Indijski startap Brainobrain čini čuda za decu u Srbiji

„Brainobrain“ je liderska dečija obrazovna platforma koja je tokom 15 godina sa uspehom transformisala više od 2 miliona dece širom sveta.

Brainobrain

„Brainobrain“ često nazivaju i najuspešnijim pionirskim poduhvatom koji je prerastao u razgranatu mrežu institucija u kojima se sa decom radi na razvoju veština matematike, neuro-lingvističkog programiranja i životnih veština. Program je poreklom iz Indije i postoji u 36 zemalja u svetu a od septembra 2016. i u Beogradu a nakon toga i u Kikindi, Loznici, Novom Sadu, Požarevcu, Vranju, Zaječaru i Nišu.

Brainobrain

Osnivač globalnog Brainobrain programa je Anand Subramaniam koji je 18.03. internacionalni gost-domaćin prvog nacionalnog takmičenja u mentalnoj aritmetici u Srbiji. Takmičenje se organizuje u Šoping centru Stadion na Voždovcu (restoran).

Brainobrain

Svečani deo nacionalnog Brainobrain takmičenja, uz atraktivne demo prezentacije matematičkih i multitasking veština dece kao i dodela pehara i nagrada je planiran 18.03. od 14-16 časova. Počasna gošća svečanog dela takmičenja je Nj.E. ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Čauhan. Brainobrain program se u Srbijii sprovodi u 17 centara, broj dece u programu je oko 400, od kojih je oko 280 iz Beograda. Brejnobrejn je program za napredno učenje i razvoj veština kod dece starosti od 4 do 14 godina.

Program je fokusiran na razvoj intelektulnih sposobnosti i veština primenom mentalne aritmetike i abakusa uz korišćenje VAK - vizuelno, auditivno, kinestetičke metode kao i razvoj ličnih kvaliteta primenom tehnika iz neuro-lingvističkog programiranja - NLP.