Kompanija Ericsson zainteresovana za preuzimanje FYI Televizije

FYI Televizija je globalni provajder televizijskog i zabavnog sadržaja sa sedištem u Grand Preriju u Teksasu i ima 150 zaposlenih. Kombinujući poznavanje tržišta SAD-a i dosega koji ima FYI Televizija sa liderskom pozicijom kompanije Ericsson u Evropi, stvoriće se moćna globalna sila u kreiranju sadržaja.

Zvanično press saopštenje

Kompanija Ericsson (NASDAQ: ERIC) izrazila je svoju nameru da preuzme FYI Televiziju, vodećeg provajdera zabavnog i multimedijalnog sadržaja sa sedištem u Grand Preriju u Teksasu. Ovo preuzimanje će ojačati vodeću poziciju kompanije Ericsson u oblasti emitovanja programa i medijskih servisa.

FYI Televizija prikuplja i emituje zabavni televizijski sadržaj i pruža usluge zakazivanja sadržaja koji preuzima sa više od 9.000 televizijskih mreža, prikupljajući informacije u prilagodljivim formatima za različite klijente iz oblasti digitalnih komunikacija, medija, sadržaja, analitike i štampe koje oni dalje mogu koristiti na svojim povezanim uređajima kao što su tableti, telefoni, desktop računari, internet portali i konzole za igranje igrica.

Sve veći opseg televizijskih i video servisa koji su dostupni na različitim uređajima otvara širok spektar mogućnosti za gledanje sadržaja. Rezultati najnovijeg Consumer Lab istraživanja kompanije Ericsson pokazuju da 50% gledalaca linearnih TV programa kažu da ne mogu da nađu dobre programe na dnevnom nivou, što naglašava važnost kreiranja sadržaja. Kombinujući poznavanje tržišta SAD-a i dosega FYI Televizija sa liderskom pozicijom kompanije Ericsson u kreiranju sadržaja u Evropi, stvoriće se moćna globalna sila za kreiranju sadržaja. Bilo da gledaoci odaberu gledanje linearnog ili zakazanog sadržaja, kompanija Ericsson će osigurati da mogu da gledaju taj sadržaj kada god i gde god to požele i uvek u odgovarajućem formatu. Magnus Menderson, izvršni potpredsednik i direktor poslovnog sektor za globalne servise u kompaniji Ericsson, rekao je: „Kako se televizijska industrija razvija a gledalačke navike menjaju, verujemo da će bogati multimedijalni sadržaj visokog kvaliteta biti ključna komponenta za kreiranje personalizovanog televizijskog iskustva. Kombinacija opcija koje mi nudimo u pogledu upravljanja TV platformama i kreiranja sadržaja imaće za rezultat to što ćemo moći da pomognemo našim klijentima da poboljšaju iskustvo gledanja video sadržaja i identifikuju nove mogućnosti za sticanje profita. Stručnost i baza klijenata FYI Televizije u SAD-u se sjajno uklapa sa mogućnostima kompanije Ericsson i biće sastavni deo naše strategije rasta. To će ojačati našu poziciju kao jednog od vodećih provajdera medijskih usluga širom sveta.“

Kompanija Ericsson je najveći provajder za kreiranje sadržaja u Evropi i korisnicima nudi metadata, slike, opcije za pretragu i preporuke za više od 3.000 TV kanala na preko 30 jezika. Ericsson Servisi za emitovanje i medije distribuiraju više od 2,7 miliona sati programa na preko 90 jezika na više od 500 TV kanala širom sveta svake godine.