HP All-in-One 200-5220ad

Sjajna HP konfiguracija spakovana u atraktivno kućište monitora. FullHD rezolucija i vrlo lepo zaokružena konfiguracija u kojoj se dobija sve ono što je potrebno većini korisnika. Dovoljno snažna i za zahtevniju multimediju, nečujna i vrlo kvalitetne izrade, ova konfiguracija predstavlja odličnu kupovinu.

Zahvaljujući iMac računarima (čiju najnoviju generaciju imamo priliku da vidimo ovih dana), All-in-One računari su postali veoma popularni i sve više kupaca se odlučuje za njih. Iako za sada Apple i dajle drži primat u ovoj kategoriji, drugi proizvođači pokušavaju da "ukradu" deo tržišta i za sebe. Jedan od modela koji se mogu kod nas kupiti je i Hewlett Packard 200-5220ad koji je namenjen onima kojima odgovara da ceo računar bude upakovan u kućište monitora. Ovo je prilično elegantno rešenje koje zauzima malo prostora na stolu, a dobija se nečujan računar poslednje generacije sposoban da se izbori i sa zahtevnijom multimedijom. HP-u sigurno da ne treba neko posebno predstavljanje, i biće vrlo interesantno videti kako se ovaj poznati proizvođač snašao kada su u pitanju ovakve visoko integrisane konfiguracije.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn: ceo računar je spakovan u kućište monitora
  • U pakovanju dolaze i bežični miš i tastatura
  • Nečujan rad
  • Odlične performanse

Utisak kvare

  • Miš bi mogao biti i boljeg kvaliteta

Specifikacija

  • Ekran: 21.5" 16:9backlight anti-glare, 1920x1080 piksela (1080p)
  • Procesor: Intel Pentium procesor E5500, 2.8GHz
  • Memorija: 4GB DDR3 (2 slota)
  • Hard disk: 500GB SATA 7200RPM
  • Optički uređaj: Slim Tray Load 8X SuperMulti Drive (Light Scribe podržan)
  • Grafička kartica: integrisana Intel Graphics Media Accelerator X4500HD
  • Dodatno: WiFi 802.11b/g/n, Gigabit Ethernet, 6-in-1 memory card reader (SD/SDHC/MMC/MS/MS Pro/xD), bežična tastatura i miš
  • Multimedija: 1.3MP Web kamera sa mikrofonom, ugrađeni zvučnici
  • Konektori: 7x USB, 3.5mm audio out, mic, headphones, LAN port
  • Dimenzije: 545 x 65 x 429 mm
  • Težina: 8.25Kg

HP All-in-One 200-5220ad

Kao što biva kod All-in-One računara, cela konfiguracija je spakovana u kućište monitora, što znači da nema ničega osim onog što se nalazi na stolu. HP se opredelio za glossy crnu varijantu sa srebrnom horizontalnom linijom ispod ekrana, sa zaobljenim linijama koje vizuelno smanjuju dimenzije. Ukrasna maska sa rupicama ispod ekrana sakriva ugrađene zvučnike koji su i nešto glasniji nego što bi se očekivalo. Sa minijaturnim Power tasterom u donjem desnom ćošku prednje strane i diskretnim oznakama proizvođača i modela, možemo slobodno reći da izgleda vrlo elegantno. Postolje je od metala i dosta teško (sa otvorom za rutiranje kablova), tako da pruža odličnu stabilnost, a pored uobičajenog tilt podešavanja vertikalnog ugla nagiba, podržava i swivel rotaciju osnove, što je uvek zgodan dodatak. Kvalitet izrade je na visokom nivou i ovaj All-in-One računar stvarno i deluje kao neki executive model.

Sa desne bočne strane, smešten je tray DVD optički uređaj, a iako je slot-in mehanizam dosta atraktivnijeg izgleda, vrlo često se desi i da ogrebe diskove, što se kod tray varijante neće desiti. Ispod optike su srebrni Eject i Brightness tasteri, kao i statusna HDD dioda. Sa leve bočne strane su dva USB porta, 3.5mm audio konektori za mikrofon i slušalice kao i slot čitača memorijskih kartica (podržano je 6 formata: SD/SDHC/MMC/MS/MS Pro/xD). Preostali konektori su smešteni sa zadnje strane, pa tako imamo čak pet USB 2.0 portova, GLAN priključak, konektor za napajanje (adapter je eksterni, nalik onome za laptop) i jedan dodatni 3.5mm audio izlaz. Otvori za ventilaciju su raspoređeni sa gornje i donje strane, i možemo potvrditi da nema nikakvih problema sa zagrevanjem, a računar radi praktično nečujno, što je uvek pohvalno.

Rezime

Po pitanju konfiguracije, HP se odlučio za Intel platformu sa G45S čipsetom i Intel Pentium E5500 procesorom (2 jezgra i thread-a, FSB na 800MHz, 2MB keš memorije i taktom od 2.8GHz). Instalirano je 4GB DDR3 memorije i zauzeta oba memorijska slota, a na raspolaganju je i hard disk od 500GB (na 7200rpm-a). Pored gigabitnog LAN adaptera, integrisan je i WiFi koji podržava 802.11n standard (antena je integrisana). U paketu stižu bežična tastatura i miš, a iako nam se tastatura dopala zbog dizajna i kvaliteta, miš deluje pomalo jeftino u odnosu na nju. Koriste jedan bežični USB adapter koji se naravno isto dobija u pakovanju. Performanse ove konfiguracije su odlične i bez problema će savladati zahtevnu multimediju (kao što su recimo filmovi u 1080p formatu), no integrisana grafika neće dozvoliti da se uživa u novijim igrama. Bez obzira na to, HP All-in-One 200-5220ad je odlična kupovina koja se isplati i koja prosečne korisnike približiti osećaju koji imaju srećni vlasnici nekog iMac-a.

Conclusion

In terms of configuration, HP opted for Intel platform with G45S chipset and Intel Pentium E5500 processor (2 cores and threads, 800MHz FSB, 2MB of cache and 2.8GHz clock speed). 4GB DDR3 memory is installed and both memory slots are occupied, and there is a 500GB hard drive available (7200rpm). In addition to Gigabit LAN adapter, Wi-Fi that supports 802.11n standard is integrated too (antenna is integrated). This packet comes with wireless keyboard and mouse, and although we like the keyboard because of the design and quality, the mouse seems a bit cheap compared to it. They use one wireless USB adapter that is also part of the package. The performance of this configuration are excellent and without problems will overcome demanding multimedia (such as 1080p movies), but integrated graphics will not allow you to enjoy the newer games. Regardless, HP All-in-One 200-5220ad is an excellent offer that is worthwhile and that will make average user feel closer to a happy owner of an iMac.

HP ustupio: HP All-in-One 200-5220ad
zvanični sajt: hp.com### Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2011.): 670€