HP Inc. proširuje liniju mobilnih uređaja moćnim odvojivim laptopom i raznovrsnim dodacima

Beograd, 1.03. 2017. – HP Inc. je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija 2017 predstavio snažni novi komercijalni 2-u- 1 odvojivi laptop. Uz to su prikazani i inovativnim dodaci koji, osim što su zabavni, pružaju visok nivo funkcionalnosti, snage i sigurnosti, i daju mogućnost rada na povezanim mobilnim uređajima gde god da se nalazite i u bilo koje vreme. Novi HP Pro x2 612 G2 je dizajniran za današnje profesionalce u pokretu koji žele uređaj sa stilom, koji je uz to i lak za korišćenje. Istovremeno, njima su potrebne aplikacije da bi automatizovali organizaciju rada u sektorima usluga, državne uprave, zdravstva i maloprodaje, uz visok stepen produktivnosti, bezbednosti i mogućnosti servisiranja korporativnog nivoa.

HP

„Danas više od 60 posto ’milenijalsa’ radi sa više od jedne lokacije, a oni će do 2020. činiti veći deo radne snage. Ovi zaposleni žele privlačne uređaje koji se uklapaju u njihovo mobilno radno okruženje. Sa druge strane IT odeljenja imaju potrebu za uređajima kojima se lako upravlja, mogu se servisirati i sigurni su“, izjavio je Benoa Bonafi, potpredsednik poslovnih personalnih sistema, EMEA, HP Inc. „Jedino HP kombinuje ove neverovatne mobilne uređaje sa ugrađenom sigurnošću i mogućnošću rada u vertikalnoj organizaciji, uz niže ukupne troškove korišćenja.”

HP

Pro x2 je prilagodljiv, 2-u- 1 odvojivi laptop, idealan za poslovnu upotrebu, pošto ima više režima rada, uključujući tu režime rada pogodne za držanje prezentacija, hvatanje beleški, režim rada kao tablet u slučaju prikupljanja podataka, i režim rada kao laptop. Pro x2 se može konfigurisati sa različitim procesorima iz najnovije, sedme generacije Intel® procesora, pružajući pouzdane performanse kako bi bile zadovoljene različite potrebe krajnjih korisnika.

HP

Tokom izrade Pro x2 ciljevi su bili mobilna produktivnost, sa WLAN 1 i opcionim WWAN 2 modulom, sa brzo punjivom baterijom, koja može trajati i do 11 sati 3 . Putem magneta, uređaj se može spojiti sa Collaboration Keyboard tastaturom, koja ima posebne tastere za direktno upravljanje glasovnim i video konferencijskim pozivima. Za crtanje i hvatanje beleški, HP Active Wacom Pen olovka (sa pripadajućom aplikacijom) koja u kombinaciji sa posebnim postoljem (drži ekran pod uglom od 165 stepeni), čini lakim prezentovanje i deljenje. Pro x2 ima i USB-C konekciju za brzo punjenje i prenos podataka, kao i USB-A za povezivanje drugih periferija.

HP

Zahtevi vezani za bezbednost, upravljanje i radni vek računara takođe su predstavljali fokus tokom izrade Pro x2. Uređaj je od samog početka dizajniran sa idejom da obezbedi sigurno radno okruženje – sa ugrađenim čitačem pametnih kartica, SSD-om koji se može ukloniti, kao i HP Client Security Suite Gen3 u kombinaciji sa opcionim senzorom za očitavanje otiska prstiju i opcionim NFC (Near Field Communications) modulom. Zadnji poklopac se može skinuti, dok na korporativnom nivou postoji mogućnost servisiranja ekrana, držača ekrana i drugih bitnih komponenti, zajedno sa non-stop poslovnom servisnom podrškom 5 . Da je Pro x2 osmišljen da traje jedan standardni korporativni životni vek (3-5 godina) pokazuju i uspešno „položeni“ MIL-STD (standardni vojni) testovi na padove, prašinu, vlažno okruženje, nagle temperaturne promene i mehaničke udarce.

HP

HP-ovi uređaji x2 i x3 su napravljeni sa idejom da se koriste u različite svrhe, pa je zato u ponudi i veliki broj opcionih dodataka koji pomažu profesionalnim korisnicima u pokretu da ostanu produktivni i povezani na internet i kada su u, i van kancelarije. Nova linija dodataka, prikazana na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilnih tehnologija, uključuje:

  • HP Pro x2 612 G2 Rugged Case: Idealna za korisnike u ekstremnim radnim okruženjima, ova futrola ima rotirajući za 360 stepeni držač za šaku, traku za nošenje preko ramena, držač elektronske olovke, kao i opcione priključke. Kompatibilna je sa tastaturom za Pro x2.

  • HP Elite USB-C Dock: Ovo postolje koje zadovoljava korporativne kriterijume pretvara vaš uređaj u desktop računar sa mogućnošću povezivanja više ekrana i uređaja uz istovremeno punjenje baterije. Kompatibilno je sa uređajima: Pro x2, HP Elite x2 1012 G1 i HP Elite x3 koji imaju multi-funkcijski Type-C™ USB port, kao i sa uređajima koji imaju Thunderbolt priključak.

  • HP USB-C Travel Hub: Ovo rešenje je namenjeno profesionalcima u pokretu koji imaju potrebu za dodatnim portovima dok su van kancelarije. Preko njega je moguće povezivati dodatne ekrane, USB uređaje, kao i dopunjavati bateriju dok radite na Pro x2, Elite x2 ili Elite x3 – i to sve preko samo jednog USB-C kabla.

Cene i dostupnost 8

  • HP Pro x2 612 G2 je dostupan po početnoj ceni od 999 evra.

  • HP Pro x2 612 G2 Rugged Case je dostupan po početnoj ceni od 69 evra.

  • HP Elite USB-C Dock je dostupan po početnoj ceni od 149 evra.

  • HP USB-C Travel Hub dostupan po početnoj ceni od 59 evra.