Kingston SSD-ovi sa Phison kontrolerima pokreću preko 18 miliona računara i sistema

15. decembar, 2017. - Kingston Digital Europe Co LLP, članica Kingston Technology Company Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda je danas objavila da je preko 18 miliona SSD-ova koji koriste Phison kontrolere isporučeno širom sveta. Broj simboliše snagu dugoročne saradnje između kompanija Kingston® i Phison Electronics Corp. (8299.TW) koja traje preko dest godina, a započela je radom na USB fleš diskovima i onda se nastavila na polju SSD-ova.

U 2010. su kompanije zajedno investirale u novu kompaniju, kako bi kreirali memorijska rešenja za ugradnju u druge sisteme , pomažući kompanijama koje proizvode prenosne uređaje da brže dođu do finalnog proizvoda kroz efikasniji proces razvoja proizvoda. Phison i Kingston dele i kombinuju svoju ekspertizu u inženjeringu, proizvodnji, prodaji i nabavci. Kompanija, sa imenom Kingston Solutions, Inc., je tako vremenom porasla i razvila svoj portfolio od pametnih telefona i tablet, sve do nosivih uređaja, slot mašina i kućne elektronike kao što su pametni kreveti i termostati.

Kingston

U proteklih pet godina Phison kontroleri su implementirani u Kingstonove klijent SSD-ove kao što su KC1000 M.2 NVMe PCIe SSD namenjen zahtevnim korisnicima i entuzijastima. KC1000 je dizajniran da se nosi sa obradom videa visoke rezolucije i drugim zahtevnim aplikacijama koje imaju benefita od ovakvog rešenja koje osigurava visoke perfomanse pri niskim latencijama. Početkom godine je Kingston takođe upotrebio Phisonove PS 5007-E7 kontrolere za DCP1000, najbrži NVMe PCIe SSD na svetu koji je dizajniran za korporativna okruženja. DCP1000 pruža konstantno visoke i pouzdane perfomanse koje omogućavaju data centrima da izbegnu uska grla koja zavise od protoka podataka.

“Jako smo srećni što imamo priliku da radimo sa Kingstonom tako blisko proteklih deset godina”, izjavio je KS Pua, predsedavajući i izvršni direktor kompanije Phison. “Posvećeni smo kreiranju najsveobuhvatnijih i najboljih proizvoda sledeće generacije, uključujući UFS i NVMe SSD rešenja koja osiguravaju Kingstonovu poziciju lidera na polju NAND fleš tehnologije”.

“Naši timovi za razvoj biznisa i inženjering, kako na Tajvanu tako i u Americi, su radili zajedno potpuno skladno tokom više godina”, izjavila je Valentina Vitolo, menadžer zadužen za FLASH poslovanje u EMEA regionu. “Phison donosi visok nivo R&D iskustva, partnerstva u industriji i eskpertizu u segmentu kontrolera. Oni su pomogli Kingstonu da izbaci na tržište mnoga rešenja bazirana na fleš memoriji koja su pogodna za širok spektar OEM primene i primene kod krajnjih korisnika”.