IT Bezbednost - od A do Š

Beograd, Srbija, 26.5.2017 – Kompanija COMING - Computer Engineering, jedan od najvećih sistem integratora na ovim prostorima i vodeća kompanija iz oblasti pružanja Cloud usluga i servisa u "oblaku", organizovala je skup na temu bezbednosti u radnim/poslovnim okruženjima, na kom je učešće uzelo preko 120 predstavnika domaćih kompanija i preduzeća. Iz naziva konferencije "IT Bezbednost - od standarda do rešenja" lako se može zaključiti u kom pravcu su se kretala predavanja, a ista su održali najeminentniji stručnjaci iz oblasti bezbednosti, bekapa i arhiviranja podataka iz Srbije i regiona.

Coming

Pored predstavnika kompanije COMING - Computer Engineering, svojim učešćem ovaj skup su učinili lepšim, dinamičnijim i zanimljivijim i predstavnici kompanija Check Point, Veritas, VMware, Safe-T i mnogih drugih. Svojim predavanjima na konferenciji veliki doprinos su dali i Milan Vojvodić, predstavnik Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija, kao i regionalni Direktor za CEE kompanije VMware, Gerd Mick. Posebna pažnja na većini predavanja pored centralnih bezbedonosnih tema bila je posvećena i aktuelnoj situaciji sa malverom WannaCry koji je pokušao da inficira preko 22 miliona računara. Predavači su na ovaj moćni malver skrenuli pažnju iz razloga da bi slični zloćudni kodovi uskoro mogli da postanu sve češća pretnja radnim okruženjima.

Coming

"Mi smo još pre nekoliko godina uvideli potrebu za organizovanjem jedne ovakve konferencije jer je pitanje bezbednosti u poslovnim okruženjima postalo više nego goruće, pogotovo sa pojavom zloćudnih kodova koji po inicijalizaciji/izvrešenju mogu da ugroze kompletnu IT infrastrukturu preduzeća i dovedu do ozbiljnih finsnsijskih izdataka. Sada je pravi trenutak da mala, srednja i velika preduzeća ozbiljno krenu da rade na izgradnji prave bezbedonosne platforme i liše sebe mogućih muka sa najrazličitijim mlacioznim pretnjama. Mi im sa svojim znanjem i odličnim rešenjima stojimo na raspolaganju." - poručio je Roberto Poletto direktor marketinga i prodaje ove kompanije.