Kako je Samsung promenio svet digitalnih tehnologija?

Još od samog početka 1969. godine, jedan od osnivača kompanije Samsung, Lee Byung-chul, čvrsto je verovao da će ona zauzimati posebno mesto u istoriji tehnologije, o čemu svedoči i izbor njenog imena, koje na korejskom jeziku znači „tri zvezde“ (sam - tri i sung - zvezda). Reč „tri“ predstavlja nešto veliko, brojno i snažno, dok je „zvezda“ simbol večnosti.

I zaista, tokom 50 godina svog postojanja, Samsung je imao ogroman uticaj na svet digitalnih tehnologija, konstantno menjajući shvatanje pojma praktičnosti, a u cilju unapređenja efikasnosti svojih uređaja.

Neki od jedinstvenih i inovativnih proizvoda ove kompanije bili su po mnogo čemu prvi u svetu - prisetimo se samo da je Galaxy Note, kada se pojavio, smatran suviše velikim za to vreme, a kasnije je postao jedan od najtraženijih pametnih telefona na svetu. To je samo dokaz da je Samsung oduvek diktirao nove trendove i kreirao budućnost u domenu mobilnih tehnologija.

Pored toga, Galaxy S serija, koja je dospela u sam vrh pre 10 godina, danas je sinonim za najbolje pametne uređaje na svetu. Takođe, Samsung je ove godine kreirao prvu ikada trostruku rotirajuću kameru sa 48 megapiksela, u sklopu najnovije Galaxy A serije, čime je pomerio granice mobilne fotografije.

Međutim, kompanija Samsung nije menjala budućnost samo mobilne industrije, već je značajan i njen doprinos u evoluciji TV uređaja. Zahvaljujući tehnološkim inovacijama, poput QLED ekrana, 8K rezolucije i tehnologije bazirane na veštačkoj inteligenciji, Samsung je dao sasvim novu dimenziju klasičnom gledanju televizije. Slika savršene oštrine i sa obiljem detalja omogućila je korisnicima da uživaju u bioskopskom iskustvu gledanja omiljenih serija i filmova iz udobnosti vlastitog doma.

Sad nam još preostaje da vidimo što je sledeće što možemo očekivati od ovog IT giganta. U svakom slučaju, jedno je sigurno – osim inovacija i vrhunske tehnologije, Samsung nastavlja da brine o svojim korisnicima i njihovim potrebama širom sveta, baš kao što je to činio od samog početka.

U skladu sa svojom misijom i vizijom, kompanija je odlučila da proslavi 50 godina postojanja donirajući vrhunske proizvode onima kojima je pomoć najpotrebnija, čineći im život lakšim i funkcionalnijim. Osim toga, zaposleni će učestvovati u nizu volonterskih aktivnosti, dajući i lični doprinos lokalnoj zajednici.

Pored društveno-odgovornih aktivnosti, kompanija će ovu važnu godišnjicu obeležiti i jedinstvenim ponudama koje je pripremila za svoje korisnike, u vidu promocija i vrhunskih servisnih akcija. Za više informacija posetite samsung.com/rs/offer.