HP Bluetooth Portable Speakers

Ovo su stvarno sjajni zvučnici koji koriste Bluetooth interfejs, ali imaju i dodatni 3.5mm konektor za ulazni audio signal. Prilično su fleksibilni po pitanju napajanja, pa se može koristiti USB ili strujni priključak, ali i set od četiri AA baterije. Na kraju, zvuk je sjajan i možemo ih preporučiti uprkos nešto većoj ceni.

Videli smo da prenosni Bluetooth zvučnici postaju sve popularniji i da ima baš dosta onih koji se odlučuju za njih. Većini je ovo praktičan način da mogu da slušaju muziku sa mobilnog telefona, a u svakom slučaju se dobijaju zvučnici koji se mogu lako poneti, koji su fleksibilni po pitanju napajanja i koji na kraju krajeva daju sasvim dobar zvuk. HP možda nije ime koje prvo dolazi kada se pomenu zvučnici, ali dobro znamo da ima dosta raznih periferija ovog proizvođača, među kojima i nekih stvarno veoma kvalitetnih modela. Ovi zvučnici su definitivno jedni od najboljih Bluetooth zvučnika koje smo testirali, pa uprkos nešto većoj ceni predstavljaju sjajan izbor.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Odličan zvuk

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth v.2.0, Class II, 3.5mm
  • Dodatno: USB, baterije, struja

HP Bluetooth Portable Speakers A5V91AA

Ovo su stereo zvučnici smešteni u jednu kutiju dimenzija 182 x 70 x 70 mm, koja nije baš toliko mala, ali ipak daje sasvim dovoljno da može stati u laptop torbu. U pakovanju se dobija i vrlo praktična mekana futrola za nošenje, čime će se zvučnik zaštiti od spoljašnjih oštećenja i habanja. Kućište zvučnika je od plastike, sa metalnom zaštitnom mrežicom i HP logom sa prednje strane. U pakovanju stiže još samo kratko korisničko uputstvo i strujni adapter sa MicroUSB konektorom na kraju. Pored ovoga, zvučnici se mogu napajati preko USB interfejsa (običan USB kabl sa MicroUSB konektorom) ali i pomoću četiri baterije AA veličine, gde će autonomija zavisiti od vrste i kapaciteta baterija, ali se može računati na minimum oko 5h rada.

Kontrole zvučnika su smeštene sa gornje strane i u pitanju su touch tasteri koji imaju atraktivno plavo osvetljenje (kao i Power dioda smeštena pri vrhu prednje stranice). Tu su Volume Up/Down, Play/Pause i Bluetooth za uparivanje (treba držati pritisnut taster dok ne krene da blinka, a kod za uparivanje je 0000). Ono što nam se nije dopalo je što tasteri nisu baš mnogo osetljivi i često smo imali problema kod pojačavanja i smanjivanja tona. Sa zadnje strane zvučnika je MicroUSB konektor za napajanje, jedan 3.5mm audio konektor za ulazni signal i On/Off prekidač. Baterije se stavljaju sa donje strane i staje ih četiri, a savetujemo da se koriste neke dopunjive koje će imati bolju autonomiju. Treba znati da se baterije ne mogu puniti u samom uređaju.

Rezime

Kvalitet zvuka nas je iznenadio, u pozitivnom smislu, i stvarno zvuče sjajno. Dovoljno su glasni da se mogu koristiti i za slušanje muzike u društvu, i to je možda i najbolja preporuka. Ne treba očekivati neki posebno dobar bas, ali je zvuk odlične dinamike i nema nikakve deformacije niti gubljenja kvaliteta čak ni kada se dođe do granice od 10m. Ovi zvučnici nisu jeftini i to je nažalost i jedina primedba koju imamo, ali kome cena nije problem a traže prenosni Bluetooth zvučnik, obavezno treba da poslušaju ovaj model.

Conclusion

We were surprised by the sound quality, it is great. These speakers are loud enough to be used for listening to music at parties, and this is perhaps the best recommendation. You should not expect a particularly good bass, but the sound offers excellent dynamics and there is no deformation or loss of the sound quality even when you reach the limit of 10m. These speakers are not cheap and that is the only objection we have, but if the price is not a problem and you are looking for a portable Bluetooth speakers, be sure to consider this model.

Testirani proizvod je uzorak.

Gigatron ustupio: HP Bluetooth Portable Speakers A5V91AA
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com