HONOR #MoveBetter - kampanja za korak ka zdravijem životu

Fizička neaktivnost predstavlja globalni zdravstveni problem. Prema podacima Svetske Zdravstvene Organizacije (SZO), skoro 30 odsto odraslih Evropljana i više od 80 odsto adolescenata u Evropi nisu dovoljno fizički aktivni.

Honor

Zapravo, fizička neaktivnost povezana je sa glavnim nezaraznim bolestima, kao i poremećajima raspoloženja i anksioznosti vezanim za fizičku neaktivnost, prema podacima organizacije „Evropi Active“, vodeće neprofitne organizacije u oblasti fitnesa u Evropi. Neaktivnost takođe donosi velike finansijske gubitke društvu. Prema podacima organizacije „Europe Active“, cena neaktivnosti je 1,4 puta veća od troškova izazvanih zagađenjem vazduha širom Evrope (EU-27) i 3 puta veća od ukupnih direktnih zdravstvenih troškova za lečenje bolesti uzrokovanih pušenjem.

Honor

Ipak, israživanja ukazuju na to da je Evropa na putu da postane aktivnija, na šta ukazuje i porast aktivnosti na evropskom tržištu fitnesa, prema izveštaju „Health & Fitness Market 2019“ koji je kreirala kompanija Deloitte.

Fitnes tehnologija (fit-tech) je postala široko rasprostranjena na tržištu jer sve veći broj ljudi vidi prednosti praćenja njihove kondicije i zdravstvenih performansi. Razvoj i sve veće prisustvo nosivih proizvoda, kao i dostupnost i pristupačnost tehnologije za praćenje vitalnih funkcija tela, stvorili su zajednicu korisnika koji koriste fit-tech uređaje kako bi postigli svoje ciljeve.

#MoveBetter kampanja – korak ka zdravijem životu

Kompanija HONOR, kao zagovornik i pobornik zdravije zajednice, veruje da tehnologija igra ključnu ulogu u pomaganju pojedincima i preobražavanju zajednica da preuzmu odlučnije korake kada je u pitanju opšte zdravlje i fizička aktivnost.

Globalnom kampanjom #MoveBetter transformacija započinje. #MoveBetter ima za cilj da podstakne praktikovanje aktivnog životnog stila širom svake zemlje, bez obzira na nivo fitnesa. Jedan od uređaja koji je nosilac ove kampanje jeste HONOR Band 5, najnoviji model u portfoliju nosivih uređaja, a koji karakteriše, između ostalog, značajno unapređeno korisničko iskustvo.

HONOR Band 5 – Svakodnevni fitnes partner

Honor Band 5 karakteriše full-color AMOLED ekran osetljiv na dodir veličine 0,95 inča, fitnes i SpO 2 monitor, 24-časovno praćenje broja otkucaja srca, dugotrajna baterija, veći broj sportskih i fitnes režima i osam prilagođenih lica sata, dok je na tržištu Srbije dostupan po ceni od 5.990 RSD. Dostupan je u tri popularne boje, a to su klasična mornarsko plava, Dahlia roza i meteorit crna. HONOR Band 5 jedina je fitnes narukvica iz nižeg segmenta koja je opremljena SpO 2 monitorom koji prati i meri nivo zasićenosti krvi kiseonikom kod korisnika. U kombinaciji sa meračem broja otkucaja srca, HONOR Band 5 je tu da pomogne svima da budu aktivniji, dostignu optimalni nivo kondicije i sigurnije vežbaju.

HONOR zdravstveni i fitnes saveti

Kao deo kampanje #MoveBetter, kompanija HONOR ponudila je niz saveta o zdravlju i treniranju. Uz HONOR Band 5 sportku narukvicu, HONOR se nada da će zajednici uvesti u bolji fitnes režim.

Savet 1 – Pratite broj otkucaja srca tokom celog dana, svakog dana, kako biste bili sigurni da trenirate pri optimalnom broju otkucaja

  • Merač otkucaja srca na HONOR Band 5 narukvici, u kombinaciji sa povezanim GPS sistemom, omogućuje uređaju da korisnicima pruži precizne informacije u realnom vremenu o njihovim rezultatima tokom treninga, pa tako mogu da treniraju na optimalnom nivou.

Savet 2 – Upoznajte svojte telo i vežbajte bezbedno

  • Kada su korisnici upoznati sa nivoom zasićenosti krvi kiseonikom tokom vežbanja, to im osigurava efikasno i bezbedno vežbanje. Nivo kiseonika u krvi između 90 i 100 odsto smatra se normalnim. Međutim, kada padne ispod 89 odsto, preporučeno je zatražiti lekarsku pomoć. HONOR Band 5 može proceniti kako se telo prilagođava tokom vežbanja, spavanja ili na velikim visinama, čuvajući korisnike bez obzira na to u kom okruženju se nalaze.

Savet 3 – Vodite računa o kvalitetu sna i omogućite telu da se oporavi

  • Kvalitetan san je verovatno jedan od aspekata fitnes rutine koji korisnici najčešće zanemaruju. HONOR Band 5 poseduje TruSleep™ tehnologiju za praćenje sna koja analizira i ocenjuje kvalitet sna korisnika u realnom vremenu, pri čemu identifikuje navike tokom spavanja i daje adekvatne preporuke za poboljšanje kvaliteta sna, kako bi telo i mišići mogli da se regenerišu.

Savet 4 – Povremeno promenite svoju fitnes rutinu

  • Bilo da je u pitanju povećanje intenziteta vežbanja ili isprobavanje novih fitnes treninga, savet svim korisnicima jeste da izlože svoje telo raznim vežbama kako ne bi stagnirali. HONOR Band 5 poseduje 10 različitih fitnes režima koji prate rad otkucaja srca, vreme vežbanja, pređenu kilometražu i frekvenciju koraka, nadgledajući sve aktivnosti koje oni odaberu.