Intex IT-222SUF

Ovo je 2.1 sistem ukupne snage 40W, koji pored kvalitetne izrade i dobrog zvuka donosi i dosta fleksibilnu upotrebu pošto ima integrisan FM tjuner, ali i mogućnost da se muzika pušta direktno sa memorijske kartice ili flash diska.

Nastavljamo predstavljanje Intex periferija, i sada ćemo videti još jedan 2.1 sistem koji je namenjen onima koji vole za nijansu snažniji zvuk. Naime, ni sa 40W ukupne snage ovi zvučnici nisu najglasniji koje smo testirali (pričamo naravno o istoj kategoriji), ali svakako da imaju dovoljno "udarca" za one koji vole bas i muziku koja se ne sluša tiho. Intex do sada i nije imao toliko multimedijalnih periferija, no i to se izgleda menja polako, tako da već imamo par interesantnih modela koji spadaju u srednju kategoriju. Sa cenom od oko 38€, ovi zvučnici nisu loš upgrade za one koji su rešili da zamene svoje stare 2.0 plastične zvučnike i dobiju malo na jačini, ali i kvalitetu zvuka.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada kutija
  • Dobar zvuk
  • Reprodukcija muzike sa memorijskih kartica i flash diskova

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: RCA Stereo, 3.5mm aux konektor
  • Snaga: 40W RMS (2x10W sateliti + 20W subwoofer)
  • Dodatno: reprodukcija preko USB porta i SD memorijske kartice, FM antena

Intex IT-222SUF

U pakovanju stižu subwoofer i dva satelita (kao i uvek kada su 2.1 modeli u pitanju), jedan kabl za povezivanje sa izvorom zvuka (3.5mm stereo, RCA stereo) i daljinski upravljač. Iako sateliti nisu mnogo veliki, i mogu da stanu na prosečan sto bez ikakvih problema, subwoofer jeste malo gabaritniji, sa otvorom za vazduh koji je pozadi, tako da bi bilo dobro da se pozicionira malo dalje od zadnjeg zida. Sateliti su smešteni u plastične kutije koje već stoje pod malim nagibom u odnosu na podlogu, dok je subwoofer u prilično dobroj drvenoj kutiji (naravno, to je neka vrsta presovane iverice). Sve kontrole subwoofera su pomerene na bočnu stranu, gde je vertikalna plastična maska (glossy crna plastika). U svakom slučaju, dobro je da imamo i daljinski upravljač, pa neće morati da se zavlači ispod stola, no samo da napomenemo da je IR senzor za daljinski postavljen takođe bočno.

Vidimo da postoje tri potenciometra (Bass, Treble, Volume), kao i četiri funkcijska tastera za kontrolu reprodukcije sa USB diska, memorijske kartice ili pošto postoji i ugrađeni FM tjuner, sa radija, kao i statusna dioda. Napred je i Aux 3.5mm audio konektor za priključivanje i dodatnog audio ulaza (recimo nekog mp3 ili multimedijalnog plejera). Zvučnik je postavljen sa donje strane, a sa zadnje su tu RCA konektori za satelite (na kojima su zvučni kablovi fiksirani), RCA stereo audio ulaz, fiksirani kabl za napajanje i FM antena, kao i On/Off prekidač. Kablovi su dovoljno dugački da neće biti problema oko postavljanja zvučnika. Što se daljinskog tiče, dizajn nas nije oduševio, kao ni mekani gumeni tasteri, no u svakom slučaju je zgodniji za korišćenje od tastera na subwoofu.

Rezime

Ukupna snaga sistema je 40W, od čega je subwoofer 20W a sateliti po 10W snage. Ovo je dovoljno da se dobije solidno snažan zvuk sa izraženim basom, više nego dovoljno za većinu prosečnih korisnika. Nama se više dopalo kako zvuči malo glasnija muzika nego klasika, stim što kada se pojačaju do kraja, ipak dolazi do distorzije zvuka. Veoma praktično je i to što se muzika može slušati sa radija ili eksterne memorije, zbog čega ne mora da se pali računar. Sve zajedno, po ovoj ceni se dobija jedan fleksibilan sistem sa vrlo pristojnim zvukom.

Conclusion

Total system power is 40W, 20W for the subwoofer and 10W power for satellites. This is enough to get a solid powerful sound with strong bass, which is enough for the average users. We prefer the way louder music sounds than the classics, except that when you turn up the volume to maximum, the sound distortion is obvious. It is possible to listen to the radio or music from an external storage device, which does not require turning on the computer. Overall, at this price you will get a flexible system offering a decent sound.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2013.): 38€

Gigatron ustupio: Intex IT-222SUF
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com