Kingston lansirao Managed Model IronKey D300S enkriptovanog USB-a

Beograd, 22. Januar, 2019 − Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, objavio je da je od danas na tržištu dostupan Managed model njihovog IronKey D300 Serialized (D300SM) ekriprovanog USB Flash drive-a. Ovaj potpuno enkriprovani managed USB drive je ključna komponenta u praćenju industrijskih standarda enkripcije visokog stepena koju donosi postojeća D300 serija, koja je u potpunosti u skladu sa GDPR regulativom kao i finansijskim regulacijama u saveznoj državi New York.

IronKey D300SM zahteva korišćenje IronKey EMS ili SafeConsole od strane DataLocker-a, koji omogućuju centralizovano pristupanje i upravljanje stotinama jedinica. Bilo da se radi o pristupu preko cloud tehnologija ili lokalno, on primenjuje rešenja specifična za disk jedinice, kao što su jačina lozinke i ograničenja ponovnih pokušaja, zatim dozvoljava administratorima da daljinski onemogućavaju izgubljene ili ukradene Flash uređaje, resetuje lozinke i drugo2. Ovo je ujedno i prvi IronKey drive koji podržava SafeConsole, što omogućava korišćenje korisnicima koji već od ranije imaju instaliran SafeConsole.

IronKey D300SM je FIPS 140-2 Level 3 sertifikovan i koristi 256-bitnu AES hardversku enkripciju u XTS modu. Drive takođe ima jedinstveni serijski broj kao i bar kod, što mrežnim administratorima omogućava da lako skeniranju ili pročitaju kod tokom fizičke revizije, što proces čini efikasnijim i jednostavnijim. Takođe, virtuelna tastatura omogućava korisnicima da unesu lozinku sa klikovima miša, umesto da koriste fizičku tastaturu, na taj način štiteći od mogućeg keylogging-a prilikom korišćenja disk jedinice na drugim računarima.

“Predstavljanje novog Managed modela u našoj višestruko nagrađivanoj IronKey D300 seriji daje Kingstonu još kompletniju liniju enkriptovanih USB rešenja za poslovne organizacije svih nivoa i tipova,” kaže Pasi Siukonen, rukovodilac tima za tehničke resurse za Kingston u okviru EMEA regije. „Ovo je naš prvi enkriptovani USB koji je kompatibilan sa više platformi, pa tako trenutni SafeConsole ili IronKey EMS korisnici mogu lako da dodaju ili uvedu D300SM u trenutni radni proces svoje organizacije.“

IronKey D300SM je dostupan u kapacitetima od 4GB do 128GB i ima ograničenu petogodišnju garanciju, besplatnu tehničku podršku i legendarnu Kingston pouzdanost.