Hisense na CES 2024 predstavio novu eru kućne zabave i TV tehnologije

Dejvid Gold, predsednik Hisense Americas ogranka Hisense kompanije, održao je jedan od uvodnih govora na CES 2024 sajmu, u kojem je istakao da će Hisense nastaviti da pomera granice tehnologije ekrana, jer je upravo to ono što omogućava kompaniji da preispita i osmisli nove scenarije u kojima su displeji i ekrani sastavni deo najznačajnijih trenutaka. Ipak, Hisense želi da ide dalje od toga i da sinergijom svojih rešenja i stručnošću utiče na to da svakodnevni momenti i doživljaji budu lepši i bolji.

„Hisense ne proizvodi samo ekrane, naša kompanija stvara različite scenarije i kreira nove mogućnosti. Približavamo nas jedne drugima integracijom ekrana i pametne tehnologije u svakodnevnom životu, nudeći iskustva koja prevazilaze ivice ekrana i postaju deo priča koje živimo“, rekao je Dejvid Gold.

Revolucionarna kućna zabava

Inovacije na tržištu displeja prikazane su na Hisense štandu na CES 2024 kroz primere specifičnih scenarija proizvoda i novih tehnologija, naglašavajući posebno revolucionarne inovacije laserskih televizora, savremenih ULED televizora i ConnectLife pametne platforme u kolaboraciji sa VIDAA TV operativnim sistemom.

Hisense ULED ponuda za novu sezonu, kao i uvek do sada, zadovoljava potrebe gledalaca u pogledu kvaliteta, performansi i dobijene vrednosti za uložen novac. Mini LED tehnologija je, takođe, integrisana u ovu liniju premijum televizora, zbog čega Hisense prevazilazi ponudu konkurencije, transformišući tako kućnu zabavu i raznovrsnost ponude za celu porodicu.

Novu Hisense ULED X seriju televizora predvode model 110UX, koji je na CES 2024 sajmu nagrađen za inovacije, kao i modeli 98UX i 75UX. Ovi Mini LED televizori, dijagonale do 110 inča (do oko 2,8 metara) dolaze sa do 40.000 pozadinskih zona i jačinom osvetljenja do neverovatnih 10.000 nita. Hisense ULED X televizori kvalitet prikaza postižu novim X- Core Sensing i 16-bitnim Ambient Light Sensing PRO čipovima koji zajednički menjaju percepciju prikazane slike, doprinose većem nivou detalja i automatski podešavaju kvalitet i jačinu osvetljenja prikaza u odnosu na ambijent u kojem se televizor nalazi. Kvalitet zvuka podignut je implementacijom Dolby Atmos FlexConnect tehnologije i sa do 3.1.2 multi- channel audio sistemom sa kojima se pojedini modeli isporučuju.

Nova era laserskih televizora

8K Sonic Laser TV je prvi laserski televizor opremljen 8K rezolucijom koji istovremeno nudi i sjajnu reprodukciju zvuka u radijusu od čak 3,4 metra kvadratna. Sonic Laser TV pruža zaokruženu platformu za ultravisoku 8K definiciju tako što precizno kontroliše 33 miliona piksela, postižući realističan kvalitet slike. U isto vreme, bilo da se radi o trkačkom automobilu ili avionu koji proleće ekranom, i zvuk je precizno lociran i reprodukovan stvarajući besprekornu integraciju audio zapisa i slike za još jači bioskopski doživljaj.

Dinamičko upravljanje svetlom je još jedan od tehnoloških proboja, koje obezbeđuje duboko izraženu crnu boju i kristalno jasnu belu. Dynamic Light Steering omogućava i kontrolu dinamičke particije izvora svetlosti na mikronskom nivou za visok kontrast i performanse raspona boja, omogućavajući na taj način kontrolu distribucije izvora svetlosti u realnom vremenu koja se sinhronizuje sa slikom. Ovo postiže izuzetnu vršnu osvetljenost od 2.000 nita, 10 puta veću od one kod tradicionalnih laserskih televizora, a takođe dramatično povećava i dinamički kontrast.

Prevazilaženje tradicionalne slike

Kompanija Hisense je u okviru svog CES 2024 nastupa predstavila i Hisense B2B displeje, koji igraju ključnu ulogu u profesionalnim i obrazovnim okruženjima, u vreme kada rad na daljinu i globalna povezanost menjaju saradnju i komunikaciju, bilo da je uživo ili na daljinu.

U sportu i zabavi, LED ekrani, video zidovi i drugi modeli displeja u arenama ljubitelje sporta i fanove muzike dovode još bliže akciji, pružajući im mogućnost da ne propuste ni trenutak. Takođe, Hisense je predstavio inovacije i u oblasti medicine, gde je isporuka precizne i napredne tehnologije snimanja na ultrazvučnim mašinama od krucijalne važnosti.

Zahvaljujući Hisense tehnologiji i raznovrsnim uređajima mogućnosti za međusobnu povezanost su beskrajne.