HP Beats Special Edition

Ukoliko ste fan Beats zvuka, iz HP-a stiže novi Pavilion model koji je obučen u Beats boje i zvuk. Konkretno, tu je 2.1 sistem zvunčnika (subwoofer sa donje strane) i crno-crvena kombinacija boja. Dobra autonomija i performanse, kao i Full HD touch ekran su ono što se dobija po dobroj ceni.

IZ HP-ove kuhinje nam dolazi vrlo interesantan laptop koji je namenjen ljubiteljima multimedije. Konkretno, radi se o modelu koji je napravljen u saradnju HP-a i Beats-a, i koji izgleda veoma interesantno. Dolazi sa AMD platformom i konfiguracijom koja omogućava rad i zabavu, ali i zvukom koji je primetno iznad onoga što većina 15" modela iz istog cenovnog ranga nudi. Ovo je veoma dobro zaokruženo rešenje koje spaja lepo i korisno, sa Full HD Touchscreen ekranom, što ga čini odličnim izborom za gledanje filmova ali i igranje.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Full HD ekran osetljiv na dodir
  • Odličan Beats zvuk
  • Veoma dobra konfiguracija, odlična za multimediju
  • Pristojna autonomija

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Ekran: 39.6 cm (15.6”) FHD WLED-backlit touch screen (1920 x 1080)
  • Procesor: AMD Quad-Core A8-5545M APU (1.7 GHz, 4 MB cache)
  • Ram memorija: 8 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM (1 x 8 GB)
  • Čipset: AMD A76M FCH
  • Grafika: integrisana Radeon HD 8510G Graphics
  • Hard disk: 1TB SATA
  • Optika: DVD SuperMulti DL
  • Komunikacija : GLAN, WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Portovi : 1x 3.5mm audio, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, HDMI
  • Baterija: 4-cell, 41 Wh Li-ion polymer
  • Dimenzije: 38.45 x 26.02 x 2.53 cm
  • Težina: 2.56 Kg
  • Dodatno: HD Webcam, 2-in-1 card reader ( SD/ MMC), Beats Audio 2.1 zvučni sistem
  • Operativni sistem: Windows 8.1 64bit

HP Beats Special Edition

HP je uradio jednostavnu stvar, svoj inače popularan Pavilion laptop je frizirao sa Beats zvučnim sistemom koji objedinjuje softver, ali i ugrađene zvučnike koji su 2.1 sistem, odnosno dva satelita i subwoofer. Izmene nisu došle samo iznutra, već je i ceo laptop sada u crno-crvenoj kombinaciji (pretpostavljamo dakle da će biti popularan među fanovima AC Milana), sa dobro poznatim Beats logom na touchpad-u, dok je HP logo ostao na poklopcu i ispod ekrana. Linije tableta su fino zaobljene, tako da vizuelno deluje čak i manje nego što smo očekivali za jedan 15" model. Generalno, za dizajn dobija odlične ocene, i neće biti problema da se izdvoji u odnosu na stvarno brojnu konkurenciju. Bilo bi lepo da postoji i neka adekvatna torba u sličnom dezenu, no eto ideje koju ćemo možda i videti u nekom trenutku.

Ekran je dijagonale 15.6" i Full HD rezolucije od 1920x1080 piksela, a iako se ne radi o IPS panelu, prilično smo zadovoljni onim što smo videli: boje su dosta dobre a osvetljenje ravnomerno, i jedino što bi voleli da vidimo jeste nešto snažnije osvetljenje (da bi bio udobniji za korišćenje po jačem dnevnom svetlu), kao i malo šire uglove gledanja, no generalni utisak je veoma pozitivan. Dodajmo tome i činjenicu da je ovo touchscreen, što znači da će konačno Windows 8 interefejs moći da se koristi kako je i zamišljeno, i posle malog navikavanja, ne verujemo da će se često ići u desktop mod. Ekran je dovoljno osetljiv i nismo imali nikakvih problema iako je rezolucija veća pa su i elementi interfejsa OS-a manji. Iznad ekrana se nalazi i ugrađena HP TrueVision HD Web kamera sa stereo mikrofonom, tako da u startu neće biti potreban headset za komunikaciju.

Tastatura je, očekivano, chiclet varijanta sa nešto oštrijim linijama samih tastera, sa crvenim oznakama na tasterima i dodatnim pozadinskim osvetljenjem, što stvarno izgleda veoma atraktivno. Sa desne strane, tastatura ima numerički deo, što je zgodno za one koji unose dosta brojeva, a primećujemo da sem Power tastera nema drugih dodatnih, što je prava šteta pošto je ovo ipak model okrenut multimediji, pa iako naravno imamo multimedijalnih prečica dodatih kao sekundarne funkcije na F tasterima, ipak bi bilo lepo da imamo i par dodatnih tastera koji bi služili samo za kontrolu reprodukcije i jačine zvuka na primer. Konektori su dobro raspoređeni, pa sa desne strane imamo samo optički uređaj, statusne diode, 3.5mm konektor za headset (uvek više volimo odvojene priključke za mikrofon i slušalice), USB 2.0 port i Kensington Lock, dok su sa leve strane i dodatna dva USB 3.0 porta, HDMI konektor, LAN port, konektor za napajanje, slot čitača memorijskih kartica i poveći otvor za ventilaciju.

Rezime

Konfiguracija je bazirana na AMD soluciji koju čini A8-5545M quad-core APU sa integrisanom Radeon HD 8510G grafičkom karticom, 8GB RAM-a (jedan memorijski slot je slobodan za upgrade) i standardnim SATA hard diskom kapaciteta 1TB. Dodajmo tome i uobičajene WiFi 802.11n i Bluetooth u 4.0 verziji, kao i ugrađenu 4-ćelijsku 41Wh bateriju. S obzirom na to da se koristi intergisana grafika i dosta štedljivi procesor, autonomija je oko 4-5h regularnog korišćenja, odnosno oko 2h ukoliko se opredelite za igranje igara. Za multimedijalni model, performanse su sasvim dobre (PC Mark daje 2393/3178 poena u Home i Work testovima), i neće biti problema ni sa manje zahtevnim igrama. Na kraju, da pomenemo posebno Beats 2.1 sistem zvučnika (sa donje strane je smešten subwoofer), koji zvuči dosta dobro i konačno donosi malo basa u jedan laptop. Ovo je 15.6" laptop solidnih performansi, dobre autonomije, odličnog zvuka i natprosečno interesantnog dizajna, sa Full HD touch ekranom, tako da i neće imati neku veliku konkurenciju u svojoj kategoriji.

Conclusion

The configuration is based on the AMD solution including A8-5545M quad-core APU with integrated Radeon HD 8510G graphics card, 8GB RAM (one memory slot is available for upgrade) and a standard 1TB SATA hard drive, and let's add to that Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, and built-in 4-cell 41Wh battery. Given it is using integrated graphics and a frugal processor, autonomy is about 4-5 hrs of regular use, or about 2 hrs, if you choose to play games. For multimedia model, performance is quite good (PC Mark gives 2393/3178 points in Home and Work tests), and there will be no problems with less-demanding games either. There is also the Beats 2.1 speaker system (the subwoofer is placed on the bottom), which sounds good and finally brings some bass in a laptop category. This 15.6" laptop offers solid performance, good autonomy, excellent sound, and an interesting design above average with Full HD touch screen, so it will not have a great competition in its category.

Testirani proizvod je uzorak.

AMD ustupio: HP Beats Special Edition