Kaspersky Lab otvara centar za istraživanje i razvoj u Irskoj

Globalna sajber bezbednosna kompanija, Kaspersky Lab, najavila je otvaranje prvog evropskog centra za istraživanje i razvoj u glavnom gradu Irske, Dablinu. Ova lokacija je izabrana zbog dobre reputacije grada kao evropskog središta tehnologije, koji ima veliki broj visoko kvalifikovanih IT talenata i mrežu značajnih inovativnih tehnoloških kompanija.

Kao početnu investiciju, kompanija Kaspersky Lab je izdvojila 5 miliona dolara koje će uložiti u ovaj centar. Novootvoreni centar za istraživanje i razvoj će otvoriti prostor za 50 novih radnih mesta u naredne tri godine.

Kaspersky

Nova kancelarija će uglavnom biti fokusirana na razvijanje analize podataka i tehnologije učenja mašina za korporativna rešenja kompanije. Tim će biti odgovoran za ključne delove novih rešenja kompanije Kaspersky Lab i fokusiran na ciljano detektovanje napada i istragu. Kompanija je postavila Keith Waters-a za šefa inžinjerskog odeljenja i on će voditi razvojni tim u Irskoj. Keith je diplomirao kompjuterske nauke na Univerzitetu u Dablinu, ima više od 15 godina iskustva u radu na razvoju proizvoda koji se tiču analize podataka kao i na dostavljanju rešenja globalnim klijentima.

,,Dablin je bio očigledan izbor za prvi istraživački i razvojni centar naše kompanije, pre svega zbog kvaliteta brojnih IT talenata, ali i zbog životnih uslova. Kancelarija u Dablinu je velika šansa za nas da povećamo svoju saradnju sa drugim internacionalnim IT kompanijama, posebno sada kada je grad postao poznat kao ,,silikonska dolina” Evrope. Želeli bismo da zahvalimo kompaniji IDA Ireland na njihovoj podršci prilikom otvaranja ove kancelarije”, izjavio je Nikita Švetsov (Nikita Shvetsov), glavni tehnološki direktor u kompaniji Kaspersky Lab.

Kaspersky

Ovom prilikom, premijer Republike Irske, Enda Keni (Enda Kenny) izjavio je: „Odluka kompanije Kaspersky Lab da izgradi jednu od svojih ključnih ustanova na teritoriji Irske predstavlja veliko priznanje za nas, i ukazuje na to kompanija ima veliko poverenje u našu talentovanu radnu snagu, kao i poslovno i ekonomsko okruženje. Ovom odlukom biće otvoreno 50 novih radnih mesta za visoko kvalifikovane radnike, a to podrazumeva da će u Dablinu biti stacionirana proizvodnja nekih od najsavremenijih proizvoda. Ovo je takođe i veliko priznanje za Irsku kao sedište sajber bezbednosnih istraživanja, i poruka drugim kompanijama koji traže visoko kvalifikovane programere i istraživače. Vlada Republike Irske takođe je prepoznala potrebu za stručnim kadrovima u ovoj oblasti, i zbog toga će u okviru nove prosvetne strategije velika pažnja biti posvećena IT i digitalnom obrazovanju, koji će predstavljati jedan od ključnih aspekata u obrazovnom sistemu na svim nivoima”.

,,Irska je jedna od najznačajnijih lokacija za kompanije koje su usmerene na borbu protiv sajber kriminala. Pet najbitnijih svetskih bezbednosnih kompanija smešteno je ovde. Kultura saradnje koja postoji između industrijskih lidera i istraživačkih centara omogućila je Irskoj da razvije veoma dobru praksu sajber bezbednosti i inovacija. Želim mnogo uspeha kompaniji Kaspersky Lab sa novim poduhvatom u Irskoj. Imaju veliku podršku IDA Ireland”, izjavio je direktor kompanije IDA Ireland, Martin Šenahan (Martin Shanahan).

Kaspersky Lab odgovara na sve IT bezbednosne potrebe velikih organizacija, sa korporativnom platformom koja pomaže u sprečavanju sajber pretnji, detektuje čak i najsofisticiranije napade, odgovara na bezbednosne incidente i predviđa evoluciju daljeg toka pretnji. Ubuduće, kompanija će nastaviti da povećava svoju ponudu, usmeravajući se na sofisticirane pretnje kroz inteligenciju, tehnologiju i usluge. Kako bi ostvarila ove planove, kompanija će povećati broj zaposlenih i otvoriti 400 novih radnih mesta širom sveta u 2016. godini, uglavnom u centrima za razvoj i istraživanje.

Za informacije od radnim mestima, posetite stranicu