Intracom Telecom isporučuje svoje vodeće FWA rešenje provajderu Open Fiber u Italiji

Atina, Grčka - 23. jul 2019. - Intracom Telecom, globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja, danas je objavio da je Open Fiber, jedan od najvećih provajdera optičkih mreža u Italiji, izabrao upravo Intracomovo rešenje koje se odnosi na fiksni bežični pristup (Fixed Wireless Access - FWA) u okviru projekta razvoja ruralnog ultra-širokopojasnog pristupa za „digitalno nerazvijena“ područja u zemlji.

Ambiciozan plan Open Fiber-a predviđa isporuku ultra-širokopojasnih servisa u oko 20 miliona domaćinstava u svakoj od 20 italijanskih regija. U udaljenim i ruralnim područjima ili područjima sa retkom naseljenošću, intenzivno će se koristiti FWA tehnologija s kojom je Intracom Telecom pobedio na tenderu. Ova visokokvalitetna širokopojasna infrastruktura je ključna za italijansku ekonomiju i društvo. Građani će imati koristi od neograničenog pristupa mrežama najviših performansi koje će biti opremljene najboljom tehnologijom - WiBAS rešenjem Intracom Telecoma.

FWA tehnologija je jedina koja omogućava brzu implementaciju na mestima sa minimalnom telekomunikacionom infrastrukturom, a WiBAS 26/28 GHz platforma Intracom Telecoma je jedina koja može ponuditi ultra-širokopojasne kapacitete. Platforma je dizajnirana za pružanje usluga na brzinama koje se mogu uporediti sa brzinama optičkih vlakana, a sa neuporedivo kraćim vremenom implementacije. FWA platforma Intracom Telecoma sadrži napredne algoritme za dinamičko deljenje dostupnih resursa, maksimiziranje broja pretplatnika kojima se istovremeno pruža usluga, kao i automatizaciju za pomoć i ubrzanje instalacije terminalnih uređaja i aktivaciju servisa. Sa veoma visokom pouzdanošću, jednostavnim dizajnom i malim gabaritima, komponente WiBAS platforme poseduju visoku pouzdanost i se lako instaliraju i održavaju u nepristupačnim oblastima.

G. Mohamed Ahmed, generalni direktor Intracom Telecoma, izjavio je: “Veoma smo uzbuđeni što ćemo podržati ambiciozni plan Open Fiber-a, kako bismo obezbedili italijanskim građanima širokopojasne usluge velike brzine, jer 25% stanovništva i dalje živi u ruralnim područjima. Naš cilj je da omogućimo operatorima da upotrebom najsavremenije tehnologije doprinesu poboljšanju kvaliteta života građana i daljem ekonomskom i društvenom razvoju zemlje, trećoj najvećoj ekonomiji u EU. Naša tehnologija nudi konektivnost uporedivu sa optičkim pristupom i postala je merilo u ultra-širokopojasnom sektoru. Uz našu maksimalnu podršku i pomoć Open Fiber-u u ostvarivnju njihove vizije i poslovnih ciljeva, uveren sam da će naša saradnja biti izuzetna"

Intracom Telecom snabdeva i podržava mreže u Italiji od 2014. godine, specijalizujući se za ultra- širokopojasnu internet konekciju za ruralne rezidencijalne pretplatnike, a ovaj novi projekat dolazi kao evolucija kapaciteta kompanije da realizuje rešenja tako velikog obima. WiBAS funkcioniše širom sveta, a u Italiji specifično podržava već više od deset mreža, sa besprekornim performansama i pouzdanošću.

O WiBAS FWA rešenju

WiBAS radi na licenciranim frekvencijskim opsezima od 26 GHz i 28 GHz i njegova evolucija osigurava da će investicija danas poslužiti mreži još mnogo godina. FVW platforma Intracom Telecoma sadrži napredne algoritme za dinamičko deljenje dostupnih resursa, maksimiziranje broja pretplatnika kojima se istovremeno pruža usluga i automatizacije za pomoć i ubrzanje instalacije terminala i aktivacije usluga. Sistem za centralno upravljanje mrežom, uniMS, je moćan alat koji eliminiše kompleksnost u održavanju i upravljanju i koji upravlja životnim ciklusom od planiranja doeksploatacije i optimizacije čitave mreže.

O kompaniji Open Fiber S.p.A.

Open Fiber je formiran sa ciljem uvođenja ultra-širokopojasnih optičkih vlakana na nacionalnom nivou kako bi ponudio nove brzine i otvori ljudima pristup najnaprednijim digitalnim uslugama i mogućnostima koje nudi svet koji je sve više međusobno povezan. www.openfiber.it

O kompaniji Intracom Telecom

Intracom Telecom je globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja koji posluje 40 godina na tržištu. Ova kompanija je postala referentna tačka u fiksnom bežičnom pristupu i uspešno inovira u 5G / 4G wireless fronthaul, backhaul i na polju povezivanja malih ćelija (small-cell SON backhaul) širom sveta. Intracom Telecom nudi konkurentan portfolio telekomunikacionih softverskih platformi i sveobuhvatan skup ICT usluga fokusirajući se na IoT, SDN/NFV, Big Data Analytics i inteligenciju zasnovanu na obradi podataka, kao i Smart City rešenja. Kompanija se takođe bavi energijom i komunalnim uslugama, ističući rešenja pametnog merenja i sveobuhvatna IT rešenja. Intracom Telecom je takođe aktivan u sektoru sistema odbrane obezbeđujući integrisane bezbednosne sisteme za zaštitu kritične infrastrukture i nadzor granica. Kompanija vodi i održava sopstveni R&D sector kao i proizvodne pogone i značajno ulaže u razvoj najsavremenijih proizvoda i integrisanih rešenja. Intracom Telecom ima veliko znanje i dokazano iskustvo na tržištu, opslužujući više od 100 renomiranih kupaca u preko 70 zemalja. Sedište kompanije nalazi se u Atini, a predstavništva su rasprostranjena u Evropi, Rusiji / ZND, Bliskom Istoku i Africi, Aziji i Severnoj Americi. Intracom Telecom je prisutan u Srbiji više od dvadeset godina kroz lokalnu kompaniju Intracom Telecom d.o.o. koja zapošljava visokokvalifikovane stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa telekomunikacionim i informacionim tehnologijama. Za više informacija možete posetiti www.intracom-telecom.com