Instar IN-3010W

Još jedna odlična IP kamera koja ima LAN i WiFi interfejs, motorizovano postolje za pan i tilt pomeranje i IR diode za noćno snimanje. Kvalitet slike je dobar, a kamera zgodna i za neku profi upotrebu.

Na našem tržištu se pojavio veći broj IP kamera kompanije Instar koja je novo ime bar što se nas tiče. Već smo videli da se radi o veoma dobrim kamerama i Nemačkom proizvođaču, a ono što nam se dopalo jeste to da iako se radi o IP kamerama, cene su veoma povoljne i prilagođene širem broju korisnika. Model IN-3010W predstavlja malo napredniju varijantu i može se koristiti napolju i unutra. Ovakva kamera je dobra prilika da se napravi solidan sistem video nadzora, a da to ne košta mnogo, stim što se može priključiti i na postojeću instalaciju sa alarmom.

Ključne karakteristike

  • Ugrađeni motori za pan i tilt pomeranje kamere
  • IR diode za noćno snimanje
  • Integrisani WiFi adapter
  • LAN interfejs
  • Pristup podešavanjima preko Web interfejsa

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 1/4" CMOS, 0.3MP, 0.5Lux, 640x480, 320x240, 160x120
  • Interfejs: 10/100 Mbps LAN, WiFi 54Mbps (integrisana antena)
  • Video kompresija: MJPEG
  • Dodatno: 16 IR LED, ugrađeni motori za pomeranje kamere

Instar IN-3010W

Model ON-3010W je i dalje kompaktnih dimenzija i u plastičnom kućištu bele boje koje deluje dosta čvrsto i robustno. Iako ovde nema govora o sertifikaciji kućišta za različite vremenske uslove (što obično viđamo kode modela za spoljašnju upotrebu), ipak će moći da se montira negde gde ima nastrešnice da se ne mora brinuti zbog vode ako padne kiša. Uz kameru se dobija i postolje za montažu na zid, sa zglobom pomoću koga se postavlja u željeni položaj. Sama kamera je opremljena motorima koji omogućavaju daljinsko tilt (podešavanja vertikalnog ugla) i pan (podešavanje horizontalnog ugla), što je vrlo zgodno u situacijama gde recimo postoji aktivan video nadzor.

Pored uobičajenog LAN interfejsa, vidimo da sa zadnje strane postoji i konektor za antenu, pošto postoji WiFi adapter (54Mbps) integrisan, a u pakovanju se dobija 2.5dB antena. Sa zadnje strane kamere vidimo i priključak za napajanje, ali i dodatni konektor za eksterni mikrofon, što može biti bitno ako ga treba bolje pozicionirati u odnosu na kameru da bi se zvuk uhvatio kako treba. Tu su i posebni konektori za priključivanje drugih delova alarmnog sistema. Softver kamere podržava i Motion Detection, kada može automatski slikati i poslati na email recimo, a podrazumeva se i podizanje slika na FTP server. Pored direktnog snimanja video materijala na hard disk računara, podržano je i povezivanje sa NAS-om, što je daleko zgodnije i praktičnije.

Rezime

Ova kamera predstavlja logičan upgrade modela IN-3001, pa na istu platformu (isti objektiv koji hvata ugao od 60 stepeni i senzor od 0.3MP), dodaje nešto bolji sistem za noćno snimanje (sa 16 IR dioda) i motore tako da se može pomerati daljinski. Kvalitet slike je isti kao kod pomenutog modela, stim što se noću i u uslovima slabijeg osvetljenja ipak dobija bolja i upotrebljivija slika. Za model IN-3001 smo rekli da je primarno namenjen kućnim korisnicima, dok se IN-3010 već može koristiti i u profesionalne svrhe.

Conclusion

This camera is a logical upgrade of IN-3001 model, the same platform is used (same lens that captures a 60 degrees angle and 0.3MP sensor), adds a better system for night shooting (with 16 IR diodes) and motors so remotely moving is available. The picture quality is the same as with aforementioned model, except that at night in low light images are better and more usable. IN-3001 model is primarily intended for home users, while IN-3010 can be used for professional purposes.

Preporučena cena (uključujući PDV, septembar 2011.): 140€

Desk ustupio: Instar IN-3010W
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; YBC-Bulevar Mihaila Pupina 10D, 011/2139 210, Kneza Miloša 9, 011/3240 017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs