Kaspersky Lab predstavlja novi program za osnaživanje svojih partnera

IT infrastruktura svake kompanije je jedinstveno kompleksna. Preduzeća zahtevaju provajdere IT bezbednosti koji poseduju specijalizovana sajber-bezbednosna rešenja i usluge koje se bave specifičnim potrebama - od bezbednosti hibridnog Cloud okruženja do odbrane od ciljanih napada i zaštite industrijske mreže. Da bi im pomogla da ispune ta očekivanja, kompanija Kaspersky Lab pokrenula je novi globalni partnerski program „Kaspersky United“. Ovaj program omogućava partnerima kompanije Kaspersky Lab - uključujući preprodavce, pružaoce usluga i sistemske integratore - da se fokusiraju na prodaju usluga i proizvoda kompanije Kaspersky Lab koje odgovaraju njihovoj specijalizaciji. Takođe, program omogućava i pristup obrazovnim, prodajnim i marketinškim alatima kao i benefite novog transparentnog sistema novčanih nagrada.

Kaspersky

Prema istraživanju kompanije Kaspersky Lab, kada je u pitanju sajber bezbednost, složenost IT infrastrukture je faktor koji vrši najveći pritisak na CISO-e 1 . Složenost povećava prostor za napade i čini zaštitu svakog segmenta infrastrukture još težom, jer zahteva specifične sajber- bezbednosne mere. Kao rezultat toga, provajderi sajber bezbednosti često moraju da razviju detaljnu ekspertizu u određenim domenima kako bi ponudili klijentima specijalizovana IT rešenja i usluge.

Kroz Kaspersky United program, partneri mogu održavati i monetizovati svoju specijalizaciju na različitim statusnim nivoima (registrovanom, srebrnom, zlatnom i platinastom) u jednom ili više domena: putem rešenja (bezbednost hibridnog Cloud-a, upravljanje i odbrana od pretnji, ili sprečavanje prevara), ili putem usluga kao što su upravljanje servisima, aktivnostima detekcije i odgovora, ili ovlašćenim centrima za obuku.

Sertifikacija različitih veština ili tehnika takođe može pomoći partnerima da podstiču prodaju, demonstrirajući klijentima da su stručnjaci u svojim specifičnim oblastima. „Kanal prodaje se transformiše kako bi zadovoljio očekivanja klijenata novim ponudama usluga i najnovijim poslovnim modelima ," - rekao je Ivan Bulaev, šef globalnog korporativnog kanala u kompaniji Kaspersky Lab. „Na primer, sistemski integratori su u svojim data centrima uspostavili centre za bezbednosne operacije i ponudili ih kao uslugu. Takođe, vidimo da se kompanije specijalizuju u određenim oblastima, isporučujući veoma specifičnu ekspertizu u SaaS formi, kao što su platforme za obaveštavanje o pretnjama. Takođe vidimo da sve više malih i srednjih klijenata prelazi na IT outsourcing model i MSP poslovni rast prateći ovaj obrazac. Kako bismo pomogli kanalu da bude efikasniji, kao prodavci, moramo uzeti u obzir ove trendove i stvoriti uslove u kojima će svaki naš partner pronaći mogućnosti za razvoj i pružanje najboljih rešenja i usluga klijentima. To je ono što želimo da podržimo kroz Kaspersky United program”.

U okviru programa, partneri će takođe dobiti sveobuhvatnu podršku od kompanije Kasperskу Lab, uključujući:

  • Privlačne novčane nagrade, uključujući značajne popuste, rabate za ostvarivanje ciljeva, fondove za razvoj marketinških aktivnosti zasnovanih na predlozima

  • Specijalne partnerske popuste i do 20%

  • Prioritetnu podršku u aktivnostima pretprodaje i implementacije

  • Marketinške i prodajne alate

  • Edukativne materijale, online i offline treninge i radionice

U sledećoj fazi programa, kompanija Kaspersky Lab će ažurirati partnerski portal, na kom se mogu pronaći razne vredne informacije, kao što su dokumenti, vebinari, konkurentna poređenja i sertifikacije. Novi partneri će dobiti pristup posebno dizajniranom partnerskom Onboarding treningu i sredstva koja obezbeđuju da novi članovi imaju sve što im je potrebno za brži start prodaje i zarade.

„Novi partnerski program kompanije Kaspersky Lab je veoma inovativan alat za partnere, zahvaljujući strukturi specijalizacija, komercijalnim tehničkim veštinama koje su prepoznate kao važna diferencijacija na tržištu i stalnoj podršci koju proizvođač garantuje. Za nas u Alfa Grupi, која је Kaspersky Platinum partner već nekoliko godina, novi program je svedočanstvo o kontinuiranom ulaganju kompanije Kaspersky Lab u partnersku zajednicu prepoznavanjem još više kvaliteta, stručnosti i zajedničkih poslovnih prilika. ”- rekao je Fabricio Mancini (Fabrizio Mancini), direktor prodaje u kompaniji ALFA SYSTEM S.P.A. Program Kaspersky United dostupan je od 1. januara 2019. Da biste postali partner kompanije Kaspersky Lab ili postigli specijalizaciju, molimo vas da posetite portal.