Intex Pyramid Bluetooth zvučnik

Kompaktan i jednostavan Intex zvučnik koji pored analognog audio interfejsa podržava i Bluetooth povezivanje sa telefonom. Pošto ima i ugrađeni mikrofon podržava handsfree funkciju telefona.

Kompaktni, prenosni zvučnici su sve popularniji, pa nas ne čudi što ih i viđamo u sve većem broju u prodavnicama. Mnogim modelima koji se mogu naći se pridružuje i Intex Pyramid, model interesantnog dizajna i sa dovoljno funkcija da bude veoma dobra kupovina po ceni od oko 25€. Radi se o modelu sa relativno slabašnom izlaznom snagom od 3W, no i to će biti dovoljno da se dobije solidna jačina muzike, naravno ukoliko niste u nekom bučnom okruženju. Ono što će mnogima biti interesantno jeste podrška za Bluetooth interfejs, kao i ugrađeni mikrofon pomoću koga se može koristiti kao handsfree uređaj u kombinaciji sa telefonom.

Ključne karakteristike

  • Jednostavno korišćenje
  • Solidan kvalitet zvuka za ovako kompaktan uređaj male snage
  • Ugrađena Lithium baterija
  • Podrška za Bluetooth i handsfree

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm audio, 2.1 + EDR, USB (charging)
  • Baterija: Li-ion, 500mAh
  • Dodatno: ugrađen mikrofon za handsfree funkciju

Intex Pyramid

Zvučnik je kompaktnih dimenzija (i male težine) zbog čega je zahvalan za nošenje, stim što na žalost nema neke zaštitne futrole, o čemu treba na vreme razmisliti. Smešten je u kućište oblika valjka, sa drajverom koji je u donjem delu i to okrenut na dole. Proizvođač je napravio karakteristično postolje koje je integrisano u kućište, tako da se vidi drajver, uz dodatak oblika kupe koji ima i plavo-ljubičasto osvetljenje. Interesantan dizajn koji će Pyramid sigurno učiniti zanimljivim širem krugu korisnika. Kvalitet izrade je dobar, a plastika deluje solidno izdržljivo, stim što nam deluje da će se delovi od bele plastike relativno lako i brzo zaprljati ako se zvučnik bez futrole nosi u torbi.

Kontrole za zvuk su sa gornje strane zvučnika, Play/Pause, Volume+-/Back-Forward kao i taster za aktiviranje mikrofona koji je ugrađen u kućište. Dostupni konektori se nalaze pri vrhu zvučnika, na boku, i tu su MicroUSB konektor za punjenje baterije, 3.5mm interfejs za priključivanje analognog izvora zvuka, kao i jedan On/Off taster. U pakovanju dolazi sve ono što je neophodno, a to su USB kabl sa MicroUSB konektorom i jedan audio kabl sa 3.5mm konektorima. Ugrađena baterija je kapaciteta 500mAh, što će biti dovoljno za oko 8-9h slušanja muzike, u zavisnosti od toga koliko glasno puštate muziku.

Rezime

Sa snagom od 3W, jasno je da ovaj zvučnik nije mnogo glasan, ali zvuči vrlo lepo i dobro raspoređuje zvuk u neposrednoj okolini. Ne treba očekivati baš mnogo impresivan bas zvuk, ali to je i inače jako teško dobiti kod ovakvih zvučnika. Dobar balans bez distorzije kada se pojača do kraja su ono što je pohvalno. Uparivanje preko Bluetooth-a je jednostavno i samo treba ispratiti kratko uputstvo koje se dobija u pakovanju. Posle toga, zvučnik se zbog ugrađenog mikrofona može koristiti i kao handsfree, uz standardnu razdaljinu između telefona i zvučnika do 10m. Ovo je zgodan gadget za one koji vole da slušaju muziku bez obzira da li ima slobodnih utičnica za struju, a ugrađena baterija i Bluetooth interfejs su dovoljni da bilo gde sa telefona možete pustiti muziku i uživati.

Conclusion

With 3W of power, this speaker is not very loud, but it sounds very nice while distributing sound in the immediate vicinity in a good manner. You should not expect an impressive bass; however, it is otherwise difficult to obtain while using speakers like these. A good balance without distortion at the maximum loud is commendable. Pairing over Bluetooth is easy and the only thing you should do is to follow the provided instructions. Thanks to the built-in microphone, it can be used as a hands-free with a standard distance between the phone and the speaker up to 10m. This is a handy gadget for those who like to listen to music regardless of the fact there is an available free power outlet, while a built-in battery and Bluetooth interface are sufficient to be able to play the music and enjoy.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2014.): 25€

Gigatron ustupio: Intex Pyramid
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com