Intex IT-150 2.1 sistem zvučnika

Ovo je jedan od osnovnih Intex sistema 2.1 zvučnika sa ukupnom snagom od 20W, što i nije tako mnogo, ali predstavlja odličnu opciju za one koji traže malo bolji zvuk za ne tako mnogo novca.

Intex je jedan od brojnih proizvođača raznih periferija za računar i videli smo razne uređaje, od miševa i tastatura pa do raznih kablova i adaptera. Ipak, u ponudi ima i interesantnih zvučnika od kojih smo neke već isprobali. Ovom prilikom ćemo videti 2.1 sistem sa oznakom IT-150, koji spada u osnovne modele sa vrlo pristupačnom cenom. Ono što je bitno je da se dobija lep upgrade u odnosu na neke stare 2.0 zvučnike i da se dobija dosta ozbiljniji zvuk. Sistemi sa 2.1 konfiguracijom su vrlo popularni, ako ništa drugo samo zbog dosta boljeg bas spektra koji najveći broj 2.0 zvučnika ne može da reprodukuje baš najbolje.

Ključne karakteristike

  • Povoljna cena
  • Dobar zvuk

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: RCA Stereo
  • Snaga: 20W RMS (2x5W sateliti + 10W subwoofer)

Intex IT-150

Ovo je sistem srednjih dimenzija, gde su sateliti smešteni u jednostavna plastična kućišta koja su predviđena da stoje na stolu, dok je subwoofer u prilično lepoj drvenoj kutiji i nešto većih dimenzija, pa treba razmišljati i o tome gde će tačno stati ispod ili pored stola. Sateliti nemaju zaštitnu grill mrežicu, već se vide 3" drajveri, dok je kod subwoofera situacija drugačija i napred imamo samo otvor za vazduh i LED statusnu diodu, dok je 4" bas zvučnik okrenut kad dole. Za ove dimenzije subwoofera, očekivali smo i malo veći bas zvučnik. Dobra stvar je što subwoofer ima plastične stope sa gumiranim podloškama koje će sprečiti vibracije i pomeranje. Saliteti su prilično lagani i treba obratiti pažnju da ih slučajno sa kablovima ne povučete sa stola.

Sateliti imaju fiksirane zvučne kablove standardne dužine, sa RCA konektorima koji su različite boje, tako da neće biti problema oko povezivanja, mada su oba satelita identična pa i da se pogreši strana neće biti realno nikakve razlike. Subwoofer ima fiksirani strujni kabl, dok je adapter ugrađen, kao i pojačalo, tako da ne čudi što je i malo veće težine. Sa zadnje strane subwoofera nalazimo On/Off prekidač, Volume i Bass potenciometre, dva para RCA stereo utičnica, od kojih je jedan rezervisan za satelite a drugi za analogni audio ulaz. Jedina zamerka se odnosi na podešavanje jačine zvuka za šta se mora posegnuti do zadnje strane subwoofera, što neće baš uvek biti praktično, te verujemo da bi jedan daljinski ili barem kontrole sa prednje strane bile odlično rešenje.

Rezime

Ovaj 2.1 sistem je ukupne snage od 20W, od kojih 10W isporučuje subwoofer a po 5W svaki satelit. Iako smo očekivali i malo veću ukupnu snagu, ovo će biti dovoljno za većinu korisnika, sa sasvim dovoljno vati da se prostorija srednje veličine napuni zvukom koji je čak i pri maksimalnom pojačanju sa vrlo malo distorzije. Bas je veoma lepo zastupljen i zvuči toplo i veoma prijatno, dok pri tome visoki i srednji tonovi nisu izgubljeni. Vrlo dobar sistem zvučnika imajući u vidu cenu, te ih možemo preporučiti onima koji traže solidan zvuk za što manje para.

Conclusion

This 2.1 system has 20W of total power; 10W delivers a subwoofer, and 5W per satellite. Although we have expected greater overall strength, this will be enough for most users, with enough watts to fill up the medium-sized room with the sound. The distortion is minimal even at maximum volume. Bas is well represented and sounds warm while keeping the high and mid tones. This is a good speaker system, bearing in mind the price, so we can recommend it to those looking for a solid sound at affordable price.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2013.): 22€

Gigatron ustupio: Intex IT-150
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com