Huawei P10 Lite - savršen pametni telefon!

Čak više od 40% prometa IT uređaja otpada na pametne mobilne telefone koji su i u tekućoj godini ostvarili blagi rast u prodaji. Razlog velike popularnosti pametnih telefona krije se u sve većem broju funkcija koje obavljaju, kao i u činjenici da kompletno mogu da zamene jedan moćan PC. Kompanija Huawei trenutno važi za jednog od najvećih proizvođača pametnih telefona na svetu i definitivno je ime koje je za veoma kratko vreme postavilo brojne standarde u ovoj oblasti. Aktuelnu ponudu ovog proizvođača čini impresivan broj pametnih telefona među kojimaje i P10 Lite - mali, kompaktan i savršen telefon dijagonale ekrana od 5.2 inča.

Huawei P10 Lite

Fizički, tj. vizuelno gledano  P10 Lite je u ovom trenutku jedan od najlepših telefona na tržištu, sa lepo zaobljenim ivicama i displejom koji oduzima dah. Nema suvišnih detalja kao kod sličnih rešenja, a finiš je takav da prosto korisnika tera da telefon non-stop drži u rukama. Težina od 146 grama čini da P10 Lite u rukama leži dobro i maksimalno izbalansirano, dok kućište napravljeno od posebne vrste aluminijuma sprečava znojenje i daje na dodatnoj stabilnosti. Telefon je dostupan u više rayličitih boja, a crna je posebno atraktivna jer se odlično uklapa uz svaku vrstu garderobe i prosto ima neku posebnu čar – drugačiju od ostalih crno finiširanih rešenja u klasi. Sve tipke su jako lepo raspoređene i korinik lako može da ih koristi, a ulazi za umetanje microSD i nano SIM kartica nisu mogli biti bolje pozicionirani.

Huawei P10 Lite

Huawei nije pratio trendove svojih konkurenata pa je 3.5 mm ulaz za slušalice pritusan i upravo zbog toga ovaj telefon u svojoj klasi predstavlja neku vrstu tradicionalnog rešenja na koje korisnik potpuno može da se osloni. Ekran na P10 Lite telefonu je sjajan, iako naravno nije kao onaj na top modelu, ali po pitanju reproduktivnosti boja i detaljnosti slike jeste mnogo bolji od konkurentskih rešenja. Dijagonala samog ekrana je 5.2 inča, a isti operiše rezolucijom od 1920×1080 piksela. Gustina piksela je solidnih 442 ppi, dok je osvetljenje solidno tj. dovoljno da ovaj ekran ponudi vrhunsku vidljivost i pri izlaganju direktnoj sunčevoj svetlosti. Boje na ekranu su zaista svetle, možda i malo presvetlije za ukus većine korisnika, ali takvi su svetski trendovi, a ovaj proizvođač želi da ih prati. Inače, sam panel je LTPS IPS LCD, a to u prevodu znači i odličnu vidljivost po uglovima, kao i nizak nivo zamaranja očiju.

P10 Lite pokreće Kirin 658 procesor koji donosi pomenutom telefonu kako veliku brzinu i snagu, tako i fluidnost u radu. Sa druge strane grafički čip oznake Mali-T830MP2 P10 Lite telefonu daje ogromne grafičke performanse i omogućava da se na njemu igraju najnovije igrice, ali vrši i vrlo korektna orada grafike i video sadržaja u pokretu. I CPU i GPU na ovom telefonu su lepo sinhronizovan, što uz 3GB radne memorije obećava jedno sjajno korisničko iskustvo po pitanju krajnjih performansi.

U osnovnoj verziji P10 Lite dolazi sa 32GB fleš skladišnog prostora, što se pokazalo kao više nego dovoljno za čuvanje svih vrsta podataka – slikovnih i video, a kome bude trebalo više iz memorijskih kartica većeg kapaciteta to se lako rešava. Pored odličnih core komponenti posebnost P10 Lite telefona ogleda se i u činjenici da dolazi sa vrhunskim kamericama. Prednja tako ima 8MP i tokom Skype ili Viber poziva pruža kristalno jasnu i čistu sliku, bez izobličenja i granulacije, dok zadnja kamerica donosi jedan potpuno novi nivo snimanja video sadržaja i pravljenja fotografija. Sve što uslika ili usnimi zadnja kamerica ovog telefona bez problema može da se šalje na dalju obradu ili u distribuciju.

Huawei za P10 Lite tvrdi i kako je telefon sa baterijom koja može da donese celodnevni rad. U praksi to jeste teko, bez daljnjeng. Ovaj telefon ima i finu optimizciju energetskih resursa čime je postignuto baš to da baterija ceo dan drži (ima snagu) te da korisnik nema potrebe da sa sobom vuče punjač i misli o utičnicama gde god da se nalazi. Očekivano, baterija je Litijum-polimerska sa 3000 mAh kapaciteta.

Konektivnost tj. povezivanje je još jedna jača strana ovog telefona, mada tu Huawei uvek drži do sebe jer zna koliko je korisnicima važno da brzo i jednostavno dele podatke i transferuju iste sa jednog uređaja na drugi. P10 Lite je (očekivano) baziran na poslednjoj verziji Android platforme koja je veoma fino utegnuta i jako lepo koristi hardverski potencijal ovog telefona. Nova, odnosno aktuelna platforma Androida donosi ovom telefonu mnoštvo korisnih funkcija, ali i zavidan nivo bezbednosti koji krajnji korisnici sve više cene. Platforma je pored svega nadograđena sa EMUI 5.1 korisničkim interfejsom koji je u značajnoj meri transformisao postojeću na još bolju i funkcionalniju.

Kako god se okrene P10 Lite je ozbiljan kompaktni pametni telefon velikih mogućnosti i ogromnog potencijala. Sa njime ne postoji akcija koja ne može da se realizuje, kao ni aplikacija koja neće raditi fluidno i brzo. Idealan je i za mlade i za poslovne korisnike, kao i sve osobe koje traže moćan i pouzdan telefon. Velika prednost mu je to što je dostupan u više različitih boja, ali i to što je cenovno veoma korektno pozicioniran. Iznad svega ovaj telefon je prava mala multimedijalna zverka od koje se nakon par dana druženja teško ko može odvojiti.

Cena (sa PDV-om): 39.999,00 dinara

Kontakt: Huawei radnja, TC Ušće, Beograd

Više informacija o ovom sjajnom telefonu možete pronaći i na Instagram-u i Facebook-u.