HP ponovo osmišljava bezbednost u globalnoj kampanji sa Kristijanom Slejterom u glavnoj ulozi

Beograd. 22 februar 2017. – HP Inc. je predstavio prvi korak u nizu globalnih inicijativa čiji je cilj podizanje svesti o bezbednosnim rizicima sa kojima se suočavaju kompanije i korisnici. Ona počinje premijerom nove web serije u produkciji studija HP Studios pod nazivom „The Volf” (Vuk) sa nagrađivanim glumcem Kristijanom Slejterom u glavnoj ulozi. Serija se bavi načinima na koje se korporativne mreže mogu hakovati i šta kompanije moraju da preduzmu da bi se zaštitile. Pogledajte i podelite trejler I samu web seriju koja se nalazi na linku www.hp.com/TheWolf.

U seriji, Slejter sistematski hakuje kompaniju – od arhive do sale za sastanke uprave – koristeći ranjivosti sistema koje nisu primećene, kao i slabo zaštićene štampače i računare. Ova prva epizoda potencira činjenicu da bezbednost više nije pitanje koje se tiče samo mreže ili je nešto što nas ne dotiče, već predstavlja potencijalni problem za svakog od nas.

„Kako čitav univerzum povezanih uređaja eksponencijalno raste, tako raste i sofisticiranost i jačina sajber napada. Zaštita uređaja, podataka i identiteta ključna je za održavanje poverenja u tehnologiju, kao i prilikom odlučivanja sa kim i sa čim biramo da se povezujemo“, izjavio je Antonio Lučio, direktor marketinga i komunikacija u HP-u. „HP je vodeća kompanija u ovoj oblasti, koja stalno ostvaruje značajan napredak u obezbeđivanju budućnosti računarstva, a serija „Vuk“ predstavlja kreativan pristup problemu, u cilju podizanja svesti o ovom rastućem izazovu za kompanije.”

„Sposobnost Kristijana Slejtera da glumi šarmantnog, a zlog hakera, u kombinaciji sa njegovom popularnošću u svetu sajber bezbednosti, čine ga savršenim partnerom u razotkrivanju bezbednosnih pitanja koja kompanije čine ranjivim na napade. Pratite kako se radnja serije „Vuk“ razvija i pomaže da se pretnje i ranjivosti pretvore u HP Secure”, izjavio je Lučio.

Seriju „Vuk“ je režirao Lens Akord, nominovan za nagrade BAFTA i Emi, a montažu je radio dobitnik Oskara Kirk Bakster. „Hakovanje je ozbiljan i sve veći problem za kompanije i korisnike. Kada me je HP pitao da li želim da učestvujem u ovoj seriji, pomislio sam da je to sjajna prilika da se edukuje javnost o tome kako se što bolje zaštititi od sajber napada“, izjavio je Kristijan Slejter. U narednim mesecima, HP će se posvetiti ponovnom osmišljavanju bezbednosti kroz niz partnerstava, događaja i inovacija za najbezbednije uređaje, rešenja i tehnologije.