Intex IT-1950 2.1 Beats

Ovo je 2.1 sistem nešto većih dimenzija, ali i dalje svega 30W snage je na raspolaganju. I to će biti dovoljno da se prostorija srednjih dimenzija ispuni zvukom, uz lepo izbalansiran zvuk. Ono što je posebno interesantno je da ima ugrađen FM radio i da podržava reprodukciju muzike sa memorijskih kartica i USB flash diska.

Intex je dobro poznati proizvođač raznih periferija koji ima veoma dobar balans kvaliteta izrade, performansi i na kraju krajeva cene. Zvučnici su samo jedna od kategorija u kojoj Intex ima solidnu ponudu, a već smo mogli da se uverimo u to kakvi su neki od povoljnijih zvučnika ove kompanije. Model IT-1950 je 2.1 sistem koji je namenjen ljubiteljima multimedije, sa podrškom i za FM radio stanice, ali i direktnu reprodukciju muzike sa memorijskih kartica ili USB diskova. Ovaj sistem zvučnika ima prilično povoljnu cenu, tako da će biti pristupača širem krugu korisnika, što je odlično, pošto se radi o modelu koji ima dovoljno kvaliteta i koji pruža sasvim dobar zvuk za te pare.

Ključne karakteristike

  • Snažan i precizan zvuk
  • Podrška za FM radio stanice i reprodukciju sa memorijskih kartica i USB diska

Utisak kvare

  • Kvalitet izrade je mogao biti i dosta bolji
  • Kada se pojača do kraja, dolazi do deformacije zvuka

Specifikacija

  • Interfejs: RCA Stereo, SD/MMC memorijska kartica, USB port
  • Snaga: 30W RMS (2x5W sateliti + 20W subwoofer)
  • Dodatno: FM radio, reprodukcija muzike direktno sa SD/MMC memorijske kartice ili USB diska

Intex IT-1950 2.1 Beats

Ceo sistem dolazi upakovan u poveću kutiju, i po otpakivanju vidimo da najveći deo zauzima subwoofer, koji je smešten u istu kutiju sa pojačalom i adapterom za napajanje. Prateće pakovanje nije baš nešto mnogo bogato, sa kratkim i jednostavnim uputstvom za instalaciju, audio kablom (RCA stereo, 3.5mm konektori) i praktičnim malim daljinskim upravljačem. Na daljinskom se nalaze sve potrebne kontrole i funkcije, tako da kompletno zamenjuje sve tastere sa samog subwoofera. Biće potrebno malo više prostora da se subwoofer postavi, stim što je otvor za vazduh postavljen bočno, pa neće biti problema ako se leđima nasloni na zid. Strujni kabl je fiksiran, kao i zvučni kablovi sa satelita, tako da će povezivanje biti jednostavno.

Sa prednje strane se nalazi mali i jednostavan displej, tri potenciometra (Volume, Bas i Treble), ali i mali panel na kome su smešteni tasteri sa kontrolom reprodukcije FM radio stanice i audio fajlova, statusna dioda i IR senzor za daljinski. Subwoofer ima gumirane nožice, a zvučnik je okrenut ka dole. Koristi se 4" bas zvučnik (uz ovolike dimenzije subwoofera, očekivali smo i veći), dok sateliti koriste 3" drajvere. Ukupna snaga sistema je 30W, što i nije toliko mnogo, stim što bas vuče 20W a sateliti samo po 5W. Rezultat je uprkos tome prilično dobrog balansa, sa ujednačenim zvukom i prilično solidnog basa. Primetili smo da ukoliko se pojača do kraja, dolazi do izobličenja basa, pa samo o tome treba voditi malo računa.

Rezime

Ovi zvučnici su solidnog kvaliteta izrade, ali deluje da je to moglo da bude i mnogo bolje, pošto smo u istoj kategoriji viđali i dosta bolju finalnu obradu. Kvalitet zvuka i dostupne funkcije su u rangu onoga što smo i očekivali i tu nemamo primedbi. Sve zajedno, za oko 40€ ovi zvučnici daju vrlo lep zvuk, bez puno prostora za bilo kakve primedbe. Sistem sa zasebnim subwooferom daje primetno bogatiji i lepši zvuk od 2.0 zvučnika iz iste klase, tako da ukoliko planirate upgrade, Intel IT-1950 vredi pogledati i poslušati.

Conclusion

A solid build quality characterizes these speakers, but it seems it could be much better, since there are many models with better final finish. The audio quality and available features are in the range of what we expected, beyond reproach. At the price of 40 Euros, these speakers offer a nice sound while the system with separate subwoofer provides noticeably richer audio thanks to 2.0 speakers. If you plan an upgrade, the Intel IT -1950 model should be taken into account.

Preporučena cena (uključujući PDV, februar 2013.): 40€

Gigatron ustupio: Intex IT-1950 2.1 Beats
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com