Kaspersky Lab nadograđuje ransomware zaštitu uz Kaspersky Small Office Security

Kompanija Kaspersky Lab objavila je novu verziju programa Kaspersky Small Office Security kako bi pomogla veoma malim preduzećima da se zaštite od rastućih sajber pretnji sa kojima se svakodnevno suočavaju. Zahvaljujući poboljšanoj anti-ransomware funkcionalnosti, obezbeđivanju onlajn finansijskih transakcija i prilagođenom nadgledanju bezbednosti, Kaspersky Small Office Security može pomoći ovim firmama da se zaštite od prevaranata.

U skladu sa rezultatima nedavnog istraživanja koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab, a koji ukazuju na to da je 42 odsto malih preduzeća zabrinuto zbog cryptomalware pretnji, najnovija verzija programa Kaspersky Small Office Security korisnicima nudi dodatnu zaštitu od rastućih pretnji koje vrše enkripciju dokumenata. Anti-ransomware i System Watcher komponente ne samo da blokiraju maliciozne pokušaje enkripcije, već automatski aktiviraju opciju za pravljenje rezervnih kopija podataka.

Sve veći broj malih preduzeća danas se oslanja na mobilno bankarstvo kako bi pristupilo i upravljalo svojim računima, a popularnost onlajn transkacija je takođe privukla i sajber kriminalace. Kako bi ova pretnja bila neutralisana, napredna verzija Safe Money modula u okviru bezbednosnog rešenja Kaspersky Small Office Security obezbeđuje bolju zaštitu finansijskih transakcija tako što sprečava pojavljivanje lažnih ekrana za unos podataka, jednu od strategija koju se kriminalci obično oslanjaju kada kradu važne poslovne i finansijske podatke.

Pored ovih bitnih poboljšanja, najnovija verzija programa Kaspersky Small Ofiice Security takođe omogućuje malim preduzećima da nadgledaju svoj bezbednosni status. Putem konzole za nadgledanje, zasnovane na cloud platformi, firme imaju pregled svih uređaja u njihovoj mreži, od PC računara i laptopova do fajl servera i mobilnih uređaja. Pomoću onlajn portala, pristup ovim informacijama, kao i promena podešavanja zaštite, mogući su u bilo kom trenutku i sa bilo kog uređaja, a sve sa ciljem da firme budu u potpunosti zaštićene.

„Uzimajući u obzir pretnje i štetu koje cryptomalware može naneti malim preduzećima, najnovija poboljšanja naših rešenja podrazumevaju da će mala preduzeća moći da obezbede stabilno poslovanje uprkos stalnim sajber pretnjama. Oslanjanje na mobilne i onlajn transakcije između dobavljača i klijenata dovelo je do toga da je očuvanje finansijskih interakcija veoma bitno i mi smo u tom segmentu obezbedili poboljšanja kako bi pomogli veoma malim preduzećima da se fokusiraju na unapređenje svog posla i ostanu kompetitivni, bez potrebe da brinu o tome ko ih posmatra”, izjavio je Vladimir Zapoljanski (Vladimir Zapolyansky), direktor marketinga za mala i srednja preduzeća u kompaniji Kaspersky Lab.

Kreiran specijalno za preduzeća koja poseduju 5-25 računara, Kaspersky Small Office Security obezbeđuje dokazan i testiran sigurnosni sistem za PC računare, fajl servere, laptopove i mobilne uređaje, štiteći veoma mala preduzeća od onlajn napada, finansijskih prevara, ransomware napada i gubitka podataka.