmitri Alešin (Dmitry Aleshin), potpredsednik sektora za marketing proizvoda u kompaniji Kaspersky.