Huawei je objavio poslovni izveštaj za prvi kvartal 2019. godine

Kompanija Huawei je objavila poslovni izveštaj za prvi kvartal 2019. godine.  U ovom periodu, Huawei je zaradio 179,7 milijardi juana, što predstavlja povećanje od 39% na godišnjem nivou. Ostvareni kvartalni profit kompanije je iznosio 8%, malo više u odnosu na isti period prošle godine. Huawei je nastavio da se fokusira na ICT infrastrukturu i pametne uređaje, i da unapređuje kvalitet svog poslovanja, što je doprinelo dobrim rezultatima u prvom kvartalu.

2019 će biti godina masovne primene 5G tehnologije širom sveta, što znači da Huawei Carrier Business Group ima neverovatne mogućnosti za razvoj. Do kraja marta 2019. godine Huawei je sa vodećim svetskim operaterima potpisao 40 komercijalnih ugovora vezanih za 5G, i isporučio više od 70 000 5G baznih stanica na tržišta širom sveta.

Pored toga, tokom prvog kvartala 2019. godine, kompanija Huawei Enterprise Business Group je predstavila svoju novu digitlanu platformu i novu ,,Huawei Inside" stratergiju. Huawei je posvećen izgradnji temelja za digitalizaciju Kine i osnove digitalnog sveta pomoću svoje digitalne platforme, uz opštu povezanost i inteligenciju. Kompanija Huawei Enterprise Business Group je takođe predstavila prvu opciju za 5G Wi-Fi 6 pristup. Prema podacima s kraja prvog kvartala, Huawei je isporučio više Wi-Fi 6 proizvoda nego bilo koja kompanija na svetu.

Kompanija Huawei Consumer Business Group nastavlja da stvara vrednost za kupce kroz svoje inovativne proizvode. Njena osnovna strategija je da kupcima omogući inteligentno iskustvo u svim situacijama. Tokom prvog kvartala, Huawei je prodao 59 miliona pametnih telefona. U ostalim poslovnim segmentima, kao što su računari, nosivi uređaji i pametni domovi, Huawei je naišao na veliko prihvatanje među kupcima širom sveta, zahvaljujući svojim vodećim, inovativnim proizvodima i kvalitetnom korisničkom iskustvu.

HUAWEI CLOUD ostaje posvećen inovacijama. Nastoji da izgradi najbolji mogući hibridni cloud servis, pruži potpuna AI rešenja za inteligentne industrije, i učini inkluzivnu veštačku inteligenciju stvarnom. Više od milion poslovnih korisnika i programera je odabralo da sarađuje sa HUAWEI CLOUD servisom. Tokom prvog kvartala 2019. godine, servis je pokrenut u Singapuru, i HUAWEI CLOUD je predstavio svoje tržište AI modela. Na Stanford DAWNBench takmičenju,  HUAWEI CLOUD platforma za razvoj veštačke inteligencije i prodaju - Model Arts, bila je najbolja u treniranju modela za klasifikaciju slika i donošenju zaključaka.