Intex IT-155SU

Solidni zvučnici kod kojih su sateliti prilično kompaktnih dimenzija. Jednostavno se priključuju i koriste, a pored sasvim dobrog zvuka, tu je i podrška za direktnu reprodukciju sa SD/MMC memorijskih kartica i USB flash ili eksternog diska.

Intex je dobro poznato ime i znamo za dosta raznih periferija, uglavnom prilično kompetitivne cene, tako da nije bilo mnogo iznenađenja kada smo dobili ove zvučnike na testiranje. Model IT-155SU je 2.1 sistem koji košta ispod 30€, i koji se pridružuje čitavoj armiji zvučnika sličnih karakteristika i cene. Ovo je nema vrsta sweet spot-a za sve one koji žele da dođu do malo kvalitetnijeg zvuka, a da opet ne moraju da potrošne mnogo novca. U ovom cenovnom rangu ima možda i najviše izbora, i videli smo dosta toga, tako da imamo svakako sa čime da uporedimo. Ono što će ovaj model zvučnika učiniti dodatno interesantnim jeste to da podržava reprodukciju muzike direktno sa SD/MMC memorijske kartice ili nekog USB flash ili eksternog hard diska.

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Dobar zvuk
  • Reprodukcija muzike sa memorijskih kartica i flash diskova

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: RCA Stereo
  • Snaga: 20W RMS (2x5W sateliti + 10W subwoofer)
  • Dodatno: reprodukcija preko USB porta i SD memorijske kartice

Intex IT-155SU

Ovaj sistem nije velikih dimenzija, tako da će sateliti bez problema stati na radni sto, dok će subwoofer stajati ispod stola. Kad smo već kod pozicioniranja, da kažemo da je zvučnik okrenut na dole (subwoofer ima nožice sa donje strane) a otvor za vazduh (na koji smo navikli kod sličnih bass-reflex sistema) sa prednje, tako da će moći da se postavi i odmah do zida ako je potrebno. Sateliti su prilično kompaktni, sa drajverima okrenutim napred i bez zaštitne mrežice, a smešteni su u plastična kućita u crnom glossy finišu, tako da će ostajati otisci prstju. Subwoofer je nešto veći, smešten u kućište koje spolja ima finiš koji podseća na koru drveta, pa izgleda za nijansu bolje od klasičnih plastičnih zvučnika.

Sa prednje strane subwoofera se nalazi kontrolna tabla od plastike (takođe crni glossy finiš), gde je poveći potenciometar za jačinu zvuka (oko njega je i pozadinsko osvetljenje), ali i slot za SD/MMC memorijske kartice i USB port, kao i niz tastera pomoću kojih se reguliše reprodukcija (Mode, Previous/Volume Down, Next/Volume Up, Play/Pause), tako da neće morati da se zavlači ispod stola i napipava sa zadnje strane. Sa zadnje strane vidimo fiksirani Power kabl, On/Off prekidač, Bass potenciometar, kao i dva seta RCA konektora, jedan za priključivanje satelita, a drugi za ulazni audio signal.

Rezime

Ceo sistem je snage 20W, i to subwoofer 10W a sateliti po 5W, što stvarno nije mnogo i mnogima može biti čak i tiho, no činjenica je da ukoliko ne planirate žurku i nije bitno da zvučnici nadjačaju neku veću buku, sasvim lepo zvuče u prostoriji srednje veličine. Kvalitet zvuka je dobar za ovu cenu, sa dobro izbalansiranim basom i čistom reprodukcijom. Možda bi bilo lepo da postoji i displej gde bi se očivali podaci i muzici koja se pušta sa memorijske kartice ili flash diska, ali bi to sigurno i poskupelo konačnu cenu. Ovako, zaključak je da se radi o sasvim dobrim zvučnicima koji opravdavaju svoju cenu.

Conclusion

The whole system has 20W, 10W for subwoofer and 5W for satellites, which is not much, and for many users can even be silent, but the fact is that unless you are planning a party and you do not want speakers to overpower some noise, this model provides good sound in the medium size room. The sound quality is good for this price, with a well-balanced bass and clear playback. It would be nice if there were a display for data relating to the music that is played from a memory card or a flash drive, but something like that would raise the final price. These are very good speakers that justify its price.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2013.): 28€

Gigatron ustupio: Intex IT-155SU
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com