Intex IT-2590 SUF 2.1 sistem

Zanimljiv 2.1 sistem zvučnika ukupne snage 40W, sa ugrađenim FM radio tjunerom, čitačem SD memorijskih kartica i USB portom, preko kojih može direktno reprodukovati muzičke fajlove. Snažan bas je ono što će većina prvo zapaziti.

Znamo već da su 2.1 sisteim zvučnika prilično popularni, posebno među onima koji traže nešto snažniji zvuk i bas. Intex možda ne spada u poznatije proizvođače audio periferija, no ipak ima u ponudi solidan broj raznih modela zvučnika. Ovoga puta, izbor je pao na IT-2590 SUF, vrlo interesantan sistem koji ima dosta objedinjenih funkcija, kao što su recimo integrisani FM prijemnik, ali i čitač SD memorijskih kartica i USB port, tako da se muzika može puštati i bez priključivanja računara. Za sistem ukupne snage od oko 40W, cena je sasvim dobra, posebno kada se ima na umu šta se sve dobija u jednom uređaju.

Ključne karakteristike

  • 2.1 sistem snage 40W
  • Ugrađen FM radio tjuner
  • Reprodukcija multimedije sa SD memorijske kartice ili USB flash diska

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.1
  • Snaga: 40W (20W + 2 x 10W)
  • Interfejs: 3.5mm
  • Dodatno: USB, SD čitač kartica, FM radio, LED display

Intex IT-2590 SUF

Sistem se sastoji iz dva satelita i subwoofera, no iako su sateliti prilično kompaktni i bez problema staju na sto, pored monitora recimo, subwoofer je nešto većih dimenzija i zahtevaće malo više prostora za pozicioniranje. Sateliti su u plastičnim kutijama atraktivnog dizajna, bez zaštitnog grill-a napred, i sa integrisanim postoljem. Koriste 3" drajvere i tweeter-e, uz snagu od 10W pojedinačno. Sa zadnje strane su im zvučni kablovi fiksirani i sa RCA konektorima na kraju. U pakovanju nam stižu jedan audio kabl (3.5mm na RCA stereo) kao i daljinski upravljač koji podržava sve dostupne funkcije, tako da neće morati da se saginje do subwoofera za bilo kakvo podešavanje.

Subwoofer je u plastificiranoj kutiji sa plastičnom prednjom maskom koja je kao i kod satelita u glossy finišu i crne boje. Napred se nalazi poveći Volume potenciometar koji je okružen sa četiri funkcijska tastera (Mode, Play/Pause, Back i Skip), uz veoma atraktivno pozadinsko osvetljenje. Odmah iznad je i mali LCD na kome će moći da se očitavaju najbitniji podaci, kao što su jačina i izvor zvuka. Sa desne bočne strane se nalazi otvor za vazduh bas zvučnika, kao i USB port i slot SD čitača kartica, što nije baš možda najlogičnija pozicija. Pozadi su fiksirani strujni kabl, On/Off prekidač i dva para RCA stereo konektora, jedan za priključivanje satelita, a drugi za izvor zvuka.

Rezime

Kako zvuči sistem ukupne snage 40W gde polovina odlazi na subwoofer? Prilično dobro i snažno, sa basom koji će se dopasti svima koji vole muziku gde je on dominantan. Visoki tonovi su malo potisnuti u drugi plan, i generalno to narušava balans zvuka, ali ne i više od onoga što najčešće imamo priliku da čujemo u ovoj kategoriji. Većina korisnika će sigurno biti zadovoljna, sa zvukom koji je dovoljno glasan i za bučniji ili veći prostor, posebno pošto možete slušati i FM radio stanice i muziku (MP3 format je podržan) direktno sa SD memorijske kartice ili USB flash diska.

Conclusion

System with 40W of total power where half goes to the subwoofer sounds good and strong, offering a bass that will appeal to all who love music where the bass is dominant. High tones are pushed into the background, and it distorts the sound balance, but not more than what we may have the opportunity to hear in this category. Most users will be happy with the sound that is loud enough for noisy or larger environments, especially since it is possible to listen to FM radio stations and music (MP3 format is supported) directly from an SD memory card or an USB flash drive.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 50€

Gigatron ustupio: Intex IT-2590 SUF
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com