IBM preuzima kompaniju EZSource

Preuzimanje kompanije koja se bavi pronalaskom aplikacija podstaći će proces modernizacije mejnfrejm okruženja

Zvanično press saopštenje

Kompanija IBM danas je najavila da je dovršila preuzimanje kompanije EZ Legacy Ltd. (EZSource), koja se bavi pronalaskom aplikacija i pomaže programerima da razumeju i vizualizuju softver kako bi jednostavnije modifikovali mejnfrejm aplikacije. Finansijski detalji transakcije nisu objavljeni.

Zajedno, EZSource i IBM će omogućavati klijentima da otključaju milijarde linija aplikacijskog koda koji se nalazi na uređajima iz z System portfolija kako bi pomogli ubrzavanje usvajanja hibridnog cloud-a. Ova kombinacija može pomoći programerima da identifikuju i izmene delove aplikacije koje je moguće povezati sa hibridnim cloud-om preko API interfejsa. Snaga kompanije IBM, kada je reč o digitalnoj transformaciji, API ekonomija, hibridni cloud i DevOps za kompanije su dopunjene sposobnostima kompanije EZSource da razume i analizira aplikaciju. Infuzija EZSource tehnologije u z Systems portfolio će pomoći klijentima da ubrzano otkriju nove načine iskorišćavanja mejnfrejmova.

„IBM mejnfrejm je tehnologija koja se nalazi u osnovi digitalne transformacije. Programeri današnjice mogu da se izgube u moru kompleksnih kodova aplikacija,“ kazao je Ross Mauri, generalni menadžer IBM z Systems odeljenja. „EZSource, sa tehnologijom otkrivanja aplikacija, programerima omogućuje brž i jednostavniji način da razumeju i pronađu ove aplikacije, i da taj proces bude prilagođen ritmu poslovanja.“

„U procesu integracije u IBM, unapredićemo sposobnost da primenljivost naše tehnologije protegnemo i na z Systems portfolio, a iskoristićemo i globalno prisustvo kompanije IBM koje će nam omogućiti pristup ka većem broju klijenata koji rade na modernizovanju svoje računarske infrastrukture,“ kazao je Eran Tirer, CEO kompanije EZSOurce.

Da bi saznali više o IBM z Systems portfoliju, posetite http://www.ibm.com/systems/z/ ili IBM Systems blog. Da bi saznali više o IBM Otkrivanju Aplikacija posetite http://www.ibm.com/application-discovery/